Austrian Airlines reporneste motoarele pe 15 iunie 2020. Primul zbor spre Bucuresti e programat pe 18 iunie.

Austrian Airlines

In fine, iata ca si ultima companie aeriana din grupul german Lufthansa anunta repornirea zborurilor. Este vorba de Austrian Airlines care si-a oprit flota la sol inca din martie, efectuand doar zboruri de repatriere la cererea guvernelor sau transport cargo cu precadere dinspre China si Turcia. Iata ca a venit ordinul de pornire a motoarelor de la Frankfurt, asa ca incepand cu data de 15 iunie, Austrian Airlines reporneste un numar limitat de destinatii si frecvente, urmand sa le creasca ulterior. Pe lista de pornire se afla si Bucurestiul unde inainte de pandemie, zburau si de 4 – 5 ori pe zi.

Datorita faptului ca exista interdictie de zbor intre Romania si Austria pana pe cel devreme 16 iunie, Bucurestiul nu va incepe pe 15 iunie, ci pe 18 iunie – probabil pentru a vedea daca interdictia se prelungeste si daca da, sa aibe timp de repliere.

Cel putin in luna iunie, Austrian Airlines va opera un singur zbor pe zi pe ruta Bucuresti – Viena, iar preturile incep de la 80 euro dus-intors, fara bagaj de cala, mancare, etc, etc. Adica pret-blana. Cu incepere de la 1 iulie, figureaza nu mai putin de 5 zboruri pe zi, dar am dubii sa fie asa – cererea a scazut dramatic, probabil vor ramane la 1, maximum 2 zboruri pe zi, mai ales ca porneste si TAROM-ul si din 1 iulie si Ryanair va avea 2 zboruri pe saptamana. Sa vedem

 

Relativ, la celelalte destinatii romanesti operate de Austrian Airlines, zborurile ar incepe pe 1 iulie, dar nu este sigur. Compania germana a anuntat ca programul pe iulie poate fi schimbat in functie de cererea existenta si interdictiile de zbor. In principiu, acum:

Zborul Viena – Sibiu va fi repornit pe 1 iulie 2020 cu preturi de la 228 euro dus-intors (tot, fara bagaj de cala).

Zborul Viena – Iasi va fi repornit pe 1 iulie 2020 cu preturi de la 179 euro dus-intors (tot, fara bagaj de cala).

 

Cum spuneam, pana la data de 16 iunie 2020 inclusiv, exista o interdictie de zbor intre Romania si Austria. Aceasta interdictie poate fi prelungita.

Categorii:
Companii aeriene

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest