Va invit la Traveo Tales – „Calator in regimuri de mana forte”

Calatorind prin dictaturi

Demult nu ne-am mai vazut sa povestim despre calatorii. Cei care ma cunosc, stiu ca imi place sa vorbesc chiar si mai mult decat sa scriu, asa ca una din marile mele placeri este sa povestesc din calatorii… Ei bine, as dori sa va invit la un eveniment in care vom discuta despre calatorii, experiente, vise si trairi. Planul este ca evenimentul numit „Traveo Tales” si organizat cu ajutorul agentiei de turism on-line Traveo  sa se desfasoare odata la o luna jumatate, doua luni si sa adune pasionatii de calatorii in jurul unor subiecte de interes … fie destinatii, fie subiecte de genul „how to”, in fine… lista e deschisa si astept si ideile si interesele voastre. Primul subiect, poate un pic controversat este despre calatoritul in tari cu regimuri de mana forte sau chiar si dictaturi. Cand m-am gandit care ar fi aceste tari, mi-a venit prin minte o avalansa – de la Coreea de Nord la Emiratele Arabe Unite, de la Belarus la Singapore, trecand prin tari cum ar fi Turkmenistan, Cuba, Siria, Tibet, chiar si Iran (care e de fapt este o semi-democratie sau semi-dictatura, depinde din ce unghi privesti lucrurile”.

Vom discuta diverse subiecte de la faptul daca este corect din punct de vedere moral sa calatoresti intr-o tara cu regim de mana forte, vom povesti despre atmosfera, daca e usor sau nu sa calatoresti prin astfel de tari, despre oamenii pe care i-am intalnit si ce au povestit (sa nu credeti ca nu exista si fani sinceri ai regimurilor). Si evident, fructul oprit este intotdeauna tentant, asa ca vom povesti si despre ce am facut ilegal prin aceste tari ;).

Vom fi trei vorbitori. Dar nu vreau sa fim doar trei vorbitori. Vrem sa fim cat mai multi vorbitori, vrem ca aceasta intalnire sa fie ca o discutie intre prieteni in care si voi sa povestiti, sa spuneti ce credeti, ceea ce incercam sa facem la aceste intalniri este sa avem o discutie, nu monologuri.

Alaturi de mine, vor fi prezenti Cristina Foarfa si Codrin Nicolau. Pe amandoi i-am cunoscut datorita blogului (unul dintre cele mai faine lucruri pe care le-am obtinut de pe urma blogului este sa cunosc foarte multi oameni super faini, pasionati de calatorii). Codrin chiar a scris aici pe blog un serial despre excursia lui pe Drumul Matasii, de la Cristina, am promisiuni.

Cristina se ocupa de un proiect foarte fain care se cheama Bookaholic, un proiect cultural care promoveaza cartile si lectura. A bantuit prin toata lumea, ne-am intalnit chiar si la Kathmandu, dar tocmai s-a intors in Iran unde a bantuit in zonele mai putin turistice… Ce a facut ? Ei, o sa va spuna.

Codrin este pasionat de cultura, civilizatia si spriritualitatea orientala. De altfel are si un blog numit Oriens care prezinta romanilor o lume foarte putin cunoscuta cu adevarat – lumea de la est de Bosfor. A calatorit foarte multi in aceasta zona unde democratiile sunt o rara avis si are si el de povestit foarte multe.

Netto, sunt convins ca va fi o seara foarte faina, din care fiecare va pleca mai bogat … cu povesti, cu informatii, cu orizonturi noi.

Evenimentul are loc la Belle Vie Cafe Boutique  care se afla pe strada Andrei Muresanu nr. 27, undeva langa Piata Dorobanti. Fix unde este, aflati daca faceti click aici. Evenimentul va avea loc miercuri, 16 aprilie 2014 cu incepere de la orele 19:00, iar intrarea este libera. In plus, va fi si o tombola, o sa aflati la fata locului 😉

Va astept !

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest