Traveo Tales – editia nr. 5: Nepal & Tibet pe 18 noiembrie, orele 19:00

tales_wide.jpg

A trecut ceva timp de la ultima noastra intalnire, asa ca m-am gandit sa mai organizam o intalnire acum cand vremea a devenit cenusie, deci taman buna sa visam la cer albastru si lucruri faine de descoperit. Iar regiunea unde vom calatori cu ajutorul celor trei invitati, dar sunt convins si al unora care ati fost prin Himalaya si veti fi in sala, sa povestim si sa dam mai multe informatii cu privire la aceasta zona a lumii… Ce pot sa zic, am fost in Nepal de doua ori si in Tibet odata si de abia astept sa revin la anul… Pentru ca in cap mi se intretaie imagini cu apusul de soare in Durbar Square din Kathmandu, zburand cu un avionas mic spre Annapurna, raftingul pe valea Trisuli (o Dumnezeule, ce nebunie a fost !), bazarul colorat din Thamel, manastirile budiste din Tibet, impresionantul palat Potala din Lhasa si mai ales, poate peste tot si toate rasaritul rebegit de soare peste cel mai inalt varf din lume, Everest, care l-am trait la peste 5000 metri in Everest Base Campul tibetan.

Ma rog, as scrie zeci de pagini despre aceasta zona incredibila, unde peisajele si culorile se intrepatrund cu legendele si traditiile, este locul unde oamenii convietuiesc cu zeii si se reincarneaza din nou, si din nou, si din nou.

Alaturi de mine, vor mai fi doi invitati special – Lucian Maidanuc, avocat, dar mare pasionat de cultura, istoria si spiritualitatea tibetana. A vizitat pe indelete o buna parte din zona gravitand in jurul Tibetului, inclusiv Tibetul, dar a ajuns si in niste colturi mai putin cunoscute ale Tibetului aflate nu sub ocupatie chineza, ci sub suveranitate indiana. Are si un blog foarte foarte fain si plin de povesti minunate care se numeste Ici-Colo. Cealalta invitata tocmai s-a intors de pe carari de munte din Nepal. O cheama Monica Militaru, este finantista si pe langa pasiunea pentru munte, este de parere ca “brunetele sunt fabuloase”. Am avut placerea sa ne urcam in acelasi balon in Cappadocia si ne va povesti la cald ce se mai intampla sub poalele Himalayei. Din pacate, Monica nu are nici un blog, dar poate o convingem 🙂

Intalnirea are loc pe data de marti, 18 noiembrie 2014, incepand cu orele 19:00 trecute fix in acelasi loc – Ceainaria Rendez Vous pe strada Edgar Quinet nr. 8 – 10, aproape vis-à-vis de intrarea in hotelul Capsa. Atentie, daca va uitati pe site, sunt doua ceainarii Rendez Vous – una in Floreasca si cealalta langa Universitate. Este vorba de cea de langa Universitate.

Intrarea e libera si astept sa va implicati si voi in povestile noastre – cei care ati fost sa completati povestile si informatiile, cei care nu ati fost, puteti sa puneti orice intrebare J

Categorii:
Evenimente

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest