S-a incheiat TRAVEOROPA: Barcelona a fost votat cel mai frumos oras din Europa

Traveoropa - concurs Traveo cu city break.jpg

Iata, s-a incheiat si concursul Traveoropa ! Sa va reamintesc, oricine putea intra pe link-ul concursului sa voteze care este cel mai frumos oras din Europa. La final, urma sa aibe loc o tragere la sorti prin care cineva putea castiga un city break pentru doua persoane in orasul care urma sa primeasca cele mai multe voturi. Ei bine, votarea s-a incheiat si fericitii castigatori sunt Barcelona (ca cel mai frumos oras din Europa) si Teodora Chereches (fericita castigatoare care va vizita Barcelona). In total, au votat 6080 participanti. Dar hai sa ne uitam pe clasament ca sunt niste lucruri interesante acolo. 

Clasament Traveoropa –

topul şi voturile pentru fiecare oraş în parte:

1  Barcelona  2910
2  Paris  2719
3  Londra  2037
4  Amsterdam  1656
5  Monte Carlo  1631
6  Roma  1621
7  Lisabona  1538
8  Istanbul  1489
9  Veneţia  1433
10  Praga  1360
11  Viena  1129
12  Dubrovnik  1078
13  Florenţa  979
14  Brugge  789
15  Stockholm  667
16  Madrid  661
17  Copenhaga  575
18  Berlin  553
19  Bruxelles  332
20  Talinn  312

In primul rand, as dori sa remarc faptul ca Barcelona s-a aflat pe locul 1, iar Parisul pe locul 2 inca din prima zi de concurs. Nu au fost rasturnari de situatie si cele doua orase s-au distantat de celelalte urmaritoare si au ramas permanent la o mica distanta unul de altul. Desi multa lume sustine ca Londra este orasul cel mai indragit, capitala UK s-a situat pe un loc 3 la multe voturi distanta (si pot spune ca sunt de acord :). O mare surpriza pentru mine este locul ocupat de Monte Carlo – desi cred ca foarte putini romani au ajuns acolo (comparativ cu orase gen Roma, Viena sau Praga), dar aici apare atractia fastului din micul principat monegasc.

As aprecia ca Praga s-a situat deasupra Vienei si pe buna dreptate… Mai asta iarna imi exprimam parerea ca Praga este cea mai frumoasa capitala din Europa Centrala, urmata de Budapesta (care nu a fost inclusa in lista de 20) si dupa Zagreb, plasam Viena pe locul 4. Cel putin, voturile voastre mi-au validat partial parerile (in lipsa Zagrebului si Budapestei).

Orasele nordice nu au fost prea votate (ultimele 6 locuri sunt ocupate in exclusivitate de orase nordice). Ca o mentiune, imi pare rau ca Talinn a fost pe ultimul loc, desi pana mai acum cateva zile, era pe penultimul loc, dar pe ultima 100 metri, au aparut niste fani ai Bruxelles-ului. Dar, intr-adevar Talinn este un oras foarte frumos, dar si putin cunoscut.

Cam atata… sunt curios care sunt parerile voastre cu privire la ierarhia stabilita, repet in urma voturilor a peste 6000 romani.

Categorii:
Diverse

Comentarii

 • sorin spune:

  Barcelona a ajuns o destinatie foarte accesibila romanilor. Isi merita pozitia de lider :). Mi-ar fi placut sa vad Berlinul ceva mai sus, dar Germania e o tara mai „rece”, poate si de aici nu prea este in topul preferintelor romanilor.

 • Imperator spune:

  Da, Germania e locul unde sa te duci sa-ti iei masini la mana a 2-a 🙂 Noua ne place sudul, mai exuberant, mai nebunatic 🙂

 • Mirela spune:

  Si fericitul/a?

 • dani spune:

  Felicitari castigatorului ! Barcelona e un oras fabulos in care as reveni oricand !

 • Cornel spune:

  „Da, Germania e locul unde sa te duci sa-ti iei masini la mana a 2-a”

  Amuzant. Eu locuiesc in Germania si intr-adevaar nu-mi fac vacantele aici (fiindca vreau sa vad ceva diferit). Dar asta nu inseamna ca Germania nu are locuri minunate, de la plajele din Sylt pina la Alpi. De fapt sudul, pe care il cunosc extrem de bine, poate avea locuri oribile (inclusiv minunata Toscana, dupa care ofteaza toti nemtii), prafuite si lipsite de arhitectura. Insa totul e o chestiune de gust.

  PS Eu le-am vazut pe toate 20 dar n-as putea face un top fiindca sint atit de diferite …

 • Demoniks spune:

  Daca si Toscana e oribila atunci nu stiu ce sa mai zic. Dar, na, fiecare cu gusturile si cu parerile lui.

 • valica spune:

  de ce numai un castigator?Nu puteau fi mai multi?

 • Fiecare a votat orasele in care vrea sa ajunga, excluzand cele scumpe si cele in care a mai fost ….
  Cred ca asa au ajuns tarile Nordice pe ultimele locuri, iar Monte Carlo pe locul 5 🙂

  Insa per total sunt de acord cu primele 3 locuri!

 • GadgetWorld spune:

  Rezultatul nu ar trebui sa ne surprinda…daca tinem cont de cati romani lucreaza in Spania este si normal. Multi probabil ca viziteaza acest oras!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest