De azi sunt în… Antalya

Mardan Palace

Știu că mulți or să ridice sprânceana, a mirare. Da, plec în Antalya, da’ plec la all-inclusive. Nu am fost niciodată și, vorba aia, călătoritul este despre experiențe. O să văd și ce e la all-inclusive. Dar hai să vă spun care e povestea.

Mai astă-iarnă, am fost la evenimentul celor de la Paralela 45 desfășurat la Predeal și, spre marea mea surpriză, am câștigat la tragerea la sorți un sejur de o săptămână într-un all-inclusive din Antalya. Sincer, inițial m-am gândit să renunț, dar după ce am aruncat o privire la hotelul unde urma să merg, m-am gândit și a doua oară și mi-am zis… ei, hai să văd cum e.

Hotelul în care o să stau se numește Mardan Palace și unii connaisseuri ai zonei mi-au spus că e cel mai bun de pe coasta turcă. Este cel mai scump hotel din Europa și a costat circa 1,6 miliarde dolari (da, miliarde, nu milioane). Are 500.000 cristale, iar nisipul a fost adus din Egipt. 9000 tone ! A fost construit având în minte să aducă clienți de la Hollywood și milionari ruși, dar hotelul este totuși prea mare (are 560 camere), așa că s-a repoziționat și acum a devenit și el all-inclusive (inițial, nu era all-inclusive, toate restaurantele erau à la carte), dar continuă să fie undeva high.

Mă rog, întrebarea-cheie este ce o să fac o săptămână pe acolo. Simplu, o să mă odihnesc. Uneori, mă ajunge și pe mine și voi încerca să dorm mai mult decât o fac de obicei. Apoi, mă tot bate gândul să scriu o carte. Dar pentru asta trebuie să fiu undeva unde nu am nimic de făcut. Și e grav, căci întotdeauna găsesc ceva de făcut. E posibil ca aici, la Mardan, să îmi găsesc acel timp… nu neapărat să scriu toată cartea, ci să o încep. Și, vorba aceea, lucrul început este pe jumătate făcut.

Apoi, știu că o să mă roadă… așa că o să mă duc să văd și eu Antalya. Înțeleg că orașul vechi e chiar haios și, în ciuda aparențelor, sunt lucruri faine de descoperit pe coastă. Așa că, în mod cert, voi ieși să bântui… și o să vă povestesc atât despre cum arată un resort de MEGAlux, cât și despre Antalya de dincolo de hoteluri.

Sunt absolut convins că destui dintre voi ați fost în Antalya. Ce sfaturi mi-ați da, unde să mă duc, ce lucruri să experimentez? Mulțumesc!

Categorii:
Turcia

Comentarii

 • Ozgur Tanrikulu spune:

  Mananca bine, participa la activitate de seara ,faci rafting, plimbare in oras zona ” Kaleici” si bucura de hotel…

 • LorinaS spune:

  Imperatore super experienta. Mardanul totusi nu e chiar cel mai bun ca si servicii pe coasta turca, dar de departe este cel mai spectaculos. Poti sa mergi la cascadele din Manavgat (dragute), runiele romane din Side, alanya ma gandesc ca e prea departe, si in principiu orasul antalya, a da, si sa te bucuri de hotel, servicii (pe turci nu ii cam bate nimeni la capitolul acesta).

 • male spune:

  Da, te cred, nici eu nu m-as fi dus. Da’ te pui cu norocu’ la loz in plic?

 • Relu spune:

  Si eu am fost asta vara la all-inclusive, tot din curiozitate.
  Concluzie personala: all-inclusive este pentru turism ceea ce sunt manelele pentru muzica.

 • FRANCU spune:

  Mardan nu e doar „un All Inclusive” 😉
  E hotelul in care poti spune satisfăcut (si/sau uimit): „oppulence – I Has IT”
  IN rest, daca vrei vacanta activa –
  trebuie sa mergi in Kemer Sa urci pe munte la 2365 m pe Tahtali.
  Sa faci scuba si daca vrei poti face si parapanta (desi nu e RIO) 😉
  Si, da, merita sa incerci experienta RAFTING in Antalya.

 • Raluca spune:

  Excursia de o zi la Pamukkale este extraordinara. Hotelul l-am vazut, este mega-super-hiper opulenta aurie. Abia astept recenzia 🙂

 • Lucian spune:

  Mergi la orasul antic Termessos (30 min cu masina, poti sa te minunezi 1 zi intreaga acolo). La Olympos este iar frumos (aprox 1h cu masina).

 • […] v-am povestit pe scurt acum o jumătate de lună, urma să plec în Antalya într-un resort all-inclusive. Ştiu, am zis şi atunci, nu e exact […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest