Etiopia a introdus visa-on-line. Scapi de a mai trimite pasaportul la o ambasada de te miri unde

Mursi Etiopia

Prima oara cand am ajuns in Etiopia a fost un intreg cosmar sa iau viza. Etiopia nu are ambasada in Romania (nu stiu sa fi avut vreodata, dar, cine stie, pe vremea cand Ceausescu se iubea cu Mengistu, poate sa fi fost vreuna), asa ca trebuia sa iau viza de la o ambasada etiopiana din jurul Romaniei. Am aflat ca nu pot lua de la orice ambasada, ci de la ambasada care deserveste in mod explicit Romania – am verificat pe site-ul MAE si am aflat ca e vorba de ambasada de la Viena. Am sunat la Viena si am descoperit ca ambasada se desfiintase. Am sunat la Ambasada Romaniei la Addis Ababa (da, noi avem una in Etiopia, imi e neclar de ce, dar, ma rog, avem ambasada) si nimeni nu stia cum se poate lua vreo viza de Etiopia pentru cetatenii romani. Au aflat de la mine ca nu mai exista ambasada la Viena. Pana la urma, patronul agentiei etiopiene care ne-a aranjat turul prin tara avea un var sau prieten, sau cunoscut care lucra la Ambasada Etiopiei de la Roma si ne-a bagat o pila sa luam viza de acolo.

Dar si cu pile, trimisul si returul pasapoartelor au fost o odisee. Le-am trimis prin DHL, care atunci avea un serviciu de trimis si returnat fix pasapoarte, curierul lor de la Roma nu gasea ambasada, cand a gasit-o nu erau stampilate, in fine, un intreg circ. Aia de la ambasada nu mai gaseau pasapoartele, in fine, le-au gasit pe nu stiu unde, au pus stickerele pe ele si gata. O zi mai tarziu, cu multe emotii, imi reveneau pasapoartele acasa.

Ei bine, tot acest circ este istorie. Etiopia a trecut in randul lumii care a descoperit internetul si a inceput sa emita visa-on-line sau e-visa (nu va speriati, sunt inca multe tari, de la Thailanda la Rusia sau Africa de Sud, ale caror guverne nu au descoperit internetul). Si se ia extrem de elegant.

Ce trebuie sa faceti? Simplu: intrati pe site-ul https://www.evisa.gov.et/#/home .

Acolo, completezi datele personale, soliciti un anumit tip de viza (business sau turist, cea de turist o poti alege de 30 de zile sau de 90 de zile). Trebuie sa completezi si numele hotelului in care vei sta cel putin la aterizare, apoi sa completezi datele personale, sa incarci o fotografie de pasaport si scanul pasaportului si sa platesti on-line 52 USD (pentru viza turistica de 30 de zile, nu stiu cat costa pentru alte tipuri de viza).

Vei primi in doua-trei zile un pdf cu viza ta, o tiparesti si cu ea iei avionul spre Etiopia. Si vei descoperi cea mai fascinanta tara a Africii.

Categorii:
Etiopia

Comentarii

 • Eu tin minte ca a trebuit sa trimit actele in Brussels la ambasada de acolo; noroc cu o amica ce locuia acolo si ne-a ajutat dar tot nu a fost usor nici pentru ea. Da, Ethiopia it’s a must!

  Sorin 7 noiembrie 2018 6:26 Răspunde
 • Buna ziua
  Ambasada Romaniei pentru Ethiopia este la Geneva.
  Acolo am fost acum doi ani pentru Viza pe pasaport.
  Vezi la MAE pe site..
  Toate cele bune

  Dana 7 noiembrie 2018 8:10 Răspunde
  • Slava Domnului ca nu mai e nevoie sa stiu… Visa-on-arrival rezolva totul atat de repede…

   Imperator 7 noiembrie 2018 11:19 Răspunde
  • Si eu tot din Geneva am luat viza pentru Etiopia. Eu am fost personal acolo, mi le-a stampilat pe loc si am plecat inapoi a doua zi. Oricum, mi se pare fascinant cum o tara ca Etiopia sa faca acum viza online si alte tari mult mai dezvoltate inca au proceduri „old fashion…”

   Stefania 7 noiembrie 2018 23:05 Răspunde
 • Pingback: Etiopia, Ireala (ep. 1) | Sosirea la Addis Ababa, capitala moderna a Etiopiei

 • Pentru o escala de 3 ore in Addis Abeba trebuie viza?

  Teofil 1 mai 2019 19:02 Răspunde
 • Buna!
  Pentru o escala de 6 ore in Addis Abeba, cu sosire la Terminal 1 si plecare de la Terminal 2 este nevoie de viza?
  Multumesc

  Alexandra 30 septembrie 2019 21:30 Răspunde
  • Daca nu iesi din zona internationala a aeroportului, nu iti trebuie.

   Imperator 1 octombrie 2019 8:30 Răspunde
   • Multumesc frumos!

    Alexandra 3 octombrie 2019 9:24 Răspunde
 • Pingback: Namibia a introdus visa-on-arrival pe aeroport. Vor urma şi granițe rutiere

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii