Rutele noi ale Wizz Air: din Cluj-Napoca, Iasi, Tg. Mures si Sibiu

WizzAir

In ultimele saptamani, am scris cateva articole despre noile rute lansate de companiile aeriene importante din tara noastra. Si au avut mare succes, uitandu-ma la numarul de like-uri si de share-uri pe care le-am vazut, asa ca m-am gandit sa inchei seria aceasta de articole cu trecerea in revista a noilor rute care vor fi lansate de Wizz Air, dar din aeroporturi din afara Bucurestiului. Evident, cu promisiunea ca atunci cand apar rute noi, sa le anunt la fel de prompt ca si pana acum.

La Cluj-Napoca, Wizz Air mai aduce un avion, marind baza din Cluj, ajungandu-se astfel la nu mai putin de cinci avioane dedicate in exclusivitate Clujului. In consecinta, pe langa marirea frecventelor pe anumite rute, apar si rute noi.

 

3 iulie 2016, Berlin Schonefeld. Wow, capitala Germaniei va fi legata de Cluj. Ce pot sa va spun este ca Berlinul este considerat in ultimii ani capitala cool a Europei, plina de activitati culturale, de party-uri legendare, de hipsteri si de buna dispozitie. Am fost acum trei ani si am gasit un oras efervescent, dar si in reconstructie. Dar care merita cu prisosinta sa-l vizitati. Vor fi doua zboruri pe saptamana – miercurea si duminica, iar preturile incep de la 29 de euro! Si sunt inca numeroase zile chiar si in plina vara la 29 de euro. Eu va recomand sa nu le pierdeti. Uitati-va aici.

 

22 iulie 2016, Bucuresti. In fine, ce multi clujeni au cerut s-a intamplat – companiile low-cost vor opera zboruri interne Cluj – Bucuresti. Sa vedem si daca vor avea destui clienti ca sa le mentina. Vor fi sase zboruri pe saptamana la inceput (zilnic, exceptand sambata), dar daca merg bine, vor fi suplimentate, daca merg prost, vor fi scoase. Preturile incep de la 24 de euro, inca sunt vreo doua zile la preturile astea la final de iulie. Aruncati o privire aici pentru toate preturile in fiecare zi.

 

22 iulie 2016, Sheffield – Doncaster. Sunt sigur ca sunt multi clujeni (si ardeleni, in general) prin UK si nu neaparat la Londra. Aeroportul nu este prea departe de Manchester, asa ca chiar daca vreti sa zburati acolo in interes turistic, veti fi mult mai aproape de atractiile din centrul tarii sau chiar de Scotia. Vor fi doua zboruri pe saptamana (lunea si vinerea), iar biletele au preturi incepand de la 39 de euro (chiar la prima cursa). Uitati-va aici pentru toate zilele.

 

23 iulie 2016, Billund. Sincer, prima oara cand am primit comunicatul de presa cu noile rute ale Wizz Air din Cluj-Napoca habar n-am avut unde este acest oras. Asa ca am pus mana pe laptop si am descoperit imediat – este in Danemarca. Nu chiar foarte aproape de Copenhaga, sunt 266 km, dar ii parcurgeti in vreo 3 ore, fie ca luati trenul, masina sau autobuzul. V-ati prins, vor fi doua zboruri pe saptamana – martea si sambata, iar preturile incep de la 70 de euro (am gasit o singura data, prin august). Pentru preturile in fiecare zi de operare, uitati-va aici.

24 iulie 2016, Alicante. He, he, asta chiar e destinatie de vacanta. Nu foarte departe de Valencia, fix pe Costa Blanca, dar chiar si orasul propriu-zis merita vizitat, este foarte fain. Sunt tot doua zboruri pe saptamana – miercurea si duminica, iar preturile in plin sezon de vara sunt de minimum 129 de euro (one-way). Daca asteptati luna octombrie, cad pana la 39 de euro. Asa ca uitati-va cu atentie aici pentru toate tarifele zi de zi pana la iarna.

 

Iasi – Wizz Air a anuntat deja deschiderea celei de-a sasea baze operationale din Romania pe aeroportul din Iasi, incepand cu luna iulie. Wizz Air deja opereaza curse din Iasi, dar folosind avioane din alte baze… acum va avea un avion special alocat Iasiului si, pe langa cresterea numarului de frecvente la cursele deja existente, apar niste curse noi. Toate, din iulie.

 

1 iulie 2016, Larnaca. Cipru, nice. Si in plin sezon. Am scris de multe ori despre insula aceasta, este o insula faina, are numeroase atractii pe langa plaje. Dar ar fi bine sa descoperiti si Cipru de Nord, acolo sunt locurile cele mai faine! Vor fi doua zboruri pe saptamana (lunea si vinerea), iar in plin sezon, cele mai ieftine tarife le-am gasit la 59 de euro. Cum se duce vara, gasesti relaxat si la 29 de euro. Arunca o privire aici.

2 iulie 2016, Bologna. Capitala gastronomica a Italiei (de aici cica provin tortellini, sosul bolognez si alte cateva “best of” ale bucatariei italienesti), dar si un oras istoric pitoresc, aflat in mod nemeritat in umbra Florentei. Vor fi trei zboruri pe saptamana (martea, joia si sambata), iar in plin sezon poti sa gasesti bilete si la 29 de euro. Pentru fiecare zi, arunca o privire aici.

2 iulie 2016, Tel Aviv. O ruta surprinzatoare, dar poate si pentru ca multi israelieni provin din Moldova si se asteapta si un trafic dinspre Israel, nu numai dinspre Romania. Vor fi doua zboruri pe saptamana (martea si sambata), iar in prima zi de operare biletul costa doar 39 de euro! Pentru restul zilelor, te poti uita aici.

3 iulie 2016, Roma. La inceput, vor fi zboruri spre aeroportul low-cost Ciampino (doua pe saptamana), iar din 30 octombrie, si spre Fiumicino. Cel mai ieftin bilet de avion pe care il vad e prin octombrie si va costa 25 de euro. Aruncati o privire pe paginile care va arata preturile pentru fiecare cursa. Aici vedeti cursele spre Ciampino, in timp ce pe acelea pe Fiumicino le vedeti aici.

 

Tirgu Mures

22 martie 2016, Karlsruhe Baden – Baden. Singura ruta noua operata de la Tirgu Mures este catre un aeroport destul de exotic. Nu cred sa mai existe curse din Romania aici. In schimb, e un aeroport plasat foarte strategic. Este intre Frankfurt si zona puternic industrializata a Ruhr-ului (Koln – Dortmund – Dusseldorf) si este, de asemenea, relativ aproape de Luxemburg. Vor fi doua zboruri pe saptamana – lunea si vinerea, iar preturile sunt extrem de joase – un one-way in plina vara costa si 22 de euro. Arunca o privire aici.

 

Sibiu

Ei, bine, inca nu e anuntat nimic. Dar conform informatiilor care au transpirat prin presa, vor fi, evident, numeroase destinatii nemtesti, dar nu numai. Sa asteptam, dara, pentru ca e bine si pentru sibieni :).

Wizz-logo
Etichete:
Categorii:
Tips & Tricks · WizzAir

Comentarii

  • Laci spune:

    Karlsruhe nu prea e intre Frankfurt si Koln – Dortmund – Duesseldorf, poate intre Frankfurt – Stuttgart – Strasbourg

  • Dragos spune:

    Bilund este cunoscut pentru oraselul celor de la Lego, cred ca pentru asta a fost si introdus.

  • Alex spune:

    Da, in Billund a fost inventat Lego si este si un Legoland acolo…

  • Alex spune:

    Billund e un orasel foarte mic, aeroportul s-a dezvoltat initial ca unul de cargo(pentru fabrica Lego). Deserveste zona Jutland, fiind al doilea ca marime dupa cel din Copenhaga. Sunt doar 266km pana in Copenhaga dar sa ajungeti cu masina e destul de costisitor, trebuie trecute doua poduri taxabile a caror taxa e destul de mare. Nici cu trenul nu e chiar ieftin, dar la drept vorbind nimic nu e ieftin in Danemarca.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest