Dniproavia anunta deschiderea curselor Bucuresti – Kiev

Dniprovia

Ohoho, in fine, reapare cursa Bucuresti – Kiev. Nu mai exista nici o companie care sa zboare intre Bucuresti si capitala Ucrainei de cativa ani incoace de cand a dat faliment Aerosvitul (RIP ca am tot zburat cu ei) si ma gandeam chiar zilele trecute ca o sa se gandeasca cineva sa acopere aceasta lipsa. Si astazi am aflat de la Gabriel care mi-a dat un semn de viata pe Facebook (multumiri !) ca ucraineenii de la Dniproavia au introdus in orarul sau cursa Kiev (Borispol) – Bucuresti de 4 ori pe saptamana. Uraaaa !

Cine este Dniproavia ? Este o companie veche, din perioada sovietica, dar a devenit de sine statoare in 1996 cand statul ucrainean a unificat aeroportul din Dnepropetrovsk cu Dniproavia intr-un „consortiu” aeronautic. Ulterior, Dniproavia a fost privatizata prin niste moguli dubiosi, a ajuns sa fie detinuta de Aerosvit si a dat faliment impreuna cu aceasta. A revenit insa in 2015 si a inceput sa zboare de pe baza lor din Dnepropetrovsk, dar si din Kiev, operand o flotila de 11 avioane Embraer ERJ 145 (de productie braziliana) si zburand spre destinatii din Ucraina, Bulgaria, Georgia, Turcia, Israel si altele.

 

Dniproavia va incepe sa opereze la Bucuresti din 2 septemberie 2016 dupa orarul:

Frecventa: 4 zboruri pe saptamana (luni, miercuri, vinerea, duminica)

Orar:

Kiev Borispol – Bucuresti Henri Coanda  14:40 – 16:20

Bucuresti Henri Coanda – Kiev Borispol 17:00 – 18:40

Preturi: am vazut cam 189 euro dus-intors.

Nu pot sa va zic decat ca Kiev este un oras superb care merita vizitat cu varf si indesat. Kievul se afla departe de frontul ruso-ucrainean din Donbass si nu a fost afectat de razboi decat prin prisma faptului ca preturile la hoteluri au cazut spectaculos fata de perioada cand ma duceam deseori pe acolo.

 

Puteti gasi mai multe informatii sau sa cumparati bilete aici.

Sursa foto

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest