La mijloc de septembrie, merg in Maramures. Veniti si voi?

Cimitirul vesel Sapanta

Ma uit pe statistici si ma bucur ca turismul intern in Romania este in crestere. Si nu numai pe Litoral. Am fost intr-un weekend prin zona Brasov, am fost la Targoviste tot intr-un weekend, iar daca te plimbi prin centrul Bucurestiului, auzi foarte multa straineza, dar vezi si destul de multi turisti romani. Si e bine, e cazul sa descoperim si frumusetile tarii noastre, alaturi de experientele de peste hotare. Am organizat odata un sondaj intitulat “Cele 7 minuni ale Romaniei”. Mai intai, au fost cele 7 minuni facute de mana omului, iar apoi cele 7 minuni naturale ale Romaniei. Am ratat cate una din fiecare (nu am ajuns inca la Salina Turda si in Retezat), dar am fost in toate celelalte… si imi face placere sa le revad, chiar si de mai multe ori, daca se poate.

Ei bine, la mijloc de septembrie, ma bucur ca voi reveni in Maramures dupa foarte multi ani. Nu am mai ajuns ca, sincer sa fiu, e departe de Bucuresti, iar eu urasc sa conduc (nu conduc mai mult de 200 – 250 km pe zi). Asa ca am acceptat cu foarte mare placere invitatia lui Costin de la Scorilo Turism sa merg impreuna cu un grup de-ale lui in Maramures. Cei de la Scorilo Turism organizeaza aproape in fiecare saptamana tururi absolut superbe prin Romania (rar si prin jurul Romaniei), prin locuri minunate. Mi-as fi dorit mult sa fi mers cu ei zilele acestea in weekendul lung de Sf. Marie in Hateg, Hunedoara, prin zona aceea, dar din pacate luni trebuie sa fiu in Bucuresti, dar in septembrie nu mai ratez.

Asa ca, daca aveti chef ca la mijloc de septembrie (Costin spune ca, in mod normal, e o vreme excelenta) sa mergem impreuna prin Maramures, iata turul in care ma duc. Plecam din Bucuresti, prima zi e lunga pe sosele (ne oprim insa in Sibiu). Apoi, timp de doua zile, ne vom plimba pe vaile maramuresene, la biserici patrimoniu UNESCO, la Memorialul Durerii, la Cimitirul Vesel (care, la mine pe blog, a intrat intre cele 7 minuni ale Romaniei), Cascada Cailor si, mai ales, ne vom plimba cu mocanita… pentru mine in premiera, doar daca nu as lua in considerare ca uneori CFR-ul este o mocanita. La retur (lung din nou), vom opri la Bistrita si la cetatea medievala Sighisoara. Perioada excursiei este 15 – 18 septembrie, deci de joi pana duminica.

De abia astept :).

Sursa foto

Categorii:
Romania

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest