Haideti cu Imperator in Japonia, de Sakura (inflorirea ciresilor)

10. Flori de cires

De multe ori, cand sunt intrebat in cate tari am fost, raspund ca X tari si Coreea de Nord, care este intr-o cu totul alta galaxie. Dar, parca-parca, nu am chiar dreptate. Ar trebui sa spun, e drept, cu jumatate de gura, ca as fi in X-1 tari, Japonia si Coreea de Nord. Pentru ca si Japonia pare de pe o alta planeta. Poate nu la fel de mult precum Coreea de Nord, dar societatea de acolo este de-a dreptul fascinanta. Este unica. Ma distrez cand tot soiul de neaveniti se plang ca nu urmam „modelul japonez”. E simplu, nu il urmam pentru ca nu putem sa-l urmam. Si nimeni din lume nu poate sa-l replice, chiar daca sunt vecini – nici macar coreenii, care au fost ocupati decenii intregi de japonezi, nici taiwanezii, care si ei au facut parte din Imperiul Japonez zeci de ani… pur si simplu, structura si cultura societatii sunt atat de diferite, iar japonezii se comporta altfel decat oricine ar fi aceia – coreeni, romani, afgani sau paraguayeni, care sunt altceva. Dar sa lasam povestile astea, vom avea timp sa vorbim despre Japonia si despre japonezi, scopul prezentului articol este sa va invit sa vizitam impreuna Japonia intr-un moment special pentru arhipelag – atunci cand orasele nipone sunt inundate cu milioane de flori de cires. Am prieteni care au fost acolo de Sakura (atunci cand infloresc ciresii) si mi-au spus ca este o experienta incredibila. Asa ca m-am gandit sa o avem impreuna… De aceea, va invit sa mergeti cu Imperator in Japonia, de Sakura.

Cum ziceam, am mai fost in Japonia, e drept, acum zece ani, si a fost o experienta incredibila. Atunci am fost in august, am fost la Campionatul Mondial de Atletism de la Osaka, am avut si experienta unui taifun in Tokyo, am fost luat in coarne de cerbii pitici din Nara, am ramas cu gura cascata la luminile capitalei, dar si la gingasele temple din Kyoto, capitala traditionala a Japoniei. Dar vreau sa revin in arhipelag la zece ani de la precedenta mea vizita si, cum ziceam, nu oricand, ci atunci cand Japonia este cea mai frumoasa – de Sakura.

Impreuna cu prietenii de la Explore Travel si cu agentia lor partenera din Japonia, am pus la punct un plan de vizitare frumos, complex si cu experiente variate – vom vizita Tokyo, ne vom plimba cu barca pe lacul Ashi, vom admira muntele Fuji, simbolul de necontestat al Japoniei, vom circula cu shinkansen-ul, celebrul tren-glont al Japoniei, vom descoperi arhitectura traditionala a Japoniei in Nara si Kyoto, dar si pe cea futurista in Osaka si Tokyo si, mai ales, vom dormi intr-o manastire budista, dar si intr-un ryokan traditional (onsen – adica o baie termala, inclusa, evident).

Dar hai s-o iau metodic.

Vom zbura la Tokyo via Doha cu compania aeriana de 5 stele Qatar Airways (vom minimiza astfel la maximum timpul de calatorie, inclusiv tranzitul este foarte scurt) si vom ajunge in cursul serii (se pleaca seara din Bucuresti). Ne vom duce la culcare si a doua zi vom fi gata de descoperirea Tokyo-ului. Va urma o excursie de o zi la Nikko, unde se afla unele dintre cele mai importante situri istorice din zona. Vom pleca din Tokyo spre Hakone, plimbandu-ne pe lacul Aisha si, cu ceva noroc, vom putea admira vulcanul Fuji (sper sa nu fie timid si sa se ascunda in ceata). Aici, la Hakone, ne vom culca intr-un hotel tipic japonez, numit ryokan. Ca idee, poate fi acesta sau ceva similar.

Va urma experienta Shinkansen, trenul-glont construit pentru Jocurile Olimpice din 1964 (nu va fie frica, vagoanele nu sunt de atunci, sunt extrem de moderne), pentru a ajunge in Kyoto. Aici, vor urma doua jumatati de zi de descoperire ale celor mai frumoase temple ale Japoniei, ascunse printre milioane de flori de cires. Nu vom rata si o tura pana la Nara, singurul oras din lume cu cerbi comunitari…

Si pentru ca vom vedea atat de multe temple, ei, bine, o noapte o vom petrece intr-o manastire budista pe muntele Koyasan, un loc important de reculegere pentru budistii japonezi. Aici, nu va fi foarte luxos, dar va fi o experienta autentica – camerele dispun de 6 tatami, iar baile sunt in exterior, la comun.

Dupa experienta manastirii budiste, vom lua din nou shinkansenul spre Hiroshima, care a ramas in mentalul colectiv al omenirii ca fiind primul oras distrus de o bomba nucleara. Intre timp, Hiroshima a fost reconstruita, este un oras modern, dar milioane vin sa descopere povestea lui. Dupa Hiroshima, vom merge pe insula Miyajima, desemnata de japonezii insisi ca locul cu cele mai frumoase peisaje din intreaga Japonie (da, si aici vom avea ciresi infloriti).

Ne vom intoarce in Hiroshima, de unde vom pleca din nou cu Shinkansenul  sa vizitam castelul Himeji, cel mai frumos castel al Japoniei (asa am citit cand eram in Osaka in 2007… atunci Himeji era in restaurare si toate brosurile turistice isi creau milioane de scuze ca nu poate fi vizitat. Acum se poate). Seara, ne vom culca la Osaka in apropierea garii, iar a doua zi de dimineata, ne intoarcem la Kyoto pentru a ne plimba prin oras in ritmul fiecaruia (sau sa mai vedem si alte obiective turistice care vrem musai si nu le-am vazut in prima parte sau pur si simplu sa ne bucuram de ciresii infloriti) si apoi ne vom returna la Tokyo pentru ultima zi (pentru shopping sau orice altceva va doriti). Va urma zborul spre casa cu Qatar Airways (cea mai scurta cale spre Romania).

 

Excursia are loc la primavara, in jur de 1 aprilie, cea mai buna data pentru a vedea florile de cires, si anume intre 29 martie si 10 aprilie 2017.

Pretul excursiei este de 3450 euro (Japonia este o tara scumpa, iar de Sakura preturile explodeaza inca si mai si). In pret, sunt incluse toate serviciile (inclusiv taxe aeroport). Aflati mai multe detalii aici.

Pentru mai multe informatii, puteti sa-mi scrieti mie la imperatortravel@yahoo.co.uk si lui Dragos la dragos@exploretravel.ro (sau mai bine, la amandoi !)

 

Konichiwaaaaa !

Pentru mai multe poze super faine de Sakura, aruncati o privire aici.

 

Imagini Japonia

01. Tokyo

Tokyo – o nebunie noaptea 🙂

02. Lacul Ashi

Lacul Ashi pe care ne vom da cu barca 🙂

03. Muntele Fuji

Celebrul Fuji

Owakudani

Owakudani

05. Fuji

Fuji, dar din alt unghi

Kyoto

07. Templu Kyoto

Kyoto

08. Miyajima

Miyajima

09. Himeji

castelul Himeji

 

Categorii:
Japonia

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii