Alitalia si Air Berlin ies din Romania. Grupul Etihad mai ramane doar cu Air Serbia

Air Berlin

Companiile europene cumparate de Etihad nu le prea merge bine. Se stie de mult timp ca Air Berlin e pe buza prapastiei si nici Alitalia nu se simte mai bine, asa ca dupa mai multi ani de incercari nereusite, Etihazii au hotarat sa ia taurul de coarne si sa purceada la o restructurare si eficientizare mai mult sau mai putin dureroasa. Dintre cursele taiate sunt si cele spre Romania. E vorba de cursa Roma – Bucuresti (pentru Alitalia) si Berlin – Bucuresti (pentru Air Berlin). Si ambele au fost „mancate” de low-costuri.

Alitalia opereaza in Romania din 1992 si a avut o perioada de glorie cu zboruri spre Milano si Roma, cu mai multe zboruri pe zi, dar aparitia si dezvoltarea lui Blue, Wizz si mai nou Ryan i-a cam lasat pe italieni fara principalele rute – cele spre Italia. Initial, au renuntat la zborurile spre Milano, apoi incepand cu sfarsitul lui ianuarie, a renuntat si la zborurile de Roma. E drept, Alitalia putea fi o optiune buna pentru zborurile transoceanice spre Americi, dar probabil competitia Air France / KLM, Lufthansa si mai nou Turkish i-a cam lasat fara prea multi pasageri. Asa ca decizia de a se retrage pare normala, dar nefericita … in ultima instanta, cu cat este mai mare competitia, cu atat e mai bine ;). Ca reactie la anuntata retragere, Blue Air a reactionat imediat si a anuntat ca va creste numarul de zboruri pe relatia Bucuresti – Roma la 14 pe saptamana de la 1 februarie si apoi din primavara la 21 / saptamana (adica 3 pe zi). Ultimul zbor Alitalia va fi efectuat pe 1 februarie 2017. Sursa info.

 

Air Berlin a venit de curand dupa ce fratiorii lor de la FlyNiki renuntasera la cursa Bucuresti – Viena. Cat timp nu au avut competitie, Air Berlin a mers bine, a trecut chiar si la 2 zboruri pe zi, dar venirea agresiva a Ryanair pe ruta Bucuresti – Berlin (cu preturi de 2 euro / sens) i-a cam rupt pe nemti. E drept, Air Berlin avea preturi si conexiuni bune spre Scandinavia, dar asta nu i-a ajutat prea mult. In plus, cum ziceam, ei sunt pe marginea prapastiei, asa ca trebuie sa purceada la o restructurare dureroasa in caz ca vor sa supravietuiasca. Si se pare ca Etihad isi doreste salvarea. Ultimul zbor Air Berlin la Bucuresti va fi pe 27 martie 2017 si sunt al naibii de curios daca ramas singur, Ryanair va continua sa aibe bilete la sub 10 euro… Probabil ca nu, nu mai are de ce. Sursa info.

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest