Cu autocarul spre Anglia, Germania si alte destinatii europene. Azi, despre Viotur

Viotur

De ani de zile, de cand am acest blog, am scris mai ales despre zborurile cu avionul, despre companii aeriene, curse noi, promotii etc. Destul de rar m-am referit la tren sau autocar, dar tinand cont de intrebarile pe care le primesc destul de frecvent, transportul cu autocarul este unul dintre cele mai populare moduri de transport, asa ca voi fi mai atent in a observa aceasta piata si voi raporta cand vad ceva interesant :). Asa ca m-am apucat sa studiez piata (intrebandu-l pe vechiul meu prieten Google) si pe cativa oameni pe care ii stiu fani autocare si am dat peste Viotur. Sincer, nu am auzit de ei pana acum, dar dupa ce am inceput sa-mi fac temele cu privire la autocare si am citit pe diverse site-uri, mi s-a parut un serviciu interesant si profesionist care ofera . Dar sa fiu mai concret.

In primul rand, am aflat ca este o companie mare cu numeroase autocare si care au transportat anul trecut in jur de 50.000 oameni, ceea ce mi se pare un numar semnificativ de mare, operand de nu mai putin de 13 ani fara niciun accident (soferi buni, deci!).

Al doilea plus enorm mi s-a parut acela ca pentru destinatiile externe, cei de la Viotur te lasa direct la adresa indicata (sau te ridica), adica te ia din Romania si te duce la adresa unde vrei tu in Marea Britanie, Germania, Franta etc. Nu mai trebuie sa te trambalezi cu bagajele de la autogara sau aeroport, ca sa nu mai spun si de costurile de rigoare (care in Romania poate nu sunt prea mari, dar in tari cum ar fi Anglia, Germania sau Danemarca te cam rup). Evident, se practica si reciproca, adica sa te ia de la o adresa din UK, Germania, Suedia sau Italia inainte de a te intoarce acasa in Romania.

In al treilea rand, pentru cei care au bagaje serioase de transportat peste granite, iar avionul nu este o solutie – Viotur accepta pana la 45 kg de bagaj plus un rucsac pe care sa-l luati in autocar.

 

In privinta preturilor, mi se pare competitive.

Preturile pentru transport persoane din Romania in Anglia cu autocar si microbuz direct la adresa incep de la 100 lire sterline (si se poate pleca din zeci de orase romanesti si sa ajungi in zeci de orase din UK). In banii astia, primesti si o mancare calda pe drum, de obicei prin Ungaria. Cursele au loc aproape zilnic.

 

Preturile pentru transport persoane din Romania in Germania cu autocar si microbuz direct la adresa incep de la 110 euro (de asemenea, din zeci de orase romanesti spre zeci de localitati din Germania si viceversa). O masa calda inclusa.

 

Alte destinatii si preturi: Italia de la 65 euro, Austria de la 110 euro, Franta de la 100 euro, Belgia de la 120 euro, Danemarca si Suedia de la 130 euro.

Daca vreti sa trimiteti pachete, vedeti ca exista si servicii de coletarie.

 

 

Voi ati mers in ultimul timp spre Europa cu autocarele? Ati mers si cu Viotur? Cum vi s-a parut?

25

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

  • ovidiu spune:

    „Daca vreti sa trimiteti pachete, vedeti ca exista si servicii de coletarie” nu este adevarat, i-am sunat, pt. trimiterea unui colet in Germania. Nu fac trimiteri !

  • Aurora spune:

    As merge cu autocarul doar pentru peisajele pe care le vezi din mers. Ma tot gandesc la confort si timp.

  • Gafton Alin spune:

    Da e o firmă foarte serioasă și de încredere fata de Romfour care îți aducă coletul cum sa nimerește sau nu mai ajunge la destinație cum se întâmplă la Attlasib.O singura firma un nume de respect. Sper sa o țineți tot asa

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest