Circuit cu autocarele Interra

Autocar Interra la Sankt Petersburg

Stiu ca unii dintre voi sunteti fani circuite, iar unii sunteti interesati si de circuitele cu autocarul, asa ca astazi o sa povestesc cate ceva despre circuitele cu autocarul care sunt organizate de Interra. Poate unora dintre voi nu le place sa zboare cu avionul sau nu le place sa le conduca (cum e cazul meu, urasc sa conduc masina distante prea lungi), asa ca autocarele sunt o alternativa populara de a vedea diverse locuri si obiective turistice. Da, stiu, exista in Romania unele companii care au oferte gen “14 zile, 10 tari, 8 capitale, 25 de palate, 35 de catedrale”, dar nu e cazul Interra. De fapt, m-am uitat pe toate circuitele despre care scriu mai jos si pot spune ca nu sunt “in mare viteza”, ci sunt gandite sa ai timp sa savurezi locurile, nu numai sa faci un foto-stop. In plus, Interra are avantajul sa aiba o flotila moderna de autocare proprii (poate le-ati mai vazut, sunt unele verzi), asa ca au deja un atu.

Hai sa trecem in revista unele tururi propuse de Interra pentru aceasta primavara.

Circuit Istanbul, practic, un city-break. Prima zi o sa mergeti spre Istanbul cu un stop in vechiul Adrianopole, actualul Edirne. Hotelurile din Istanbul sunt in centru, mai precis in cartierul Laleli, aflat la cateva statii de tramvai de buricul istoric al orasului. Practic, intr-una din zile, veti vizita exact acest buric istoric (Sf. Sofia – Sultanahmet – palatul Topkapi) si Marele Bazar, iar in ziua urmatoare veti putea vizita palatul sultanilor Dolmabahce (construit prin secolul 19 cand vechiul palat Topkapi a fost considerat prea anacronic, otomanii, Dolmabahce capatand o infuzie europeana) si Bazarul Egiptean (unde va recomand sa cumparati rahat – e delicios!) In a patra zi, dupa ultimele cumparaturi, o s-o luati spre casa.

Mai multe amanunte despre tur: https://www.interra.ro/circuite/istanbul-circuit-33#itinerariu

Circuit Austria & Bavaria – aici veti avea parte de o combinatie excelenta de privelisti datatoare de fracturi de mandibula de la gura cascata, cu minuni arhitectonice de prim rang. Primele doua zile le veti petrece pe drum – o noapte veti dormi la Budapesta, iar in a doua zi veti ajunge la “tabara de baza” in Tirol. Pe drum, o sa va opriti la abatia Melk, undeva intre Viena si Linz, care este senzationala. Apoi, veti avea parte de cateva zile de day-tripuri, lucru de altfel confortabil sa nu schimbi hotelurile tot timpul. O zi veti vizita Innsbruckul, un oras cu multa arhitectura traditionala, aflat la picioarele muntilor (apropo, intr-un castel de langa Innsbruck se afla celebra pictura cu Vlad Tepes), o zi veti face un tur al celebrelor statiuni Kitzbühel, Kaprun si Zell am See. Evident, nu veti putea rata incredibilul Salzburg – este orasul care mi-a placut cel mai mult in Austria, si daca doriti sa faceti un hop si in Bavaria germana, nu puteti rata castelele “Regelui nebun” – Neuschwanstein si Hohenschwangau – unul din ele, fiind prototipul Castelului din Padurea Adormita creat de Walt Disney. Pe drumul de intoarcere, veti poposi si in Viena, pe care o veti putea vizita timp de aproape o zi, si mai apoi lungul drum spre casa…

Mai multe amanunte despre circuitul austro-bavarez le puteti gasi aici: https://www.interra.ro/circuite/austria-bavaria-autocar-19#itinerariu

Circuit Croatia & Muntenegru – cred ca cea mai spectaculoasa coasta din lume este cea dalmata (la concurenta cu fiordurile norvegiene, dar cred ca dalmatienii au un avantaj prin existenta superbelor orase istorice, spre deosebire de orasele norvegiene de tip Ikea). Este una din zonele care m-au impresionat cel mai mult din Europa, asa ca merita sa fie vizitat cu varf si indesat. In plus, daca prin alte parti poti ajunge mai repede si relativ ieftin cu avionul, aici nu exista curse directe, iar cele indirecte pot costa extrem de mult… in plus, dupa disparitia Malev, trebuie sa mergi pana in Germania, Austria sau Italia pentru a schimba avionul.

Prima zi o s-o petreceti pe drumul spre Belgrad, oras pe care o sa-l vizitati a doua zi – Belgradul nu are prea multe monumente extraordinare, dar este un oras placut si cu un vibe cool. Dupa aceea, va veti continua drumul spre Muntenegru, ajungand in mijlocul muntilor, o zona abrupta si spectaculoasa care nu a putut sa fie cucerita de otomani cu iataganul in mana. In schimb, turistii de azi o cuceresc  cu aparatul de filmat J

Ziua urmatoare veti ajunge pe coasta, dupa ce o sa treceti mai repede prin capitala Podgorica (nu pierdeti nimic) si mai incet prin Budva, mini-Dubrovnikul muntenegrean care o sa va pregateasca pentru superbul oras croat aflat mai la nord… Dupa ce veti cobora pe malul Adriaticii, drumul va fi insa impresionant, prin fjordul Kotor in drum spre Dubrovnik. Despre Dubrovnik, ce sa mai zic – trebuie sa-l vezi! Nu este foarte mare, dar este superb, si vei avea o zi la dispozitie pentru a-l savura. Va veti continua drumul spre nord, catre Split https://www.imperatortravel.ro/2011/06/split-daca-lui-diocletian-i-a-placut-noua-cum-sa-nu-ne-placa.html , o alta perla arhitectonica a Dalmatiei, locul favorit al Imparatului Roman Diocletian – orasul vechi este, de altfel, mulat pe orasul creat de acesta. Va veti culca intr-o alta mica bijuterie a Dalmatiei – Trogir.

In drum spre nord, nu o sa ratati un alt loc minunat – Parcul National Plitvice. Este poate una dintre cele mai spectaculoase situri naturale din Europa, cu 16 lacuri terasate de munti si vegetatie exotica. Dupa ce veti vizita Opatija, veti ajunge in peninsula Istria, un alt loc preferat de romani, acestia construind aici numeroase temple si un amfiteatru celebru (da, asa e, e in Pula J).

Pe lungul drum spre casa, o sa puteti face niste popasuri in alte locuri, care, dupa ce tot ce ati vazut pana acolo, nu o sa vi se mai para atat de nemaipomenite – Zagreb, capitala Croatiei, si lacul Balaton. Ultimul punct turistic va fi Budapesta, unde veti petrece ultima noapte de calatorie.

Pentru mai multe amanunte, uitati-va aici: https://www.interra.ro/circuite/adriatic-tour-30#itinerariu

 

In oferta Interra se regasesc mai multe oferte – un tur al Turciei, orase imperiale sau circuitele Greciei si Frantei. Va las sa le descoperiti pe site-ul Interra, pe pagina dedicata circuitelor https://www.interra.ro/circuite/transport-autocar/pag1

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest