Programul de vara TAROM: Retragere treptata din Iasi, revin Amman si Nice, raman inchise Geneva si Dubai

01. Tarom pe aeroportul Mykonos

Asteptam de ceva timp programul de vara al Tarom… Evident, a venit cu o mare intarziere si tinand cont ca din cate stiu nici nu mai au departamente de marketing si comunicare (toti pe care ii cunosteam din aceste departamente au plecat din Tarom in ultima vreme, sper ca au si inchis lumina dupa ei), nimeni n-a aflat ce se intampla (pana si banala pagina de Facebook e trista si parasita). Unii insa urmaresc cum sunt cei de la Airlines Travel si iata care sunt schimbarile fata de orarul de iarna.

In primul rand, sunt semne din ce in ce mai clare ca Taromul va inchide baza din Iasi, o decizie logica tinand cont ca deja au venit acolo Wizz si Blue. Taromul a deschis baza din Iasi cand cele doua companii nu operau la Iasi, e drept, trebuie sa recunosc ca de data asta au fost rapizi, dar in momentul in care Wizz si Blue au venit cu baze operationale, Taromul nu prea mai are ce cauta acolo. De ce ? E o baza, nu e un hub, adica zboara doar point-to-point, lucru care il fac si low-costurile… si mult mai ieftin. In consecinta, Taromul renunta la cursele Iasi – Roma, Iasi – Torino, Iasi – Bologna, Toate zborurile vor fi operate pana la finalul lunii martie. Raman doar Iasi – Madrid (ultima ruta lansata dupa fiasco-ul cu Istanbul), Iasi – Munchen, Iasi – Luton si Iasi – Tel Aviv, dar care nu stiu cat timp vor mai fi operate. Vom vedea,

Daca va aduceti aminte, asta-toamna, odata cu retragerea celor doua avioane A310, Taromul a trebuit sa taie niste rute si niste frecvente. Cele doua avioane nu au fost inlocuite, adevarul e ca de cateva luni nu s-a mai auzit nimic dinspre Tarom despre ce vor sa faca (iar noul ministru al transporturilor care a fost un catastrofal secretar de stat avand in subordine si problemele de aviatie nu imi da prea multe motive de incredere ca va face ceva pentru transportatorul national), cert este ca Taromul ramane pentru perioada urmatoare cu veche flota.

Dar hai sa trec in revista schimbarile.

Taromul revine la Amman. Slava Domnului ! Amman este o destinatie care nu stiu de ce au inchis-o pentru ca are potential, asa ca ma bucur ca vor reveni in Iordania. Primul zbor va fi efectuat pe 29 martie si vor fi 3 zboruri pe saptamana (miercuri, vineri si duminica). Din iulie, mai apare o frecventa (lunea).

Reapare Bucuresti – Nice ca destinatie sezoniera. Primul zbor din 26 martie 2017, mai intai cu doua frecvente pe saptamana, apoi cu 3 incepand din iulie.

Crestere de frecvente: Bucuresti – Madrid de la 7 la 11 zboruri saptamanale, Bucuresti – Barcelona de la 7 la 11 zboruri saptamanale, Bucuresti – Tel Aviv de la 9 la 10 zboruri saptamanale si Bucuresti – Stockholm de la 3 la 6 zboruri saptamanale.

Au fost anulate si raman anulate zborurile spre Dubai si Geneva. Despre Dubai, inteleg, dar ma mir de Geneva. Dar, ma rog, or stii ei ce or stii.

 

Si acum sa asteptam prima silaba pe care o va rosti noul ministru al transporturilor care desi e in functie de vreo luna, nu a spus absolut nimic despre compania nationala. Doar la audierile din Parlament a declarat ca iubeste Taromul si o sa-l faca profitabil. Mda. Am mai auzit asta de la zeci de personaje.

 

Etichete:
·
Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii