Promotie la circuite Europa Travel: Venetia (6 zile) @ 219 euro, Franta (8 zile) @ 349 euro, Croatia (6 zile) @ 229 euro

03-san-marco-venetia

Atentiune, natiune, vedeti ca, zilele acestea, cei de la Europa Travel au o serie de reduceri la numeroase circuite din oferta „Europa prin Europa Travel”. Programul „Europa prin Europa Travel” ofera cateva zeci de circuite prin Europa, multe cu autocarul, cateva cu avionul si autocarul, la preturi destul de mici. Cum ziceam, zilele acestea, cei de la Europa Travel au taiat preturi la cateva circuite, dintre care am selectat.

Venetia de 1 mai, la 219 euro (6 zile). Este un circuit cu autocarul, iar pe drum veti face o scurta oprire in Viena. In Italia, in afara de Venetia, veti vedea si Padova (un orasel de multe ori evitat de turisti, din pacate, pentru ca macar zona centrala, cu imensa piata centrala Prato dela Valle si catedrala Sf. Anton, poate figura la loc de cinste pe lista locurilor musai de vazut in Italia), Verona (la Romeo & Julieta), dar si Milano, capitala mondiala a modei (majoritatea obiectivelor turistice faine sunt in zona pietei centrale, unde se afla Domul).

Dupa o zi petrecuta in Venetia, pe drumul de intoarcere veti putea vizita una dintre cele mai spectaculoase pesteri ale Europei, Postojna, dar si Budapest by night (e infinit mai spectaculoasa Budapesta noaptea decat ziua).

Pretul este de 219 euro, plecarea este pe 1 mai, mai multe amanunte gasiti aici.

 

Franta, la 349 euro (8 zile). Din nou, un circuit cu autocarul, disponibil la 3 date diferite. Atentie, pretul de 349 de euro este valabil doar pentru plecarea din 14 mai, in cazul plecarilor din 25 iunie si 10 septembrie, tariful creste la 379 de euro.

In drumul spre Franta, se vor vizita Nurnberg, unul dintre cele mai frumoase orase istorice ale Germaniei (Sighisoara este uneori numita „Nurnbergul Transilvaniei”, deci Nurnbergul este Sighisoara Bavariei), si Luxemburg (daca obiectivele nu sunt la fel de spectaculoase ca in alte parti, in schimb pozitionarea orasului pe niste dealuri ca niste mici canioane suplineste cu totul aceasta lipsa, facand din Luxemburg un oras chiar pitoresc). Apoi, evident, nu exista tur al Frantei fara Paris, veti ajunge in Paris (veti avea o zi pentru Paris si veti putea merge si la Palatul Versailles, unul dintre cele mai spectaculoase palate ale Europei. Pe drumul de intoarcere veti putea vizita catedrala de la Reims (acolo unde erau incoronati regii Frantei) si Strasbourg, un oras extrem de interesant pentru ca aici se contopesc influentele franceze si cele germane intr-un oras unic. Pe drumul de intoarcere, veti avea cateva opriri scurte la Munchen, Salzburg, Viena si Budapesta.

Cum am zis, pretul este 349 de euro doar pentru plecarea din 14 mai, mai multe amanunte gasiti aici.

 

Croatia, la 229 euro (8 zile). Din nou un circuit cu autocarul, dar un circuit care se repeta de cateva ori, anul acesta. Atentie, pretul de 229 de euro este valabil doar pentru plecarea din 28 mai, in rest, tariful este de 259 de euro.

Pe drumul spre Croatia, veti poposi in Belgrad, capitala Serbiei, un oras care, dupa vreo doua decenii de regres, in sfarsit isi regaseste, incet-incet, stralucirea. Veti porni apoi prin Muntenegru, o tara cu un farmec, dar si cu un relief aparte, admirand pe drum canionul Tara, cel de-al doilea canion din lume ca marime, urmand sa popositi noaptea in Cetinje. Muntenegrenii au fost, probabil, unii dintre cei mai incapatanati balcanici – ei nu au prea putut fi cuceriti de otomani, aparandu-si cu indarjire muntii in mijlocul carora se afla capitala Cetinje. Orasul este acum micut, dar adaposteste palatul dinastiei care a condus Muntenegrul pana in 1918. De aici, se coboara spre coasta unde au inflorit orasele venetiene similare Dubrovnikului. Privelistea Adriaticei cu Budva si insula San Stefano cum cobori de la Cetinje este una dintre cele mai spectaculoase pe care le-am vazut!

Si cum muntenegrenii au canioane, nu se poate sa nu aiba si alte formatiuni natural spectaculoase – nu e nevoie sa mergeti pana in extrem de scumpa Scandinavie pentru a admira un fiord, exista unul si in Muntenegru, pe coasta adriatica in zona Tivat.

Veti lua apoi la rand acele orase istorice ale Croatiei dalmate – Dubrovnik, Trogir, Split si Zadar, vizitand la final pestera Postojna din Slovenia, despre care am scris mai sus. Pe drumul de intoarcere, veti opri la Zagreb (ca si Belgrad, poate nu are monumente somptuoase, dar are un sarm al lui) si apoi veti vedea Budapesta noaptea.

Tariful este de 229 de euro doar pentru plecarea din 28 mai, mai multe amanunte gasiti aici.

 

Praga, la 299 euro + 135 euro (taxe aeroportuare) (6 zile cu avionul). Sunt 4 plecari pentru acest tur , ultima, pe 6 septembrie.

Am scris de mai multe ori si am spus-o oricui m-a intrebat. Praga este cea mai frumoasa capitala a Europei Centrale. Punctum. Fara recurs. Praga este o poezie gotica, este o bijuterie de oras, este un loc in care nu ai nevoie de harta… trebuie doar sa te pierzi pe strazi si sa ramai cu gura cascata. Evident, exista si niste varfuri arhitecturale – cum ar fi Podul Carol (cum arata rasariturile de soare acolo….) si castelul Hradcany plutind parca ireal deasupra Vltavei, mai ales cand este luminat la ora de seara.

Excursia este gandita ca un tur cu avionul – zbori la Praga si vei dormi toate noptile in Praga. Vei putea opta intre a aprofunda Praga si o excursie pe zi. Meniul include Kutna Hora (unde se afla una dintre cele mai macabre biserici ale Europei – impodobita cu oseminte de calugari), Karlovi Vary (capitala balneara a Europei in La Belle Epoque) sau Dresden (un alt oras-muzeu, capitala a Saxoniei).

Cum ziceam, tariful este de 434 de euro (cu tot cu taxe), mai multe amanunte gasiti aici.

 

Italia, la 619 euro (13 zile). Este disponibila doar o singura plecare, pe data de 11 iunie 2017.

Italia este o tara-muzeu. Tara asta a fost impartita in zeci si zeci de ducate, principate, orase-stat si fiecare oras a avut ambitia de a fi cel mai frumos de pe peninsula. Toate capetele incoronate s-au intrecut in a-si infrumuseta orasul, de a fi mai cu mot decat celelalte, iar rezultatul a fost Italia de azi – o tara-muzeu unde aproape fiecare oras cat de cat are partile sale extraordinare.

Turul se va face cu autocarul, pe drum vizitand in viteza Viena, si prima oprire din Italia va avea loc la Padova, orasul Sfantului Anton (cu catedrala de rigoare). Apoi, meniul de orase este de-a dreptul magnific: Venetia, orasul-muzeu din laguna, San Marino, micul stat care pare ramas in Evul Mediu, Assisi (daca ati fost la Sf. Anton, musai sa-l vizitati si pe Sf. Francisc), Pompei (o destinatie absolut obligatorie pentru oricine are un interes chiar si vag in istorie), Capri (probabil, cel mai luxos colt al Italiei), Napoli (cel mai vivace oras al Italiei), pentru ca mai apoi sa petreceti 2 zile in Cetatea Eterna – Roma.

Nu se va ocoli cel mai spectaculos exemplu de arhitectura renascentista – Florenta, dar pe drum veti arunca un ochi pe la Tivoli si Siena (timp de secole, a fost rivala Florentei). Turul va urma de-a lungul Marii Ligurice la Pisa (cu turnul sau), Genova (orasul lui Cristofor Columb, spectaculos facut sandvici intre mare si munte), Torino (unde se afla controversatul giulgiu al lui Isus), Milano (unde se afla la fel de controversatele opere ale designerilor italieni), pentru a termina in triumf sub balconul Julietei, la Verona. Pe drumul spre casa, veti vizita pestera Postojna si o portie de Budapesta noaptea…

Tariful este de 619 euro si puteti gasi mai multe informatii aici.

 

Istanbul, la 295 euro (5 zile cu avionul). Ai la dispozitie 4 plecari (prima, pe 1 iunie, in weekendul acela lung si liber)

Am spus-o de zeci de ori, Istanbulul se afla undeva, sus, in clasamentul preferintelor mele din Europa. Este un oras ale carui monumente nu ascund ca a fost capitala de imperii care s-au intins peste trei continente timp de 1600 de ani, dar si un oras plin de energie, de viata, un oras care nu doarme si unde te poti linge pe degete dupa absolut orice masa.

Turul include vizitarea principalelor obiective turistice – Catedrala Sf. Sofia, centrul vechi, palatul Dolmabahce, dar vei avea si destul timp la dispozitie pentru a descoperi coltisoarele orasului imperial (hotelurile se afla bine plasate in zona istorica).

Tariful este de 295 de euro (include taxele aeroportuare si bacsisul ghizilor locali), mai multe amanunte gasiti aici.

 

Israel si Palestina, la 548 euro (5 zile cu avionul). Ai la dispozitie 4 date de plecare – primele ture in mai – iunie, apoi toamna (septembrie – octombrie), taman pentru a evita vara, cand este extrem de cald in Tara Sfanta.

Turul te va purta in cele mai importante locuri biblice (si nu numai) din zona – de la Ierusalimul, capitala spirituala a principalelor trei religii monoteiste ale lumii (oras in care istoria traieste insa la fiecare colt), veti putea vizita Betleem, dar si Ierihon. Trecand din Palestina in Israel, veti urca la citadela Masada, una dintre cele mai frumoase panorame din zona, dar si in zona lacului Tiberias, terminand turul intr-una dintre cele mai frumoase gradini ale Orientului – cele din jurul templului Bahai din Haifa.

Cum ziceam, turul costa 548 de euro (taxe aeroportuare incluse) si puteti afla mai multe informatii pe acest link.

 

Sa aveti o primavara – vara cat mai calatoare 🙂 !

Unde ati merge primavara sau vara aceasta ?

13. gondolier Venetia

Venetia

08-paris-turnul-eiffel

Paris

02. Panorama Split

Split

16-cel-mai-frumos-oras-al-europei-centrale-praga

Praga

02. Fontana di Trevi - Roma

Roma

01. Catedrala Sf. Sofia - Istanbul

Istanbul

40-ierusalim

Ierusalim

 

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest