Tarom anunta deschiderea cursei Bucuresti – Cairo cu incepere din 31 martie 2019

10. Sfinx Cairo Egipt. Valea Nilului

In sfarsit, dupa ce initial a anuntat in revista de bord ca va zbura de la inceputul lui decembrie, Tarom a anuntat in sfarsit oficial pe pagina lor de Facebook ca vor zbura in capitala Egiptului cu incepere din 31 martie 2019, fiind singura ruta care leaga Romania de Africa. Pretul unui zbor dus-intors incepe de la 193 euro (inclusiv taxe, mancare, bautura si bagaj de cala), iar biletele sunt deja disponibile de pe site-ul Tarom. Dar iata amanuntele.

 

 

Ruta va fi operata de 2 ori pe saptamana in zilele de miercuri si sambata dupa urmatorul orar:

Bucuresti – Cairo 0:30 – 3:50

Cairo – Bucuresti 4:00 – 6:15

Ruta Bucuresti – Cairo a fost operata timp de zeci de ani de Tarom, dar s-a renuntat la ea dupa lovitura de stat militara din 2013 si convulsiunilor sociale ce au urmat. Ultimul zbor Tarom spre Cairo a fost efectuat in octombrie 2013 si timp de 5 ani, compania romana nu a mai operat zboruri spre Cairo din motive de siguranta. Acum, se pare ca au hotarat sa isi ia inima in dinti si in ciuda situatiei nu tocmai sigure sa inceapa din nou zborurile.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

  • Mihai Dan spune:

    Cezar, o intrebare: am luat sejur in Sharm el Sheikh. Este adevarat ca daca nu parasim orasul Sharm nu trebuie sa luam viză de Egipt ? Stii de asa ceva ?

    • Imperator spune:

      Din cate stiu, exista o Sinai Visa – e valabila 14 zile (atentie, sa nu o depasesti), este gratis, si e valabila nu doar in Sharm, ci pe toata coasta pana la Taba, la granita cu Israelul si pentru Manastirea Sf. Ecaterina. Daca o depasesti, trebuie sa platesti o amenda (parca vreo 20 dolari) si nu ai voie sa pleci cu un avion charter, ci sa te duci la Cairo si de acolo sa pleci cu un avion de linie. Cand aterizezi, trebuie sa ii spui vamesului ca vrei Sinai visa, nu Egypt visa.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest