KMD Travel – agenție specializată în destinații îndepărtate și neobișnuite… dar minunate

. Yakutia

De-a lungul anilor de când am avut acest blog, mi-a făcut plăcere să atrag atenția asupra unor agenții mai mici, agenții de nișă, agenții care se specializează pe o anumită destinație sau tip de turism și devin niște experți de netăgăduit. Am întâlnit agenții specializate în croaziere, agenții specializate în turism de aventură și montan, agenții care sunt specializate pe anumite destinații (pe care le cunosc ca pe propriile buzunare), așa că astăzi aș dori să vă prezint o agenție, de asemenea, mai mică, dar care are niște programe, aș zice eu, unice pe piața românească… Sincer, nu am văzut tururi spre Coreea de Nord, spre Papua indoneziană sau polul frigului în Siberia. Doar la ei. Agenția se cheamă KMD Travel și este formată din două doamne cu o experiență vastă în zonele astea… puțin cunoscute. Pentru că le-au bătut.

Personal, am colaborat cu cei de la KMD Travel când am făcut un tur împreună în Mongolia. A fost o colaborare foarte faină, de care îmi aduc aminte cu plăcere. Eu eram pentru prima oară în Mongolia, dar doamna Doina știa absolut totul despre această țară unde mai mult decât oriunde pe suprafața Globului ai un sentiment de libertate. E relativ simplu să faci un circuit în zone foarte cunoscute și „bătute”, cum ar fi Maroc sau Thailanda, dar mult mai dificil când te gândești la Siberia, Mongolia sau la Papua. Dar totul a mers șnur, pentru că doamna Doina fusese în Mongolia și a creat un program foarte bun – acoperind cele mai faine locuri, având timp cam pentru toate atracțiile, ce să zic – exact ce trebuie.

 

Deci, cum ziceam, KMD Travel organizează circuite în zone mai puțin bătute, zone în care nu te vei întâlni cu mii și mii de turiști, dar regiuni absolut memorabile. Și nu o fac de ieri, de azi, cele două partenere din agenție au la activ o serie de premiere – primul circuit în Iran (2007), primul circuit în Libia (în 2007, când încă era pace și Ghadafi la putere), primul circuit în Oman (2013) sau în El Salvador. De atunci, poate au mai apărut circuite ale altor agenții, dar întotdeauna e greu să fii primul.

Vreau doar să vă atrag atenția asupra a două circuite propuse pentru 2019, și ele în premieră pentru România.

  1. Un circuit în Papua indoneziană cu ocazia festivalului Baliem. Acesta este principalul festival al triburilor de papuași din Papua indoneziană care se întâlnesc anual pentru a sărbători prin muzică, dans, costume populare și chiar și întreceri sportive. În cadrul circuitului, se vor vizita și Jakarta, capitala Indoneziei (acolo se va ateriza la sosirea din România), dar și Bali, înainte de plecare. Găsiți toate amănuntele aici –––->  Festivalul Baliem in Papua
  2. Excursie în Siberia de Nord la Oymyakon cu ocazia festivalului Polul Frigului – rușii susțin că Oymyakon este cel mai rece loc din țara lor friguroasă, iarna termometrul putând să ajungă și pe la -60 de grade Celsius. Este un loc de basm, unde obiceiurile rusești se împletesc cu obiceiurile triburilor localnice siberiene și sunt convins că iese un festival de poveste. În cadrul circuitului, veți putea vizita și Yakutsk, unde sunt incluse și o plimbare cu sania trasă de câini, și o plimbare prin St. Petersburg, la întoarcerea spre țară. Găsiți toate amănuntele aici –-> Siberia, polul frigului

Acestea sunt destinații în premieră, puțin cunoscute, dar nu pot să nu remarc că ele au loc când în respectivele locuri chiar se întâmplă ceva semnificativ, din care să poți afla mai multe despre obiceiurile și despre cultura locului. Și turul meu din Mongolia a coincis cu festivalul Naadam, un soi de Jocuri Olimpice Mongole, unde cei mai buni călăreți, luptători și arcași se întrec în sporturile tradiționale ale țării lui Genghis Han. Și vă asigur că a fost o amintire memorabilă, în mijlocul atâtor oameni în costume tradiționale, retrăindu-și obiceiurile seculare (inclusiv inaugurarea, demnă de o deschidere de Jocuri Olimpice).

Din oferta lor, v-aș atrage atenția și asupra circuitului din India. Nu, nu este circuitul clasic, cel cu Triunghiul de Aur, eventual Mumbai și Jodhpur, ci unul cu totul special – se vizitează Amritsar, capitala religiei Sikh (unde se află templul de aur, unul dintre cele mai spectaculoase clădiri pe care le-am văzut vreodată, un loc în care dacă intri un pic în atmosfera lui, te vei simți transportat într-o altă viață), apoi o vizită la Dharamsala, capitala Tibetului în exil, reședința lui Dalai Lama, urmată de o incursiune în Cașmir, regiune disputată, dar despre care orice indian îți va spune că este cea mai frumoasă parte din țara lor, un adevărat Paradis pe pământ (și care se află pe lista mea de „to do” undeva în partea superioară). Și pentru ca circuitul să fie cu adevărat incredibil, veți urca în Tibetul Indian, în Ladakh, unde veți putea descoperi un Tibet autentic, liber, care a evoluat natural, nepervertit sau distrus de chinezi. Puteți citi toate amănuntele aici ––-> Punjab,  Dharamsala, Kasmir & Ladakh.

 

Acestea nu sunt singurele idei de circuite speciale de la KMD Travel. Mai sunt în plan Etiopia, Oman, insulele Andaman sau Chile (cu Insula Paștelui), despre care puteți afla aici –-> Site-ul KMD Travel 

 

Vă urez să descoperiți și colțuri mai puțin bătute ale Planetei, dar care vă pot lăsa niște amintiri de neuitat.

Excursii organizate de KMD Travel

Siberia

In Nordul Siberiei, la Polul frigului

Siberia KMD Travel

 

Coreea de Nord

Sau si in Coreea de Nord15

 

Categorii:
Noutati

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest