Idee de minivacanță de toamnă: Barcelona

Arcul De Triumf Barcelona

Arcul de Triumf, Barcelona

Deși încă e vară, mai devreme sau mai târziu, va veni și toamna cu puteri depline. Și, odată cu ea, vor dispărea oportunitățile de a da o fugă la mare, așa că va reveni moda așa-numitelor city break-uri. Vacanțele scurte (de câteva zile, un weekend și zilele de pe lângă), timp în care să descoperi un oraș frumos (sau chiar mai multe, dar apropiate), sunt de multe ori niște escapade foarte drăguțe, care îți rămân în minte pentru mult timp. Mai ales dacă le împarți cu cineva drag (sau chiar cu mai mulți dragi).

Ei bine, una dintre destinațiile cele mai faine de city break este Barcelona. Cum am scris mai demult, acum câțiva ani, pe blogul meu am organizat un concurs în care rugam cititorii să voteze care este cel mai frumos oraș din Europa. Nu, nu era o întrebare deschisă, în care fiecare să scrie ce-i trăsnește prin cap, ci putea să aleagă dintr-o listă destul de consistentă, cu 30 de orașe europene. Și, la o diferență destul de mare de voturi, a ieșit Barcelona. Așa că, de atunci, știu – cel mai frumos oraș din Europa este Barcelona sau, cel puțin, așa susțin cititorii blogului meu (dacă vă întrebați, pe celelalte patru locuri, în ordine, au ieșit Paris, Londra, Amsterdam și Monte Carlo).

De Barcelona mă leagă niște amintiri extrem de plăcute. Am fost acolo pentru prima oară în 1995, la absolvirea facultății, la capătul unui tur cu trenul prin Spania. De fiecare dată, îmi aduc aminte de un moment special de ospitalitate și prietenie al localnicilor, o poveste lungă și frumoasă pe care vă invit să o citiți aici. Tot atunci, un copil care a înțeles din spaniola mea de baltă că sunt rudă cu Hagi, pe atunci starul lui FC Barcelona (deși eu îi spusesem sau voiam să-i zic că sunt din țara lui Hagi, la acea vreme nefiind prea mulți români în Spania), a început să plângă să-i dau un autograf pe tricoul său pe care scria HAGI. Taică-su nu a părut prea binevoitor când îi ziceam că nu, nu (era o namilă de om), așa că i-am făcut pe plac și am semnat cu carioca pe tricou – Cezar Hagi J. Dar pe lângă toate aceste amintiri haioase, evident nu pot spune că Barcelona nu m-a lăsat cu gura căscată – clădirile acelea superbe de pe Passeig de Gracia, incredibilele opere ale lui Gaudi, în frunte cu neterminata Sagrada Familia, spectacolul necontenit de pe Rambla, primul film 3D pe care l-am văzut vreodată (la cinematograful din zona Rambla del Mar), parcuri, Cartierul Gotic, dealul Montjuic, de unde poți admira întreg orașul – construit pe o câmpie, dar făcut sandvici între mare și un șir de dealuri destul de abrupte. Barcelona este o nebunie.

Când să vezi Barcelona? Va zic eu – oricând. Am fost în Barcelona și iarna (am petrecut un revelion în Piața Cataloniei), și primăvara (am stat aproape o săptămână la un curs de pregătire), și vara (prima mea escapadă în Barcelona a fost în august), și toamna. Și pot să va zic că, indiferent de anotimp, Barcelona este o poveste minunată.

Cum poți vizita Barcelona? Se poate și pe cont propriu, evident, sunt numeroase curse aeriene care leagă Barcelona de mai multe orașe din țară, dar există și opțiunea organizată, prin care nu îți bați capul cu locuri de cazare, ce să vizitezi și, în plus, ai parte de un ghid local, care poate să-ți împărtășească numeroase informații, unele dintre ele nefiind prin cărți sau pe internet. Mai ales într-un oraș cu atâtea povești ca Barcelona și atâtea schimbări în ultima perioadă (de la proclamarea independenței Cataloniei până la lupta primarului împotriva numărului prea mare de turiști).

Unul dintre programele pe Barcelona organizate cel mai bine este oferit de Paralela 45. Este prevăzută doar o singură plecare, pe 27 octombrie 2019, iar programul este de 5 zile.

În principiu, pachetul este flexibil – conține vizite ghidate prin Barcelona, dar și zile în care poți opta între excursii la Montserrat (este un loc incredibil, îl recomand din toată inima) și Girona (nu am fost, dar am auzit că e fain) sau să savurezi Barcelona pe cont propriu.

Pachetul costă 585 de euro, iar în banii ăștia intră biletul de avion (cu taxe aeroportuare, bagaje și mâncare, zborul fiind efectuat cu Tarom, nu cu o companie low-cost), cazare cu mic dejun, transferuri de la și la aeroport, tur panoramic de oraș cu ghid local.

Toate amănuntele puteți să le găsiți aici ––> Excursie Barcelona

 

Imagini Barcelona

Placa Espanya Barcelona

Cele doua turnuri din Praca de Espanya care arata ca si Campanilele din Venetia

Monumentul Lui Columb

Statuia lui Columb

Rambla

„Raul” acela verde este Rambla

Rambla Barcelona

Si daca ajungi la nivelul solului, Rambla devine un „rau” de oameni

Statui Vivante

Tot soiul de statui umane haioase

Piata Barcelona

Prin centrul orasului

Passeig De Gracia

Statui pe Passeig de Gracia

Parcul Guell

Parcul Guell, una din operele lui Gaudi

Sagrada Familia

Si fundamentala opera al lui Gaudi (neterminata) – Sagrada Familia

Tripsta-logo
Categorii:
Paralela 45 · Spania

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest