DE LA 1 MAI: Thailanda renunta la orice testare si carantina pentru turistii vaccinati

Marele Palat Bangkok

Incepand cu data de 1 mai 2022, Thailanda renunta la obligativitatea testarii atat inainte de a pleca spre Thailanda, dar si a celei de la sosire pentru turistii vaccinati. Pana pe 30 aprilie, turistii trebuiau sa faca un test inainte de a pleca spre Thailanda, sa faca un test la intrarea in tara si sa stea timp de 1 zi intr-un hotel aprobat special pana cand veneau rezultatele. Ei bine, aceste cerinte vor fi abolite incepand de duminica.

In schimb, continua sa fie nevoie sa generezi on-line Thailand Pass (care este practic un PLF) si sa ai o asigurare care sa acopere o suma de spitalizare de 10.000 dolari (asigurarile de la Eurolife FFH acopera sume de 30.000 sau 50.000 euro, iar daca introduci codul de discount IMPERATOR10, aveti 10% reducere pentru polita. Vezi aici: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie )

In conformitate cu legislatia thailandeza, vaccinat inseamna sa ai doua doze (nu stiu cum functioneaza in cazul vaccinului Johnson & Johnson, nu am gasit nicaieri). De asemenea, sunt echivalati si cei care au trecut prin boala doar in cazul in care au facut o doza de vaccin. Vaccinurile acceptate sunt cele aprobate de OMS (adica toate care sunt aprobate in UE + unele chinezesti si indiene, dar nu Sputnik !).

 

Cei care nu sunt vaccinati, pot intra in tara daca prezinta un test anti-COVID facut cu 72 ore inainte de a te imbarca in avion spre Thailanda (cel mai probabil se ia in considerare nu ora de la imbarcarea din Romania, ci ora de imbarcare in avionul care zboara efectiv in Thailanda) sau sa stea 5 zile intr-un hotel aprobat de autoritatile sanitare thailandze si sa faca un test PCR in ziua 4 sau 5.

 

In ceea ce priveste viza, aceasta se poate lua de la ambasada Thailandei. In cazul perfect justificat ca nu vrei sa-ti faci nervi la ambasada thailandeza din Bucuresti si sa fi convins de personalul ambasadei ca nu ai ce cauta in Thailanda si mai bine te-ai duce oriunde altundeva, viza se poate lua on-arrival sau mai nou, e-visa (atentie, e valabila doar pe cateva aeroporturi cum ar fi cele doua aeroporturi din Bangkok, Phuket si Chiang Mai, dar nu in Krabi sau Chiang Rai). E-visa se poate lua de aici: https://www.thaievisa.go.th/ 

Mai multe informatii: Travel Off-Path

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest