Turkish Airlines ofera bilete de avion cu schimbari nelimitate. In curand, va zbura si spre Zanzibar

. Turkish Airlines Kathmandu

Turkish Airlines

Zilele acestea multora dintre cei care vor sa calatoreasca le e frica sa cumpere bilete de avion pentru ca nu se stie ce se va intampla cand vine vremea sa calatoreasca. Lista noastra galbena se schimba saptamanal, iar toate tarile lumii schimba reglementari de la o zi la alta – inchideri de granite, intrare in lockdown, sau, dimpotriva, eliminari de restrictii si deschideri de carciumi sau cinematografe. Asa ca m-am gandit sa trec in revista care sunt reglementarile si taxele in cazul in care vrei sa-ti schimbi vreun bilet de avion deja achizitionat. Sau daca e vreun risc daca vrei sa-l cumperi zilele acestea. Si motive de schimbare cum am zis, sunt garla – tara X a intrat pe lista galbena, ai fost gasit pozitiv la testul PCR (Doamne fereste, dar se mai intampla), tara Y a intrat in lockdown, etc, etc. Asa ca i-am intrebat pe cei de la Turkish Airlines care sunt conditiile de schimbare a unui bilet deja cumparat.

Deci, principiul flexibilitatii biletelor de la Turkish Airlines este ca poti beneficia de schimbari nelimitate. E vorba de biletele cumparate pana la 28 februarie 2021, dar ma gandesc ca probabil aceasta perioada se va prelungi. Data de zbor poate fi prelungita pana pe 31 decembrie 2021.

In plus, nu este obligatoriu sa-ti schimbi doar data de zbor, dar poti sa-ti schimbi si destinatia. Ai un bilet spre Bangkok ? Poti schimba nu numai data, dar si destinatia – dar e musai sa fie in aceeasi zona IATA. Deci poti sa-l schimbi pentru Kuala Lumpur bunaoara (dar nu spre Mexico City). Evident, daca este vreo diferenta de pret pentru destinatia noua, diferenta trebuie platita (adica daca biletul de Bangkok costa 500 euro si cel de Kuala 600 euro, trebuie sa platesti o diferenta de 100 euro). De asemenea, trebuie platita o diferenta si daca taxele aeroportuare, tarifele, etc, etc variaza in noua data fata de data pentru care ai cumparat biletul.

In plus, daca se apropie data biletului tau pe care nu vrei sa-l mai folosesti si nu stii inca exact datele in care vrei sa zbori, poti sa optezi pentru un bilet deschis (“open ticket”) si sa alegi ulterior datele de zbor (din nou, atentie, pana la 31 decembrie). De exemplu, ai un bilet sa pleci pe 14 martie si nu mai vrei sa pleci dintr-un motiv oarecare, dar nu stii cand ai vrea sa zbori, inainte de 14 martie poti sa-ti schimbi biletul gratuit in “open ticket”. Si sa zicem prin mai iti dai seama ca vrei si poti pleca pe 16 iunie, atunci poti sa-ti rezervi noile date. Din nou, poti sa-ti schimbi datele de un numar nelimitat de ori.

Atentie, aceasta facilitate nu este valabila pentru zborurile spre China (nu ma intrebati de ce), dar e valabila pentru zborurile din toata lumea.

Pentru mai multe informatii uite-te aici: Bilete flexibile la Turkish Airlines 

 

Unde se poate zbura acum cu Turkish ? In general, cele mai folosite rute sunt cele spre Istanbul (intre timp, Turcia a intrat pe lista verde, deci nu mai e nevoie de carantina si test PCR la intoarcerea in Romania, dar marile orase turcesti sunt in lockdown in weekenduri), SUA (practic Turkish Airlines este unica optiune pentru a zbura intre Romania si SUA. SUA interzice accesul celor care trec prin zona Schengen chiar si in tranzit, asa ca unica optiune fezabila este sa zbori la Istanbul si de acolo mai departe spre SUA) si Maldive.

Cu incepere din 28 martie 2021, Turkish Airlines va relua zborurile Istanbul – Zanzibar, o destinatie favorite pentru multi in iarna aceasta.

In conformitate cu dispozitiile guvernului de la Ankara, toti cei care calatoresc spre Turcia, trebuie sa prezinte un test PCR nu mai vechi de 72 ore inainte de a intra in Turcia. Acest test nu este necesar daca esti doar in tranzit prin aeroportul din Istanbul si nu intri in Turcia, doar daca il solicita tara de destinatie (de exemplu, SUA sau Maldive cer un test PCR obligatoriu, dar si Romania daca te intorci dintr-o tara aflata pe lista galbena. Daca te intorci din Addis Ababa in Romania, nu ai nevoie de nici un test PCR).

Biletele pot fi cumparate aici –––> Turkish Airlines

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

  • Elefantul African spune:

    Din pacate nu imi pare o prea mare flexibilitate. De ce? Pentru ca multi vor sa prinda un pret bun cand iau biletele. Iar daca amani trebuie cel mai probabi sa platesti diferenta de pret. Coroborat si cu faptul ca e musai pana la 31 dec…ma face sa nu ma bag.

    • Imperator spune:

      Cum ziceam, acel 31 decembrie e flexibil. Poate deveni 1 iulie 2022, dar si 1 septembrie 2021, depinde cum merge situatia. Iar preturile stim si noi ca sunt dinamice. In minutul in care scriu e posibil sa se fi schimbat deja. In sus sau in jos, in functie de cerere 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest