Cazari in Grecia. Unde am stat in Mykonos. Mykonos Soul, lux in cea mai luxoasa insula din Ciclade

Mykonos Soul Suites

Mykonos Soul

Mykonos este indiscutabil destinatia premium a Cicladelor, ce a Cicladelor, a intregii Grecii ! Unii zic ca a intregii Mediterane, se bate de la egal la egal cu Capri sau Ibiza. Este insula cluburilor, a magazinelor scumpe, a hotelurilor spectaculoase, a luxului si vedetelor. Da, este si insula gay, dar in general turistii gay cheltuiesc de 3-4 ori mai mult decat un turist “straight” asa ca multe destinatii sunt disperate sa-i atraga. Dar Mykonos are cumva faima de gay-friendly si continua sa tina steagul sus, atragand mii si zeci de mii de turisti gay plini de bani si dornici sa-I cheltuiasca in baruri, cluburi si restaurante de lux. Asa ca Mykonos a devenit insula de lux. Am fost din pacate foarte scurt timp in Mykonos asta-vara – practic o noapte si o zi si un pic, dar orasul Mykonos m-a incantat. Este absolut superb – de la milioanele de flori revarsandu-se pe ulite, de la culoarea marii, de la panoramele de langa morile de vant pana la valurile care biciuiesc Little Venice. E o incantare.

Asa ca nu se putea sa nu stau in Mykonos intr-un loc care sa nu fie un loc special. Si acest loc a fost hotelul Mykonos Soul. Nu este exact un hotel, este un suites-hotel, camere ample, mari, frumoase si luminoase si absolut fiecare camera are piscina ei proprie. Pur si simplu cobori din pat pe o mica veranda unde ai o masa si unde poti manca in liniste sau sa bei un cocktail si apoi sa cobori in apa. In fata ochilor, este marea, practic intrarea in port. In anii necovidici, pe aici curgeau nu stiu cate vapoare de croaziera. Acum doar ferry-uri care fac legatura cu alte insule ale Greciei si in Mykonos am prins prima croaziera care venise in 2020 acolo. Era sfarsit de septembrie.

Hotelul se afla intr-o zona linistita la vreo 5 km de orasul vechi, practic, intr-un colt de insula. La doi pasi de el, o bisericuta spectaculos construita pe o stanca deasupra marii ca cerneala. Luxul de la Myknos Soul nu este ostentativ si opulent, este tipul acela de lux simplist, chiar minimalist, dar atmosfera vine din perfectiune si liniste. O atmosfera zen. Dar si din atitudinea personalului. Relaxat, dar saritor. Politicos, dar nu submisiv. Taman cum sa te simti bine, fara insa sa te simti ca un sultan cu drept de viata si moarte, ci intr-un loc cu caldura umana.

Si in cazul lui Mykonos Soul am vazut cateva elemente tipice din Ciclade, dar poate nu la fel de clar ca la Lilly Residence. Aici, simplitatea iese mai mult in evidenta. Si camerele, extrem de simple, aerisite, deschise. Niste cocktailuri pe masa, gata de a fi consumate. Pentru a ajunge in oras, cereai la receptie si venea imediat un taxi. Taxiurile nu sunt ieftine in Mykonos, deloc, asa ca e bine sa iti inchiriezi o masina. Eu n-am inchiriat, am stat doar o zi si un pic si am vrut doar sa ma bucur de savoarea capitalei, Mykonos Town. Iar asta se simte plimbandu-te pe jos, pierzandu-te pe ulite.

L-am cunoscut si pe proprietar. Foarte grec – relaxat si prietenos. Aflu ca Mykonos Soul tocmai a fost deschis in 2019. Ce ghinion… a urmat 2020 care a fost cum a fost. Toti hotelierii si oamenii din turism pe care i-am cunoscut in Santorini, Naxos si Paros mi-au spus ca in 2020 cuvantul de ordine a fost “supravietuire”. Acolo sa faci niste bani cat sa traiesti pana in 2021 cand sa speram ca va fi mai bine. Ei bine, proprietarul lui Mykonos Soul mi-a zis “a fost un an excelent”. Am ridicat o spranceana. “Dupa ce Grecia s-a deschis pe 1 iulie, tot timpul plin. Uite si acum. Toate suite-urile sunt ocupate. Secretul ? Social media si faptul ca din cele circa 1000 suites din Mykonos, doar 500 au fost deschise. Restul proprietarilor au preferat sa nu deschida in 2020. Asa ca a fost o oferta prea mica. Iar clientii din Mykonos vor lux, vor suites, vor calitate”. Si Mykonos Soul bifeaza toate acestea. Aflu ca mai are un hotel de lux de asemenea in Santorini. Localizarea este un pic extravaganta. Nu se afla pe buza calderei ca toate celelalte hoteluri de lux. Se afla undeva in mijlocul insulei, in satul Pyrgos, dar are o panorama cu adevarat uimitoare. Vezi totul – vezi toata insula, vezi caldera, vezi estul cu plaje. M-am uitat pe internet la site si am ramas cu gura deschisa. Uitati-va si voi pe site-ul Santorini Soul. Si Santorini Soul e un boutique hotel – doar 3 vile. In Mykonos Soul, sunt vreo 8 suites daca tin eu bine minte.

Evident, dupa ce m-am instalat in camera, primul lucru a fost sa ma arunc in piscina. Era ultima balaceala pana hat … urmatoarea urma sa fie doar in decembrie la hotelul din Khartoum. Si m-as fi balacit mult si bine daca nu as fi dorit sa prind musai legendarul apus de soare de la morile de vant ce domina vechiul Mykonos.

A doua zi dimineata, m-am grabit sa vizitez orasul, dar asa, dis-de-dimineata tot m-am aruncat in piscina J Ca si in celelalte hoteluri grecesti in care am stat, protocolul anti-COVID interziceau bufetul, asa ca am comandat de mancare de la ospatar. Celebra branza si iaurt grecesc. Si alte cateva lucruri, dar m-am saturat repede. E drept, bateam din pinteni sa plec in oras si am avut mare dreptate. Mykonos Town este incredibil. O placere. O savoare.

Am plecat din Mykonos cu un singur regret. Ca nu am stat mai mult. E drept, mai fusesem cu cativa ani inainte, cand am vizitat si celebrele cluburi de pe plaja, dar sunt convins ca Mykonos este mai mult decat orasul si cluburile. Trebuie sa revin. Candva. Poate tot la Mykonos Soul :).

 

Pentru mai multe informatii despre hotel, uitati-va aici ––> Mykonos Soul

Pentru mai multe informatii despre Mykonos, uitati-va aici ––> Mykonos

Imagini Mykonos Soul

Mykonos Soul

Mykonos Soul. Fiecare camera cu piscina ei

Piscina Mykonos Soul

 

Moet

Nu exista bun venit fara un Moet 🙂

Sampanie la Mykonos Soul

Kalimera !

Parcare

Parcarea e jos, acolo in dreapta 🙂

Restaurant Mykonos Soul

Minunat pentru micul dejun

Zona de mic dejun

In briza marii

Camera Mykonos Soul

Camasa mi-a aratat camera

Camera

Acolo in stanga, este baia

Cocktail

Un cocktail, va rog

Cosmetice

Cosmeticale

Piscina

Lipa, lipa, descult iesi pe veranda

Piscina Mykonos Soul

Si top in piscina personala si proprie

Mykonos Soul pool

 

Piscine vecini

Sa aruncam un ochi si pe la vecini. Nu sunt acasa

Mic dejun

 

Piscina hotel Mykonis Soul

A doua zi dimineata, dupa ultima baie

Mykonos Soul noaptea

Seara la Mykonos Soul

Mykonos soul by night

 

Haloumi

Am luat si cina la hotel. Niste halloumi de zile mari

Paste cu creveti

Si paste cu creveti

Bisericuta langa Mykonos Soul

La doi pasi de hotel, o bisericuta deasupra marii

Apus de soare in Mykonos

Cum am spus… nu m-am bucurat prea mult de hotel datorita acestui apus de soare. Legendar

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest