Monopolul TAROM pe rutele interne dispare din 27 martie 2023. Zboruri din Bucuresti spre 4 orase din Romania

Air Connect

In absolut orice domeniu, competitia este motorul unor preturi mai mici, unor servicii mai bune, unor inovatii. Daca esti singurul covrigar din oras, covrigii vor fi in general reci si scumpi. Daca ar mai aparea o covrigarie, in primul rand va oferi covrigi calzi si mai ieftini, iar vechiul producator va face si el schimbari pentru a face fata competitiei. Una dintre cele mai competitive industrii in Europa, dar si in Asia este cea aviatica. Numeroase companii se bat pe pasageri, luptandu-se in servicii, preturi, orare, promotii si inovatii. Evident, in cazul rutelor deservite de doar o singura companie aeriana, preturile vor fi mai ridicate, iar serviciile de tip “atata s-a putut”. De nu stiu cate ori am citit pe Facebook remarci de genul “de ce e mai ieftin sa zbori la Roma decat la Baia Mare”. Este absolut normal sa zbori mai ieftin la Roma decat la Baia Mare – in acest moment sunt 3 companii aeriene care zburau de la Bucuresti la Roma (pana in septembrie, au fost 4, de atunci, logic, preturile au crescut datorita competitiei reduse si inca vor mai creste), in timp ce de la Bucuresti la Baia Mare zboara doar TAROM. Acesta e motivul. Punctum.

Ei bine, incepand cu 27 martie 2023, odata cu inceputul zborurilor proprii AirConnect, apare competitie pe nu mai putin de 4 rute interne: de la Bucuresti la Baia Mare, Suceava, Tg. Mures si Sibiu. Pe 2 dintre ele (Baia Mare si Suceava) mai zboara doar TAROM, iar pe Tg. Mures si Sibiu nu zboara nici o companie aeriana, sunt rute neacoperite. In plus, TAROM va avea o competitie si pe ruta Bucuresti – Budapesta, de asemenea, o ruta lipsita de competitie – e deservita doar de TAROM. Pe Bucuresti – Dubrovnik va fi unicul operator.

Compania aeriana Air Connect va incepe zborurile dupa urmatorul program

Bucuresti – Baia Mare: de 2 ori pe saptamana – lunea si vinerea

Bucuresti – Sibiu: de 5 ori pe saptamana – lunea, 2 miercurea si 2 vinerea

Bucuresti – Suceava: de 5 ori pe saptamana – 2 lunea, miercurea, joia si vinerea

Bucuresti – Tg. Mures: de 4 ori pe saptamana – 2 martea si 2 joia

 

Zboruri externe

Bucuresti – Budapesta: de 2 ori pe saptamana – martea si sambata

Cluj-Napoca – Budapesta: de 2 ori pe saptamana – tot martea si sambata (se zboara in “W” adica Bucuresti – Budapesta – Cluj Napoca – Budapesta – Bucuresti)

Bucuresti – Dubrovnik: 1 data pe saptamana – duminica in perioada 11 iunie – 24 septembrie

 

ATENTIE – cu incepere din 21 iunie 2023, vor fi si zboruri spre Litoralul romanesc – adica vor fi zboruri din Constanta spre Cluj-Napoca, Suceava, Oradea si Timisoara, dar despre acele zboruri va voi povesti alta data. Oricum, puteti sa cumparati de acum bilete daca aveti de gand sa mergeti pe Litoralul romanesc si nu vreti sa conduceti ore in sir pe soselele arhiaglomerate ale Romaniei.

Air Connect este o companie noua, fondata de 7 investitori privati provenind din aviatie. In acest moment, compania opereaza 2 avioane de tip ATR 72-600 care zboara pentru AeroItalia si Air Serbia, iar pana la vara, flota Air Connect va contine 4 avioane. Varsta medie a flotei este de 8 ani

Biletele pot fi cumparate de pe site-ul Air Connect, adica de aici —–> https://air-connect.com/ro

Si apropos, daca credeti ca veti zbura mai des cu Air Connect, inca de la inceput, au un program de fidelizare numit KONectibles. Va puteti inscrie aici si veti putea beneficia ulterior de avantaje. Aduni puncte cu fiecare zbor efectuat si ulterior le poti folosi pentru reduceri la serviciile AirConnect.

Aici sunt listate beneficiile: https://air-connect.com/ro/konnectibles

Air Connect

Primul avion din flota Air Connect sosind la Bucuresti

Air Connect Romania

 

Cockpit Air Connect

Cockpit

Interior Air Connect

Interiorul avionului. Configuratie 2-2

Baia Mare

Destinatii Air Connect: Baia Mare

Sibiu

Sibiu

Budapesta

Budapesta

Dubrovnik

Dubrovnik

Categorii:
Companii aeriene

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii