Cancelarul Nehammer: Austria a decis să iasă din zona Schengen și va introduce viza obligatorie pentru toate țările Europei de Est. Verde pentru România în a-i lua locul

Austria Parlament

Printr-o decizie surprinzătoare luată noaptea precedentă, cancelarul austriac Nehammer a anunțat ieșirea bruscă a Austriei din acordul Schengen. Această decizie pe care mulți analiști politici de la Viena nu o consideră surprinzătoare a fost întâmpinată cu consternare de Bruxelles. Austria nu este membră NATO, de ce ar trebui să fie membră a zonei Schengen – există țări membre ale Uniunii Europene care nu sunt membre ale zonei Schengen, cum ar fi România, Bulgaria sau Irlanda, a declarat un înalt oficial al Partidului Austriac al Patriei, aflat la putere în Austria. „În acest fel ne vom închide strict granițele și vom scăpa de valul de emigranți care vin din țările învecinate zonei Schengen, cum ar fi Afganistan, Irak și Siria”, a mai spus înaltul oficial austriac, care a preferat să-și păstreze anonimatul. Mă rog, îmi e neclar cum a trecut oficialul austriac clasa la geografie, dar probabil a dat și el un vin, un șnițel profesorului de geografie.

Decizia de ieșire a Austriei din Schengen a fost luată în timpul nopții, într-o ședință secretă a guvernului austriac, și a fost anunțată într-o conferință de presă ad-hoc ținută la primele ore ale dimineții de cancelarul austriac în fața Poliției din orășelul Braunau am Inn, aflat la granița cu Germania, un loc ales simbolic.

„Scopul nostru este să securizăm granițele, să fie la fel de sigure și impenetrabile cum au fost în perioada de aur 1933-1955, când picior de emigrant nu a călcat în Austria. Ieșirea Austriei din Schengen va duce la un control strict al granițelor milenare ale Austriei de nici pasărea nu va trece. Decizia istorică de azi va rezolva orice problemă avem noi cu zona Schengen. Ieșim și ne întărim granițele la maximum”. Cancelarul a afirmat, de asemenea, că, începând cu această dimineață, un gard lung de sârmă ghimpată urmează să fie ridicat de-a lungul granițelor Austriei – în prima etapă va fi ridicat la granița cu Slovacia, Ungaria, Slovenia și Italia și va fi finalizat până la sfârșitul verii, în etapa a doua fiind ridicat și la granițele cu Cehia, Germania, Liechtenstein și Elveția, până la finalul anului 2023. „La 1 ianuarie 2024 vom scăpa de plaga străinilor”, a afirmat el. „Din fericire, am descoperit într-un depozit gardul de sârmă ghimpată de la granița cu Ungaria, care, din nefericire, a fost înlăturat în iunie 1989, dar atunci au fost de vină ungurii, nu guvernul nostru. Ungurii l-au dat jos pentru a trece refugiații din RDG, dacă aș fi fost atunci la putere, nu ar fi apărut o gaură în gard”, a mai afirmat cancelarul austriac.

Tot de azi, Austria introduce obligativitatea prezentării la toate punctele de frontieră a pașapoartelor cu viza emisă de ambasadele Austriei în străinătate pe baza unor invitații oficiale emise de serviciul de securitate al statului. Perioada de emitere a vizelor din momentul în care cetățenii străini aplică va fi de minimum 90 de zile, dar nu mai mult de 270 de zile, datorită eficienței inegalabile a serviciilor securității de stat austriece.

Din surse confidențiale din interiorul guvernului austriac, doar ministrul turismului a încercat să ridice un pic glasul, spunând că partidul de la putere va fi privat de cel puțin 450.000 de voturi, adică ale celor care își câștigă existența direct sau indirect din turism, care va fi privat de cel puțin 70% dintre turiștii obișnuiți. Nicio problemă, calculele au fost făcute, ar fi afirmat cancelarul Nehammer – din cei 450.000 de lucrători în turism, cel puțin 100.000 își vor păstra locurile de muncă datorită turiștilor localnici și din cele câteva țări care vor fi scutite de viză, alți 200.000 sunt străini și vor fi expulzați, iar restul de 200.000 vor fi angajați în slujbe de protecție a frontierei. „Crezi că nu e mai bine să stai în fața unui computer toată ziua decât să alergi aiurea pe pârtii, să îți cadă șnițelul pe jos sau să dansezi vals? Toți cei care vor trece la protejarea frontierelor de stat vor fi superfericiți. Vor avea și pensii speciale”.

 

Partea pozitivă din acest anunț este faptul că odată cu ieșirea Austriei din zona Schengen, dispare unica țară care se opune intrării României în zona de liberă circulație, iar acest lucru se va întâmpla cu ocazia următoarei întâlniri JAI de la toamnă. Să ne bucurăm, dară!

 

Categorii:
1 Aprilie

Comentarii

 • Pyro spune:

  Mi-a luat un pic pana m-am prins ca-i 1 aprilie 🙂

  • Ragnar spune:

   M-aș fi bucurat.
   Supernația asta de areienii pulii, să se ducă și să se izoleze în Madagascar.

  • Daniel spune:

   La cat de pornit este Nehammer, parea plauzibil. Binr ca mai avem si mai tinem 1 Aprilie

  • Diana spune:

   Exact… Nu specifică sursa …clar că e minciună.. eu am văzut interviurile cancelarului Austriac, înafara de, că nu mai da ajutor social doar celor ce au 5 ani locuiți și munciți in Austria, și că românii, bulgarii, sunt criminali și refugiați nu specifică ce scrie in articolul ăsta

 • Valentin spune:

  1 aprilie 😁😁

 • Nemes spune:

  1933 1945 cred și eu ca nimeni nu vroia în Austria mai exact Germania, buna gluma totuși

 • Orădeanul spune:

  Chear maș bucura să iasă din Schengen afară și să-și pună toată Austria în cap. Iar cad vor vrea să revină în zona Schengen să i se facă la fel.

 • Un bou spune:

  Cine sunt români în fața Austriei ii

 • Thomas spune:

  Pacaleala de 1 aprilie 😀

 • Loyola spune:

  Ne-ai obisnuit cu vesti tari de 1 aprilie!

 • Carmen spune:

  Ce naibii?Este adevărat sau nu?Asta nu e o gluma

 • Marian spune:

  😂😂😂 ma face sa rad, pai dacă vrei sa ceri viza trebuie sa ieși din uniunea europeana nu doar sa ieși din Schengen

 • Valentin spune:

  Da asa e. Nu e neapărat sa fui în Shengen ca să ai granițele deschise. Odată ce e în UE, are obligația sa tina granițele deschise celor din UE.

 • Katt spune:

  Sign heil

 • Costinel spune:

  Daca nu erea 1 aprilie credeam ca sa nascut Putin si in austria 😁 numai ca acesta este nascut in perioada cea din inainte sa se nasca țarul Petru cel din întiîiul . Deci este mai incet , dar o sa bea Red Bull si totul se rezolva 🤣🤣🤣 caci Red Bull iti da aripi 🤣🤣🤣

 • Daniel spune:

  Era prea frumos sa fie adevarat.

 • Sanda spune:

  Nici Romania nu este in spațiu,așa că vă vom impune și noi vouă austriecilor viza de intrare in țara noastră.

  • Marius spune:

   Pai de putut încă putem cere oricui, nefiind încă în Schengen, atata ca nu ar reprezenta tocmai un avantaj, ar fii doar o dovada de ego😂😅

 • Mara spune:

  Glumele se fac intre colegi, prieteni si membrii familiei altfel sunt minciuni dar romanii au toate „calitatile”

 • Lala Lix spune:

  M-ați ars 😂

 • Tănase Ion spune:

  Păi cum să impună vize doar pentru țarile din Est,cele care sunt și în Uniune? Adică eu te las sa vii la mine fără viză,iar tu îmi impui viză,ce mai e asta???
  Să se ducă dracu din zona Șengen și să lase lumea în pace.Iar vize poți impune doar dacă ieși din Uniune.Ăla nu e sănătos la cap.

 • dan spune:

  …nu stiu daca va fi sau nu,Austria inafara Schengen,dar azi e 2 aprilie,știrea e apărută de o oră,românilor le plac filmele cu cozonaci,doar ca nu pot sa’i savureze,asa si cu Austria,romanii vor doar sa le fie lor bine sa umble hai hui dar Romania e o tara de izbeliște,…
  Dar daca toate stirile aparute ieri sant minciuni???
  hm,nu e bine.
  Naivului îi plac doar glumele sale,in frunte cu Basescu,eu cred ca „gluma” asta va functiona.

  • Stefan spune:

   Cam nasol sa iti trebuiasca doua zile sa citesti un text asa de scurt. Adica si 1 si 2 aprilie si sa pricepi despre ce e vorba

  • Dl.D spune:

   Așa trebuia să reacționăm noi cînd ei nu ne-au vrut în spațiul schengen să fi încercat săi expulzăm pe toți începînd cu ei cu exploatarea pădurilor și după cu restul dar cu cine cu puțele noastre de politicieni Nehammer are sînge în instalație,și cred că așa va face nu și nu este un șantaj.

 • Moshu spune:

  Si uite asa face gugumanul asta UE cu 2 viteze , adica unii
  destepti si altii prosti dupa cum vor muschii lui.
  Referitor la Romania , asta e razbunarea prostului ca am rezistat la santajul lui.
  A cerut tot gazul din Marea Neagra pentru OMV .
  Sa ne spuna dorect ciuca si Johannis.
  Aplicam aceeasi lege si noi.
  Niciun austriac nu inyra in Romania fara viza pe pasaport aplicata de Ambasada noastra din Viena.
  O fi bine ?

 • Robert spune:

  M-am mutat in Austria de aproximativ 5 luni si pot sa confirm ca iesirea ei din Schengen ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea intampla. E plin de musulmani primitivi si infractori abonati la ajutoare sociale. Astia au exact educatia si gradul de pregatire al unei maimute. Sunt buni la facut puradei, la produs purici si la cules banane. De curand au cerut sa se puna instalatii si ornamente de ramadan in Viena cu argumentul ca si crestinii fac la fel de Craciun. Obraznici din cale afara si extrem de antieuropeni. Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru a scapa de ei.

 • Dl.D spune:

  Corect Robert numai că eu am altă părere despre austria.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest