Cam pe unde merg românii. Sau, mai bine zis, au mers în 2023

Globul pamantesc

Unele dintre datele care sunt publicate în mass-media din când în când din diverse surse sunt cele cu privire la unde pleacă românii în călătorii. Unele informații sunt bazate pe ce zic tour-operatorii, altele, pe ce transmit agențiile care vând on-line bilete de avion sau autobuz, dar probabil nu există niște date sigure 100% – pentru că mulți români călătoresc independent, chiar și mai mulți prin diverse agenții de turism etc., etc.

În principiu însă, nu trebuie să ai cine știe ce date că să îți dai seama care sunt cele mai populare destinații – în general, românii se duc în vacanță în „Sfânta Treime” – Grecia, Bulgaria, Turcia. Grecia este lider de departe, cu milioane de turiști români care nu ratează nicio vară să se ducă pe plajele din vechea Elada. Prețurile sunt rezonabile, se poate ajunge și cu mașina, locurile, geniale, mâncarea, minunată și, nu știu, cum ajungi în Grecia, te lovește așa un aer de relaxare și de vacanță, de parcă e ceva în aer.

După „Sfânta Treime” urmează de cele mai multe ori Ungaria, datorită faptului că mulți turiști din Ardeal mai dau o fugă chiar și în weekend până la Budapesta sau la vreun spa de pe lângă graniță. Sigur, vin apoi diverse țări europene, cele mai populare destinații din afara Europei fiind Egipt și Emirate.

 

Dar am primit recent niște cifre pentru 2023 de la prietenii de la Eurolife FFH, cunoscuta companie de asigurări care oferă și unele dintre cele mai complete produse de asigurare pentru călătorii și m-am gândit să le împărtășesc.

Cum sunt obținute datele de la Eurolife? Simplu, atunci când completezi formularul să-ți iei asigurare, ești întrebat și în ce țară mergi. Deci bazat pe aceste date, acesta e clasamentul destinațiilor clienților Eurolife FFH:

  1. Grecia 19%
  2. Turcia 12%
  3. Italia 10%
  4. Bulgaria 8%
  5. Circuit Europa 8%
  6. Spania 6%
  7. Egipt 5%
  8. Franța 3%
  9. Emiratele Arabe Unite 2%
  10. Marea Britanie 2%

 

Sigur, cifrele sunt poate un pic altfel decât din alte surse. Presupun că mulți se duc în Bulgaria fără asigurare, iar când e să plece mai departe parcă, parcă și-ar face o asigurare. Eu personal îmi fac asigurare și dacă mă duc la Ruse și am făcut dintotdeauna, din 1991, de când am ieșit prima oară din țară (mă rog, atunci am avut asigurare olandeză plătită de universitatea unde plecasem ca student), dar când am ieșit următoarea dată, în 1994, am găsit un loc în România unde se făceau asigurări de sănătate și nu am ieșit din țară fără ea).

Nu este nicio surpriză că destinația cea mai populară, dintre cele exotice, este Egipt (unde, apropo, dacă ți se întâmplă ceva și nu ai asigurare, plătești și de 5-10 ori mai mult decât ai plătit pe toată vacanța, dacă vrei să te duci într-un spital cât de cât decent), urmat de Emirate.

Mă bucură, de asemenea, „circuit Europa”, care reprezintă destul de mult – 8% din totalul polițelor. Adică, există un număr important de oameni care se duc să bântuie 😊.

 

Și ca o ultimă informație, dacă plecați din țară și nu aveți asigurare de călătorie, puteți face cu un discount de 10% la Eurolife FFH dacă introduceți codul IMPERATOR10 când completați datele.

Asigurarea se poate face aici  –-> https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie

 

Călătorii frumoase și safe vă urez!

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest