Wizz Air anunta lansarea cursei Bucuresti – Izmir si reluarea zborurilor spre Jeddah

Wizz Air Bucuresti Mykonos

Daca ma intrebati pe mine, Bucuresti – Izmir era o ruta care are foarte mare potential. Stiu ca am discutat despre ea mai demult, inclusiv cu TAROM, dar acolo „atata s-a putut”. In schimb, s-a putut la Wizz Air si iata ca intr-un final a aparut si ruta directa Bucuresti – Izmir. Ruta e importanta atat pentru zboruri de business (exista o mare comunitate de oameni de afaceri turci care au treaba in Romania), dar si pentru turism – o buna si frumoasa parte a coastei turcesti se afla langa Izmir. Un obstacol la deschiderea acestei curse a fost faptul ca Turcia nu este parte a intelegerii cer deschis european, asa ca rutele si frecventele pe relatia Turcia trebuiesc aprobate exact cum se intampla in Europa pana in anii 1980 – 1990 si se mai practica acum prin Africa. Trebuie sa reamintesc ca anul trecut, Wizz a primit initial aprobare de zbor spre Antalya, dar apoi autoritatile turcesti le-au facut probleme si nu s-a mai putut zbura, anul acesta Wizz avand in program atat Bucuresti – Antalya, cat si Bucuresti – Izmir. Asta ma face sa cred ca la schimb, Turkish Airlines va inaugura zborurile din Istanbul spre Timisoara si Iasi anuntate ca fiind pe meniul de prioritati ale Turkish inca de anul trecut.

Dar sa revin la zborurile lui Wizz de la Bucuresti la Izmir.

Primul zbor: 17 iunie 2024

Frecventa: 3 zboruri pe saptamana (luni, vinerea, duminica)

Orar

Bucuresti – Izmir 12:55 – 14:25 (luni si vineri) / 11:30 – 13:00 (duminica)

Izmir – Bucuresti 15:00 – 16:35 (luni si vineri) / 13:35 – 15:10 (duminica)

Pretul biletelor: de la 40 euro in sus.

 

In alta ordine de idei, am descoperit ca Wizz a redeschis cursa de Jeddah (Arabia Saudita) cu incepere din 27 octombrie – cu 2 zboruri pe saptamana (joia si duminica).

Iar pentru vara aceasta, deja am anuntat reluarea zborurilor Bucuresti – Budapesta cu incepere tot din 17 iunie. Amanunte aici.

Si in plus, din 20 iunie, va incepe in premiera operarea rutei Bucuresti – Leipzig si voi fi la bordul primului zbor pentru a asista la EURO 2024 (evident, si sa vizitez un picut de Germania). Amanunte aici.

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest