Italia cere teste COVID pentru calatorii din Spania, Croatia, Malta si Grecia, dar nu si carantina. Va fi inclusa si Romania in lista ?

Domul Din Milano

In cursul acestei seri, Italia a anuntat ca a introdus obligativitatea testarii pentru calatorii care vin din Spania, Croatia, Malta si Grecia. Motivul este cresterea ingrijoratoare de cazuri aduse de turistii italieni in special din aceste tari. Calatorii care ajung in Italia si au fost in ultimele 14 zile intr-una din cele 14 tari vor fi obligati sa prezinte la intrarea pe teritoriul Italiei rezultatul negativ al unui test COVID facut cu maxim 72 ore inainte de a intra in Italia. Daca nu au facut testul, sunt obligati sa se duca sa se testeze in termen de 48 de ore din momentul in care intra in Italia. Nu este nevoie de carantina decat daca testele facute in Italia releva ca sunt infectati cu noul corona virus.

In acest moment, calatorii care vin din Romania si Bulgaria sunt obligati sa se carantineze pentru 14 zile in momentul in care ajung in Italia. Masura este anuntata ca fiind valabila pana pe 7 septembrie, dar noua reglementare pentru cele 4 tari ar putea duce la armonizarea masurilor si introducerea Romaniei pe lista tarilor unde este obligatorie testarea, dar nu si carantinarea. Probabil, nu inainte de 7 septembrie.

Mai multe informatii: ABC

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Diana spune:

    Voi tranzita Italia la sf lui august în drum spre franta; aterizez cu avionul la milano, apoi ar trebui sa ma ia bărbatul cu masina si sa plecam in franta.Credeti ca mi se aplica regula celor 14 zile cand aterizez? Merci

    • Imperator spune:

      Se excepteaza de la carantina:
      – tranzitul aeroportuar
      – tranzitul (dar nu mai mare de 36 ore) spre locul de resedinta.

      Prevederi generale privind tranzitul pasagerilor

      Tranzitul prin Italia, dintr-o țară străină către o altă țară străină, în scopul de a ajunge – cât mai repede posibil și fără opriri intermediare care să nu fie strict necesare – la propria locuință, este permis, atunci când există motive de muncă, sănătate sau urgență absolută. De exemplu:
      tranzitul aeroportuar este permis, cu condiția de a nu părăsi zona aeroportului;
      pasagerii vaselor de croazieră care debarcă în Italia la încheierea croazierei au voie să se întoarcă în propria țară (cu cheltuieli în sarcina armatorului);
      este permisă îmbarcarea propriului vehicul privat pe un feribot și apoi continuarea călătoriei către casă cu același vehicul privat. În acest caz, tranzitul prin Italia nu trebuie să depășească 36 de ore.
      La îmbarcarea în avion / navă cu destinația Italia, este necesar să completați o declarație pe propria răspundere, specificând în mod clar că vă aflați în tranzit înspre propria locuință care se află într-o țară diferită de Italia. Dacă prezentați simptomele virusului Covid-19, trebuie să înștiințați telefonic imediat autoritățile sanitare locale competente și să respectați instrucțiunilor acestora.

      Iata declaratia: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero_6_agosto_ro.pdf

  • Alina spune:

    Buna ziua, vom merge in Italina din UK in concediu o saptamana. Ne va fi impusa vr-o masura sau va trebui sa ne testam? Multumesc frumos

  • Anton spune:

    Te rog spune-mi dacă plec pe 23 August de la torino la buguresti m-a bagă la carantina?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest