Din 8 ianuarie 2023: China renunta la carantina obligatorie la sosirea in tara

Templul Cerului

Nu aduce anul, ce aduce ceasul. Daca acum o luna, China avea cea mai stricta politica de protectie impotriva COVID-19 din lume, asa numita „Zero COVID policy”, dupa proteste destul de raspandite, asa, cam prin magie China a renuntat la politica ZERO COVID si a zis – lasa, de-or muri cateva milioane si asa suntem destui. Asa ca dupa ce a renuntat la masurile „se imbolnaveste unul, testam si inchidem milioane in case”, iata a venit si momentul in care granitele se deschid – adica nu vei mai sta in carantina daca te duci in China. Decizia este cu atat mai uimitoare cu cat se pare ca numarul de cazuri a atins cifre de milioane de oameni pe zi, iar tari precum India sunt aproape sa reintroduca obligativitatea testelor COVID pentru calatorii care vin din China.

Deci, cu incepere de la 8 ianuarie 2023, dupa 3 ani, granitele Chinei se redeschid, iar calatorii pot intra in China fara a mai intra direct in carantina de stat. Va fi insa obligatoriu sa prezinte un test PCR facut in ultimele 48 ore inainte de urcarea in avion a anuntat Comisia de Sanatate. In acelasi timp, autoritatile locale nu vor mai putea impune lockdown-uri, aceste masuri fiind apanajul guvernului central.

Ce pot sa spun este „hold your horses„. Conform informatiilor venite din China, numarul cazurilor dupa ridicarea restrictiilor a explodat, iar o populatie care a fost ferita intr-o proportie imensa de boala nu are imunitate. Vaccinurile chinezesti administrate de asemenea par sa fie mai putin eficace ca cele occidentale, asa ca este posibil ca masuri de carantina impuse peste noapte sa reapara in China. In plus, nu este deloc imposibil ca autoritatile din tarile Asiei, Americii si Europei sa introduca noi restrictii in fata noului val COVID – interdictii de zboruri, carantina, etc, etc. Asa ca daca vreti sa mergeti in China, mai asteptati un pic… Ca Imperiul de Mijloc poate sa faca mari surprize.

Sursa: The Straits Times

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii