Vietnam deschide granitele pentru turistii vaccinati sau trecuti prin boala

14. Fata Din Vietnam

Dupa ce Vietnamul a inchis granitele pentru turismul international in martie 2020 la inceputurile pandemiei si a aplicat o politica de „zero covid” care a presupus un control strict al granitelor si interzicerea intrarii turistilor straini, iata ca s-a aliniat tendintei de redeschidere turistica a tarilor din Asia de Sud-Est si a anuntat redeschiderea granitelor si a turismului international cu incepere din 15 martie 2022. Guvernul de la Hanoi a cochetat cu diverse scheme de redeschidere limitata a turismului international, dar doar 9000 turisti au venit in tara in ultimele 3 luni. Evident, granitele nu se vor deschide fara conditii, dar sunt mult mai relaxate. Iata care sunt acestea.

In primul rand, sunt acceptati turistii care sunt vaccinati complet (adica cel mai probabil 2 doze) sau care au trecut recent prin boala. In acest moment, sunt acceptati turistii care au primit a doua doza cu maximum 1 an in urma, iar cei care au trecut prin boala daca au facut-o in ultimele 6 luni, dar nu s-a confirmat insa ca acest protocol va ramane acelasi. Certificatul verde european este acceptat.

In al doilea rand, turistii trebuie sa efectueze un test rapid antigen cand sosesc (nu neaparat la aeroport) si sa stea izolati timp de 24 ore la locul de cazare.

In al treilea rand, turistii trebuie sa-si monitorizeze singuri situatia de sanatate si sa raporteze in caz ca apar simptome).

In al patrulea rand, turistii trebuie sa achizitioneze o asigurare vietnameza care sa acopere costuri medicale de maximum 10,000 dolari in cazul infectarii cu COVID si necesitatii de spitalizare. O astfel de asigurare costa in jur de 30 dolari.

Sistemul de vize va fi acelasi ca cel de dinainte de pandemie – romanii au nevoie de vize, dar aceasta se poate lua on-line in sistemul e-visa. In mod normal, viza este emisa in 3 zile, dar posibil acum, odata cu redeschiderea granitelor sa dureze ceva mai mult.

De asemenea, nu mai este obligatoriu sa-ti rezervi calatoria in Vietnam prin intemediul unei agentii locale, poti sa calatoresti si independent.

Mai multe informatii cu privire la noul protocol, cititi aici ––> Vietnam Express

Daca vreti mai multe informatii, puteti consulta site-ul Administratiei Nationale a Turismului din Vietnam. Vedeti ca ultimele informatii nu sunt actualizate (coroborati cu articolul de mai sus), dar probabil vor fi actualizate in perioada urmatoare. In schimb, e folositor pentru a accesa informatiile cu privire la vize, companii aeriene, oferte, etc. Mai multe informatii aici ––> Turism Vietnam

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest