Maldive – poze perfecte, vederi perfecte

Plaje alba, mare albastra

Desi am revenit, nu pot sa nu trec in viteza ce am mai facut in calatorie… E drept, voi reveni cu mai multe relatari in cursul zilelor urmatoare… dar sa continui povestea prin Maldive.

4 ianuarie 2009 – scularea la 1 noaptea. Din Hikka la aeroport sunt vreo 200 km, dar in Sri Lanka, soselele sunt inguste si se merge greu… Fiind insa noapte, masina a facut cu putin peste 2 ore, asa ca am ajuns cu vreo 2 ore inainte de ora propusa… in plus, Sri Lankan-ul avea intarziere (codul lui Sri Lankan este UL – unii zic ca inseamna „Usually late”) vreo 3 ore… deci am pierdut vremea prin aeroport si am tras un somn pe mocheta foarte moale de altfel… Pana la urma, am decolat cu 3 ore intarziere si am aterizat la Male, capitala Republicii Maldive. Erau si romani pe avion, veneau cam zgribuliti din Romania 🙂 Aeroportul din Male nu e de fapt in Male, ci pe o insula de langa, foarte lunga, unii ii spun ca e „portavion”, e adevarat, e destul de ingusta si lunga, dar pot ateriza si Boeing-uri 747… Cei de la vama s-au uitat lung cand au auzit ca stam in Male si nu pe cine stie ce insula, dar pana la urma am primit stampila de intrare. Am luat barca si am trecut in Male unde ne-am cazat la Maagiri Guesthouse… La cererea noastra, cei de la guesthouse au chemat vreo 2 baieti cu niste barci cu care am negociat la sange vreo 3 ore… am ajuns la concluzia sa dam 1000 dolari pentru 4 oameni pentru 3 zile full sa ne plimbam din insula in insula… Hei, e Maldive, aici si traversatul strazii costa scump (+10% service charge…).


Male e un loc ok, dar putin cam dezamagitor. Tinand cont cati bani se fac in Maldive (sunt zeci de insule – statiune, iar la marea majoritate cazarea e cam 200 – 300 euro per zi), Male ar fi trebuit sa arate ca Monte Carlo… dar evident ca e departe de asa ceva. Oricum nu e un oras rau, e chiar ok, e cam 3 km pe 1 km jumate (nu prea inteleg de ce le trebuie masini !) si are cateva restaurante bune la preturi acceptabile.

5 – 7 ianuarie… Pai au avut cam aceeasi desfasurare… Dimineata la 9 ne-am imbarcat, seara la 6 ne-am debarcat, iar intre aceste 2 evenimente am cutreierat insulele Maldivelor. Am vazut si insule mai naspa (exista si asa ceva !) si super resorturi, am trecut si pe la un sat de localnici, ne-am balacit prin apa verde si plina de pestisori, am vizitat si cabane pe apa, adica am facut ce nu prea se face in Maldive – am vizitat. Imensa majoritate a turistilor stau pe o insula – buna, rea, superba sau mai putin in functie de cati bani au dat si cam atat – snorkelesc, fac plaja, eventual spa. In plus, exista niste tururi de vizitare a capitalei Male si asa-zisul „island hopping” care te duce intr-un sat de pescari (nimic spectaculos, e plin de magazine de suveniruri si se construieste o moschee) si pe insula-picnic de langa Male unde ce poti face altceva decat baie ? In schimb, noi am sarit din insula in insula… exista insule care primesc day-trippers si platesti (doar acces, uneori si pentru pranz impreuna cu toti all-inclusivii de pe insula), altele (cele de lux) nu se asteapta la tipul acesta de turisti aproape necunoscuti in Maldive si ne fac cu curiozitate un tur de resort si ne dau si niste mojito… Vacanta in Maldive este strict organizata si desfasurata destul de minutios. Apropos, bauturile alcoolice sunt interzise cu desavarsire in Maldive, exceptand in insulele-resort care sunt interzise localnicilor. Unii zic ca in Cuba nu e democratie ca localnicilor nu li se permite sa mearga la Varadero, dar la fel e si in Maldive !

Ce e acolo ? Pai nu va zic, doar priviti 🙂

In ultima zi, ni s-a stricat barca si am plecat sontac- sontac spre Male unde am fi ajuns in vreo 5 ore in loc de 2… Dar spre surprinderea noastra, baietii cu barcile (care aveau un aer de smecheras de Litoral romanesc) au venit cu o super-bestie de 400 cai putere si am ajuns in 15 minute… dar a fost adrenalina pura…

8 ianuarie… am plecat pregatiti ca Sri Lankanul sa aibe intarziere… Nu a avut, curios.. a plecat la timp… Si am revenit in Sri Lanka la niste preturi mai normale… Dar despre asta, in alt episod…

Pentru developare poze digitale există iFoto – Laboratorul Foto Online.

Imagini Maldive

 

Sat de pescari Maldive

Satul de pescari

Resort Maldive

Atol Maldive

Water villas Maldive

In Maldive, in apa

Vile pe apa in Maldive

Velassaru laguna blue

Infinity pool Maldive

Baie in aer liber

baie in aer liber 🙂

Maldive in water villa

Sailing in Maldive

Terasa pe malul marii

Water villas

Velassaru Maldive

Pesti in apa

pesti la picioarele noastre

Categorii:
Corespondențe · Maldive

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii