Celebrate India !

Tot v-am  povestit azi cum ajungeti cu trenul in India si vad ca la mai multi dintre voi vi s-au aprins calcaile 🙂 Pana cand ajungem in India (cu trenul sau cu avionul), vine India la noi acasa. Iaca, vineri avem un eveniment de dans si muzica indiana la Bucuresti. Eu am fost la mai multe evenimente de genul acesta in India si la… Venezia, si va zic merita…. In plus, prietenele de la Viajoa si ele mare iubitoare de India sunt implicate… asa ca pana sariti in tren, dati o fuga vineri la Palatul National al Copiilor in Bucuresti.

Vineri, 16 aprilie, incepand cu orele 18:30 are loc la Palatul National al Copiilor din Bucuresti evenimentul “Celebrate India!“, organizat cu prilejul festivalurilor Baisakhi, Bihu, Vishu si Holi.

India este prin definitie tara sarbatorilor, marturie a unei impresionante diversitati culturale si religioase. Festivalurile Indiei atrag si fascineaza oameni din toata lumea datorita entuziasmului, bucuriei si intensitatii cu care sunt traite. Fiecare festival se manifesta printr-o imbinare armonioasa de culori, lumini, imbracaminte, podoabe, muzica si dansuri, rugaciuni si ritualuri.

Holi este festivalul culorilor iar Baisakhi, Bihu si Vishu sunt festivalurile prin care locuitorii a 3 regiuni diferite din India celebreaza Noul An. Baisakhi este sarbatoarea din Punjab, nordul Indiei, Bihu vine din nord-estul Indiei, din regiunea Assam iar Vishu din regiunea Kerala, sudul Indiei.

“Celebrate India!” isi propune sa prezinte publicului din Romania semnificatia acestor patru festivaluri si sa creeze o punte de legatura intre cultura indiana si cea romana, prin muzica si dans.

In plus, intrarea este libera!

Categorii:
Evenimente · India

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii