Raspuns la foto-ghicitoare: Da, e Maldive !

Ei bine, care credeti ca e raspunsul de la foto-ghicitoare ? Marea majoritate ati ghicit – pozele sunt facute intr-un “luxury resort” din Maldive, dar care pe alocuri arata ca Eforie Sud de acum 20 ani… Acest minunat loc este resortul-insula Giravaru din Maldive.


In cele 3 zile cat am bantuit prin Maldive, am vizitat tot tipul de insule – unele erau niste resort-uri absolut fabuloase (cum a fost cel pe care l-am prezentat acum cateva luni), altele nu prea. Poate cea mai naspa dintre toate a fost Giravaru.

Odata ce te apropii de insule, nu iti dai seama ce poate fi acolo. Ca orice atol din Maldive, si Giravaru este binecuvantat cu aceleasi plaje albe si mare albastra dand uneori spre verde. Dar odata ajuns pe insula, esti catapultat in litoralul romanesc de acum ani buni… dusuri ruginite langa niste ziduri cu faianta ca la spital, bungalow-uri luxoase cu frumoase decoratiuni de mucegai, o piscina de care mai bine nu te-ai apropia, datorita mirosului. Ca totul sa puna capac, o buna parte din insula, are o panorama superba spre Insula de Gunoi ! Maldive are cateva insule cu destinatii speciale – exista o insula de gunoi, exista o insula industriala unde se produce ciment, exista o insula termocentrala, insula – rezidenta a presedintelui, etc… “Luxoasa” statiune Giravaru e langa Insula de Gunoi de pe care se ridica in mod suav niste fum – probabil de la gunoiul incendiat… Ma intreb cum o mirosi cand vantul bate spre Giravaru.

Va intrebati daca exista turisti pe Giravaru ? Ei bine, exista, insula era destul de plinuta. Am intalnit o gasca de italieni care nu parea sa le pese prea mult, dar si destui rusi… Cel mai distractiv cuplu l-am urmarit cat timp am stat pe insula – ea, draguta, ucraineanca la vreo 20 anisori, pasionata de sporturi marine, el, investitor strategic de pe undeva de la Rasarit de Nistru, la vreo 50 ani. Ei, ii tuna si ii fulgera, era destul de artagoasa si in ciuda evidentelor gesturi de tandrete ale investitorului, raspundea cu mult artag… Nu ne era greu sa ne imaginam ca acum ceva timp, cand biznismenul i-a promis o vacanta de vis in Maldive, junei i-au cazut chilotii de bucurie (la propriu, dar si la figurat)… Teapa a realizat-o cand a ajuns totusi in Maldive… A si sa nu uit trupa de chinezi (dupa haine, pareau dintr-o zona mai indepartata a Republicii Populare) care asteptau in liniste vaporul care sa-i transporte spre insula-aeroport dupa un sejur de neuitat.

Oricum, se pare rusii si italienii nu sunt singurii tepuiti… Daca cauti Giravaru pe tripadvisor e plin de review-uri de gen “pathetic”, „hotel from hell” (evident, ca peste tot, gasesti si oameni multumiti, dar sunt o minoritate ferma). In schimb, daca te uiti pe site-ul resortului nu o sa-ti inchipui niciodata leoparzii care misuna in spatele gardului on-line, extrem de bine vopsit in flash.
Tripadvisor: https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298335-d478387-Reviews-Giravaru_Resort-South_Male_Atoll.html
Site Giravaru: https://www.giravaru.com/ (Island of Dreams)

Am incercat sa gasesc niste preturi (de curiozitate), dar nu am gasit. Trebuie sa completezi un formular on-line si ti se va raspunde… Daca cineva afla cat costa o noapte pe Giravaru, spuneti-mi si mie…

Totusi nu pot sa neg ca plaja nu este superba… E si greu sa gasesti insa o plaja naspa in Maldive… Italienii pareau multumiti ca probabil dormeau pe plaja…

De departe, arata ca orice atol paradisiac

Chiar si cand te apropii, nu e rau

Welcome to Giravaru !

Nici receptia n-arata rau… cam 80s, dar e ok

Meniu all-inclusive… Sa fie bine, sa fie rau ?

Piscina de vis

Dusuri de lux

Bungalow-uri de multe stele

Dar ce conteaza cand ajungi pe plaja. Mai bine dormi aici !

Asteptand o pizza

Italienii admirand o panorama de vis…

… adica Insula de Gunoi

Cuplul ruso-ucrainean

Si niste italieni carora nu le pasa… nici daca nu sunt destule sezlonguri

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii