Air Asia si Air Arabia – numai vesti bune

De cand au aparut in forta pe piata companiilor aeriene, Air Asia si Air Arabia au devenit unii din prietenii mei cei mai buni. De ce ? Simplu, pentru ca au o retea foarte cuprinzatoare si preturi excelente. In plus, cele doua companii sunt in continua extindere… Si tocmai despre extindere voiam sa va povestesc…

Cu Air Arabia mi-am facut doua vacante in subcontinentul indian. O data am zburat la Kochi, in sudul Indiei si m-am intors din Mumbai, iar a doua oara, am zburat cu ei in Sri Lanka, la Colombo. Pretul in jur de 300 – 320 euro, toate taxele incluse, singurul inconvenient fiind ca nu zboara din Bucuresti, ci trebuie sa-i iei din Istanbul sau Atena.

Air Asia sunt cel mai mare low cost din Asia de Est. Si cel mai bun prieten al backpackerului din Asia de Sud Est. Air Asia zboara peste tot prin zona Asiei de Sud Est si asta-toamna a inceput sa acopere in stil mare si India. De mai bine de un an, zboara si la Londra, dar acopera si destinatii din China.

Dar avem stiri noi si bune de la ambele companii.

Air Arabia si-a inaugurat la aproape 6 luni de la anunt cel de-al treilea hub operational in Alexandria, Egipt. Celelalte 2 sunt la Sharjah, Emirate si la Casablanca in Maroc. Air Arabia Egypt a inceput sa opereze din Alexandria spre Beirut, Amman, Abu Dhabi si, atentie, Khartoum, o destinatie interesanta, dar la care se ajunge cu foarte multi bani. Astept insa lansarea destinatiilor europene care vor aduce un plus de oferte la preturi rezonabile si pentru romani. Daca in Maroc ajungi constant cu 200 euro, sper ca si in Egipt sa se intample la fel (Taromul are oferte la 150 euro, dar trebuie sa cumperi biletele cu mult in avans). In plus, Air Arabia a anuntat ca va deschide cel de-al patrulea hub, in Iordania, probabil in cateva luni…

Air Asia a anuntat deschiderea unei noi tari – Coreea de Sud. Rezervarile vor putea incepe pe 4 august, iar zborurile vor incepe pe 1 noiembrie. Pretul promotional de lansare este 146 ringiti malaezieni (35 euro) + taxe pentru un dus pe ruta Kuala Lumpur – Seul. Deci, daca sunteti prin Kuala si aveti chef sa vizitati Seul-ul, Air Asia va duce acolo ! De asemenea, uitandu-ma pe site-ul lui Air Asia am descoperit ca in cateva luni, vor incepe zborurile si spre Teheran !

Comentarii

 • Sorin spune:

  Eu astept de la AirAsia sa deschida hub-ul de la Paris. Londra e destul de scumpa si Parisul ar fi o optiune buna de pornire inspre Asia.

 • Imperator spune:

  Din cate stiu, Air Asia cauta o destinatie mai centrala gen Frankfurt sau Milano dintr-o tara mare generatoare de turisti pentru Asia SE. Parisul cred ca e mult prea apropiat de Londra… dar sa vedem 🙂 Ciudat mi se pare deschiderea Iranului, dar banuiesc ca stiu ei ceva… as fi deschis mai repede Arabia Saudita

 • Traveling Hawk spune:

  Excelente vesti! Air Asia din Frankfurt ar fi grozav, avand cursa Lufthansa din Timisoara spre Frankfurt! Dar pe moment, de unde as mai putea lua Air Aisa spre Seoul, fara a ma duce la Kuala?

 • Imperator spune:

  Doar Kuala – Seul. Air Asia au un singur hub pe distante lungi, in Kuala Lumpur

 • Vali spune:

  Suna bine! Poate mai schimbam si noi destinatiile, nu doar in Europa! 🙂

 • metalactual spune:

  Da si eu vreau Milano – ne "intepam" usor de acolo, e cel mai bun loc ca si baza pentru noi. As prefera mai degraba Munchen decat Frankfurt…dar cine stie daca vin in Europa sau nu. Londra este prea aiurea pt. noi.

  O intrebare: ma tot chinui sa gasesc bilete pentru 2011, in iulie, din Buc. spre K.L. Nu reusesc nimic sub 660 eur. Am gasit o combinatie Turkish + Malayesian, zboruri sub sigla Turkish. Acestea sunt preturile cele mai mici ?? Ca nu-mi dau seama, nu m-a interesat niciodata.
  As fi dorit un max. de 600 eur…este posibil ?? Thx !

 • Traveling Hawk spune:

  Multumesc, Imperator! Ma conformez si pun, de acum, intrebarile pe Facebook 🙂

 • Imperator spune:

  @ Hawky – te astept cu comenturi si pe blog 🙂 Imi fac intotdeauna placere… facebook mai mult pe post de forum 🙂

 • Imperator spune:

  @ metalactual – cred ca e putin cam devreme pentru iulie 2011.. acum sunt numai niste preturi relativ standard…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest