Cum poti ajuta copiii urcand un varf – „Meters for hope”

Astazi, un post mai special. Este vorba de un proiect care combina travel-ul cu ajutorarea copiiilor care sunt la o varsta unde cel mai mic ajutor pot sa aibe un impact major asupra vietii lor.


Sunt convins ca o cunoasteti pe prietena mea, Adriana din numeroasele poze de pe acest blog. Ceea ce nu am scris pana acum este ca pe langa pasiunea calatoritului care o impartasim, de vreo 3 ani are si pasiunea urcarii pe munti… De altfel, pana acum trei ani, nu stiu daca urcase mai mult decat cu telecabina pana la Babele, dar cand am fost in Tanzania si am ajuns la picioarele lui Kilimanjaro, Adriana s-a hotarat sa urce pe cel mai inalt varf din Africa.

A urmat o perioada de antrenament si cu ajutorul prietenilor si a montaniarzilor mai experimentati si dupa 7 luni, urca cei 5895 metri pana in varf. In aceeasi vara, ajungea la doar 200 metri sub Mont Blanc, un munte mai putin inalt, dar care are multa zapada pe varf.

In septembrie, Adriana va pleca in Iran pentru a se urca pe varful Damavand, cel mai inalt varf din Orientul Apropiat (5610 metri), un vulcan stins aflat la nord de Teheran spre Marea Caspica. Dar de data asta, Adriana s-a hotarat ca sa ajute si niste copii. A luat legatura cu Asociatia “SOS Satele Copiilor”, o asociatie care schimba si “salveaza” vieti, ajutand copiii din familiile defavorizate sa urmeze o gradinita si apoi cursurile scolare.

Ideea este urmatoare – pentru fiecare metru urcat, va roaga sa donati cate un euro pentru acesti copii. Deci, cine doreste sa ajute un copil, este rugat sa “cumpere” metri. Pana acum, Adriana a anuntat acest proiect pe facebook si déjà au fost “vanduti” 500 metri. Mai sunt inca destui metri de cumparat. Adriana isi va plati toate cheltuielile expeditiei, banii acumulati vor fi distribuiti pana la ultimul leu catre „SOS Satele Copiilor”.

Ce trebuie sa faceti – trimiteti un mail la adresa adry77ro@yahoo.com sau intrati pe facebook catre “Adriana Baltatu” si spuneti cati metri doriti sa cumparati. Veti fi contactati de Adriana sau de colega ei Andreea Platon, fiind rugati sa donati dupa ce se va intoarce din Iran si varful va fi cucerit. Mult mai multe veti putea afla de pe blogul Adrianei: https://metersforhope.blogspot.com/ unde Adriana va va tine la curent cu proiectul “Meters for hope”, cu numarul de metri cumparati, despre copii care vor fi ajutati si despre mersul expeditiei care va avea loc in perioada 10 – 15 septembrie 2010.

Va multumesc !

Pe Kilimanjaro… la Zebra Rocks

spre varful Uhuru

Varful Uhuru – 5895 metri

Pe Mont Blanc

Iar ei vor fi beneficiarii…

Categorii:
Evenimente · Iran

Comentarii

 • Ludo spune:

  l-am urcat in 2008 🙂

  conform majoritatii surselor are 5671m nu 5610m..

  bafta!

 • Adriana spune:

  Eu am crezut ce zice Wikipedia …dar daca tu stii mai bine pentru ai urcat – te cred!

  Vestea proasta e ca am mult de urcat 🙂 Vestea buna e ca sunt mai multi metri de rezervat !!!

 • Ludo spune:

  …deci ma pot considera parte din proiect cu 61 de metri ;)))))

  Am un certificat eliberat in urma ascensiunii de catre federatia iraniana de alpinism pe care scrie clar 5671m, deci se poate considera sursa oficiala, nu??

  Aclimatizeaza-te corespunzator, ca noi am cam fortat si ne-au chinuit migrenele..

 • Ludo spune:

  ce s-a mai intamplat cu expeditia??

 • Andrei spune:

  Nu stiu ce succes a avut demersul meters for hope dar mie imi suna a usoara ipocrizie. Costa revaliv scump doar ca sa ajungi in Africa, nu mai spun de echipamentele de catarare (multi romani doar in vis isi pot permite asemenea excursii) dar incercam sa o „ardem” zana pe banii altora.
  Daca ne pasa si vrem sa facem acte de caritate, renuntam la miile de euro investite in una din asemenea calatorii si ii donam fara tam-tam. Toate bune.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest