Un InterRail pentru autocare – Eurolines Pass

Am mai scris despre biletul Inter Rail oferit de caile ferate din tarile europene pentru calatori si sper ca in curand sa scriu cateva aventuri de pe trenurile Europei… Dar zilele astea am descoperit un alt pass care va poate ajuta pentru o vacanta activa de-a lungul si latului Europei – Eurolines Pass.


Cred ca ati vazut de multe ori autocarele Eurolines, dar nu stiti prea multe despre aceasta companie. In primul rand, nu este o companie – este o organizatie care reuneste peste 30 companii care ofera curse de autocare internationale care au un marketing comun si o imagine de brand comuna. Autocarele Eurolines indiferent de proprietar trebuie sa respecte niste standarde unice de confort si siguranta – soferii vorbesc limbi straine, toate autocarele sunt moderne si au aer conditionat… In plus, merg peste tot – Eurolines conecteaza nu mai putin de 500 destinatii din 34 de tari europene si Maroc.

Dar sa revin la Eurolines Pass. Oferta este sa calatoresti timp de 15 sau 30 zile, iar preturile sunt structurate in functie de perioada anului (low season: 5 ianuarie – 28 martie, 30 octombrie – 10 decembrie, mid season: 29 martie – 26 iunie, 7 septembrie – 29 octombrie, high season 27 iunie – 6 septembrie, 11 decembrie – 4 ianuarie) si de varsta calatorului (sub 26 ani sau adult). Trebuie insa tinut cont ca poti sa folosesti acest pass pentru doar 43 destinatii – dar ce destinatii: Madrid, Barcelona, Paris, Amsterdam, Berlin sau Londra ! Inclusiv Bucuresti 

Hai sa facem o comparatie cu oferta InterRail.

Hai sa zicem 15 zile, calatori sub 26 ani. Europass-ul costa 175 euro in low season, 290 euro in high season, iar InterRail-ul costa 279 euro. Deci, in low season, ai niste preturi reduse, in high season, nu.

Hai sa zicem 30 zile, calatori peste 26 ani. Europass-ul costa 310 euro in low season si 375 euro in high season, iar Inter Rail-ul 599 euro… Aici chiar e o diferenta notabila !!! Deci, dragilor daca aveti peste 26 de ani, chiar e o optiune valabila !

Eurolines Pass mi se pare un pass perfect in caz ca vrei sa vizitezi marile orase ale Europei, sa sari dintr-o mare metropola in alta:… Vrei un Bucuresti – Budapesta – Berlin – Amsterdam – Paris – Geneva – Roma – Venezia – Bucuresti ? Eurolines te poate ajuta…

Deci, in caz ca va ganditi la vreun tur prin Europa, nu neglijati si optiunea Eurolines Pass.

Informatii https://www.eurolines-pass.com//
Leaflet: https://www.eurolines-pass.com/pdf/Pass%202010_EN.pdf

Sursa poze: Poze

Numai autocare moderne

Perfect pentru backpacking

Destinatiile EuroPass… Mai este si Bucurestiul, dar nu apare in poza 🙂

Categorii:
Tips & Tricks · Transport

Comentarii

  • VertAnge spune:

    Cativa din noi mei prieteni pe care i-am intalnit in Olanda au hotarat sa mearga dupa Scoala de vara prin Europa cu Eurolines. E foarte ok daca mergi din capitala in capitala si dormi cel putin o noapte intr-un hostel/hotel. Se intampla sa mai prinzi cate un ambuteiaj pe autostrada daca a fost un accident inainte, dar intarzierile nu sunt ceva de speriat.

  • Anonymous spune:

    Preturile cu Eurolines sunt foarte mici, e foarte convenabil dar cat dai atat face. Am circulat o data Londra-Bruxelles si o data Bruxelles-Paris-Bru, rute pe care oamenii normali merg cu Eurostar si Thalys. Nu sunt locuri pe bilet asa ca la dus (Bru-Par) pana ne-am dezmeticit jumatate din grup nu a mai avut loc si a plecat cu alt autocar pe o ruta ceva mai lunga. La intoarcere a fost un pasager clandestin(un columbian amarat) iar sofeul a oprit sa-l identifice intr-o parcare intunecata. S-au tiganit in pur stil balcanic si dupa vreo 30 min au dat-o la pace; evident in tziganeala au intervenit si alti pasageri, evident tot balcanici(cel mai rau a fost un bulgar). Soferul a si reorganizat autocarul, i-a luat pe nespalati si i-a mutat in spate si a adus spalati in fata. Dar a fost frumos, nu mi-a parut rau, circul a facut tot banii, mai ales eu am fost trecut la spalati 😀

  • Paul spune:

    Este interesanta oferta, totusi pentru cei sub 26 de ani cred ca e mai frumos cu trenul. Ai mai multe optiuni si poti sa vizitezi si orase mai mici si mai cochete, plus ca trenul are un farmec aparte.

  • Imperator spune:

    @ VertAnge – si mie mi se pare ca ideal este sa mergi o distanta mai lunga intr-o zi si sa te opresti. As folosi pentru travel cam un sfert din zile (vreo 7 zile in cazul unui tur de o luna) si trei sferturi sa stau intr-o locatie si sa vizitez
    @ Anonim – asa e, autobuzul poate sa nu fie prea comfortabil, dar este o optiune realmente ieftina…
    @ Paul – si eu prefer trenului autobuzului, dar oferta asta mi se pare super ok daca vrei sa vezi marile orase ale Europei.

  • Fany spune:

    Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

  • Razvan Pascu spune:

    Vrei trafic cu orice pret, Imperatoare… 🙂 te-ai si inscris la oferta lui Fany 🙂

  • Imperator spune:

    Am testat care e chestia… nu mi se pare ceva sa construiasca traficul pe termen mai lung… Am renuntat deja.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest