Waka-waka… Inca o companie cu preturi bune pentru Africa: Afriqiyah !

Afriqiyah Airlines

Saptamana trecuta va vandusem pontul ca EgyptAir are niste preturi bune daca vreti sa vizitati continental negru. Nu sunt insa singurii… mai exista o companie cu preturi de jos palaria poate inca si mai necunoscuta decat EgyptAir – compania libiana Afriqiyah !

Da, da, ati inteles bine. Afriqiyah este o companie din Libia, din tara lui Ghadafi ! Este a doua companie libiana dupa mai vechea Libyan Airlines. Afriqiyah se pozitioneaza ca o companie noua, moderna si cool fata de prafuita Libyan Airlines si are numai avioane Airbus, multe dintre ele extrem de noi. De altfel, Afriqiyah are una dintre cele mai noi flotile de avioane din lume.

Nu pot sa sar insa si peste informatia ca anul acesta, in mai, Afriqiyah a avut parte si de primul accident major din istoria de 9 ani a companiei cand un avion Airbus 330 venind de la Johannesburg spre Tripoli s-a prabusit langa capitala Libiei, ucigand 11 membri ai echipajului si 93 de pasageri, marea majoritate olandezi (nu mai putin de 67 de olandezi si 13 sud-africani si numai 2 pasageri libieni). Un singur baiat de 9 ani, un olandez, a supravietuit accidentului. Este un accident misterios deoarece avionul era nou-nout (avea doar 8 luni de operare), iar conditiile meteo erau bune… Aparent ar fi o eroare umana, dar cum nu exista nici un raport final oficial, nu e bine sa speculam… in definitiv, stie cineva care a fost cauza accidentului de la Balotesti ?

Trecand peste asta, cred ca Afriqiyah este o companie super-OK care leaga la preturi excelente diverse orase europene cu multe destinatii africane. Hub-ul este in Tripoli, asa ca pentru multi europeni este un aeroport de tranzit. Nu am fost niciodata, dar din cate am auzit nu este unul dintre cele mai moderne de pe pamant, dimpotriva… Dar, ma rog, cum multe zboruri sunt bine corelate, nu veti suferi mai mult de cateva ore pe aeroportul din Tripoli.

Dar unde opereaza Afriqiyah ? In Europa, avioanele libiene aterizeaza la Roma, Milano, Lyon, Paris, Dusseldorf , Bruxelles, Amsterdam si Londra. Deci, pentru romani, cel mai bun punct de imbarcare ar putea fi Roma – o capitala foarte bine conectata de orasele Romaniei atat direct cu Tarom, Blue Air, Wizz Air, Alitalia sau Carpatair, cat si indirect cu companii cum ar fi Malev sau Austrian.

In Africa, Afriqiyah se concentreaza mai mult pe destinatii din Africa de Vest(Dakar, Bamako, Lagos), dar si Johannesburg, Kinshasa sau Khartoum… Hai sa bagam niste preturi, hai sa zicem prin martie 2011.

Roma – Dakar (Senegal): 471 euro
Roma – Bamako (Mali): 490 euro
Roma – Lagos (Nigeria): 590 euro
Roma – Ouagadougou (Burkina Faso): 426 euro

Si cea mai tare oferta pentru un safari mic:
Roma – Johannesburg (Africa de Sud): 587 euro

Site-ul Afriqiyah: https://www.afriqiyah.aero/

Parca Africa nu mai e asa de departe…

Categorii:
Tips & Tricks · Transport

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii