Hotel Gile Vilnius – ieftin si bun in capitala Lituaniei

 Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius exterior

Acum cateva saptamani, fiind la Kiev, am hotarat sa dau o raita si prin invecinatul Belarus. Dar, pentru ca la Minsk gasesti doar hoteluri foarte scumpe, si cum Vilniusul era la vreo trei ore de mers cu trenul, m-am gandit ca mult mai bine este sa dorm in Uniunea Europeana… Si, dupa un scurt search pe www.booking.com, am gasit un hotel cu un nume ciudat, dar cu un pret bun: Hotel Gile Vilnius!

Sincer, habar n-am ce inseamna Gile. Asta conteaza mai putin. Am dat doar 30 euro pe o camera single (dubla ar fi fost 35 de euro, deci, in 2, ar fi fost 17,50 euro de persoana) si am primit o camera mare confortabila, mobilata de la Ikea. Acum nu stiu daca Ikea e prezenta in Lituania, dar mobila era 100% stil Ikea – adica moderna, usoara si functionala. Iar in banii astia, am avut si baie proprie, locatia fiind hotel, nu hostel.

Despre locatie – ei bine, nu este perfecta, e cam la vreo 3-4 km de centrul vechi, dar, cel mai probabil, daca ar fi fost mai aproape, pretul ar fi fost dublu. De la gara, nu e departe, am mers pe jos cam jumatate de ora si am ajuns la hotel. E drept, drumul nu este prea agreabil – strabati niste cartiere care mi-au amintit ca Lituania este cea mai saraca tara baltica si ca a fost acceptata in UE “la pachet” cu mult mai bogatele Letonia si Estonia. Dar punctul forte al hotelului este ca, la nici 100 de metri, dai de ditamai hypermarketul deschis 24 de ore! Ce bine au picat capsunele si iaurturile cumparate la miezul noptii…!

Camera, dupa cum o vedeti si in poze, este spatioasa si ok. Nu va pot spune de aer conditionat sau de caldura, pentru ca afara era o temperatura perfecta, deci n-am avut nevoie nici de una, nici de alta. In schimb, am avut wifi care mergea tare bine!

Sincer, ma asteptam ca la banii astia micul dejun sa fie minuscul. Ei bine, nu! Cand am intrat in camera de mic dejun (arhiplina, ca si hotelul, de altfel!), am descoperit zeci de feluri de mancare… asa ca m-am aprovizionat din plin, de n-am avut nevoie de mancare pana am aterizat pe aeroportul din Praga.

In concluzie, daca ajungeti prin Vilnius, nu evitati hotelul Gile. Atentie insa ca este foarte popular, cand am fost eu, era plin de grupuri, asa ca cele 300 de paturi se umplu destul de repede. Asa ca rezervati-l din timp. Data viitoare cand voi nimeri pe acolo, in mod cert o sa ma uit cat mai costa, pentru a sta din nou acolo. Si sa nu uit sa va dau site-ul hotelului Gile.

 Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius exterior

exteriorul hotelului

Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius camera

Camera – made in Ikea 🙂

Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius camera

Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius camera

Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius baia

Baia cu dus

Cazare Lituania: hotel Gile Vilnius interzis fumatul

Fumatul in camere este interzis

Shopping Lituania Vilnius - hypermarket Maxima

iar la doi pasi, hypermarketul Maxima

Categorii:
Europa · Lituania

Comentarii

  • Vacante Ieftine spune:

    Arata chiar bine iar faptul ca este in inima orasului ii da un plus mare.

  • Dorin spune:

    Nu te incomodeaza trollerul?In afara e ok,in cea mai mare parte a Europei…nu au borduri asa mari,au spatii line…insa dupa atata timp,nu-i mai usor cu un rucsac?intreb,ca am batut o parte din Europa numai cu rucsac si mi s-a parut mult mai folositor.

    • Imperator spune:

      De obicei, merg cu rucsacul, dar cand am fost in Lituania era „prelungirea” unei delegatii la Kiev unde ma dusesem cu costum, etc. Nu a fost mare lucru ca nu am carat prea mult trollerul… Iar strazile din Vilnius sunt orice, dar in nici un caz spatii line… erau mai multe gauri in trotuare decat in Bucuresti (aici, nu ma refer la centrul istoric, ci pe unde era la hotelul, la marginea cartierului vechi)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest