Top 5 gratis Praga

5. ceasul astronomic.jpg

A venit toamna, desi inca e cald, deci, e timpul sa ne gandim la niste city break-uri mai scurte, asa, inainte de vacanta de iarna… Si unul din acele orase capabile sa-ti ofere un city break minunat este fara doar si poate “Orasul de Aur” – Praga. Oricine s-a dus pe acolo a revenit cu superlative – arhitectura baroca, bere si femei, dar, dupa cum prea bine stim, nimic din astea nu vin gratis… Si totusi, ce poti face moca prin Praga?

 1. Free city tour – vrei sa descoperi Praga la pas impreuna cu un ghid simpatic si cunoscator. Ei bine, in Praga poti avea parte de asa ceva gratuit. Se desfasoara de doua ori pe zi (10:30 si 13:45), iar plecarea este de la Starbucksul de langa Piata Orasului Vechi. Timp de trei ore vei fi plimbat pe stradute inguste si enigmatice sau pe langa palate si biserici pompoase… Pentru a participa, nu trebuie doar sa-ti faci prezenta la ora indicata la Starbucks, ci sa si rezervi din timp pe site-ul New Prague Tours.
 2. Podul lui Carol (Karluv Most) – faimosul pod strajuit de statui este poate unul dintre cele mai frumoase locuri din Praga… vei avea parte de cantareti mai mult sau mai putin ambulanti, de pictori, de turisti, de pierde-vara si de o panorama superba spre Hrad, Palatul Imperial… Incearca sa vii dupa lasarea intunericului, cand, mai ales vara, vei avea parte de concerte ad-hoc, unele chiar simpatice.
 3. Church of Lady before Tyn – stiti biserica aceea cenusie ce rasare de deasupra cladirilor multicolore din Piata Orasului Vechi… Nu se poate sa n-o stiti, ca este unul dintre monumentele- simbol ale orasului… Ei bine, intrarea este gratuita, cum de altfel veti intra fara bani in marea majoritate a ornatelor biserici baroce din Praga.
 4. Hrad – te poti plimba gratuit si linistit prin curtile si parcurile impresionantului complex imperial de pe unul din dealurile Pragai. Totul este gratuit si vei putea admira superba panorama a orasului, dar si impozantele exterioare ale palatelor. In plus, catedrala Sf. Vitus, principala catedrala a Cehiei, este de asemenea gratuita. Nu rata schimbarea garzilor palatului (in fiecare ora la fix, la poarta dominata de statuile gigantilor cu bata).
 5. Ceasul astronomic – nu poti spune ca ai fost in Praga daca nu ai asistat la parada apostolilor de la ceasul astronomic. Ceasul astronomic se afla plasat pe unul din zidurile Primariei Vechi si a fost construit candva prin secolul al XV-lea. In fiecare ora, la fix, o usita se deschide si Hristos, urmat de apostoli, se plimba spre deliciul aparatelor de filmat si fotografiat… Un schelet suna din clopotel, iar toata procesiunea se incheie cu cocosul rosu care trage un cucurigu de il aude toata urbea – sau, ma rog, toata piata. Anul trecut s-au implinit 600 de ani de la construirea ceasului, asa ca vechea cladire a gazduit un spectacol deosebit de videomapping.

 

 

Din pacate, nu exista low-cost airlines care sa lege Romania de Praga (SmartWings, companie ceheasca, a anuntat la un moment dat deschiderea curselor Bucuresti – Praga, dar au renuntat), insa compania de stat CSA are de foarte multe ori preturi chiar bune…

Nu uitati de asemenea sa aruncati o privire pe un articol mai vechi despre ce poti face intr-un weekend la Praga !

1. Podul lui Carol.jpg

Podul lui Carol

2. Hrad.jpg

Hradul seara

3. Hrad.jpg

si ziua

4. biserica din Tyn.jpg

Biserica Sf. Maria din Tyn

5. ceasul astronomic.jpg

Ceasul astronomic

Categorii:
Cehia · Top 5 gratis

Comentarii

 • Floryb spune:

  Excelente aceste articole. Iti multumim ca macar ne faci sa visam daca nu putem ajunge in toate locurile povestite de tine. Am fost anul trecut in Praga si mi-a placut nespus de mult orasul, dar in clasamentul meu s-a situat sub un Paris sau un Madrid de exemplu.

 • irina spune:

  Toata Praga e un muzeu in aer liber si norocul nostru ca nu exista inca bilet pe aer… Mai sunt si exceptii (cum e Ulita de aur), dar poti sa spui ca Praga e gratis aproape in intregime daca tot nu ai timp decat de un city-break 🙂

 • razvan spune:

  Vreau si eu dc se poate cat mai multe informatii vis-a-vis de parcare in Praga.
  Stau in zona centrului si nu am vrut sa platesc 35 euro/noapte la cazare asa ca trebuie sa stiu cum sa ma orientez.
  Multumesc .

 • […] in Praga ? Muuuulte. Dar va puteti inspira citind articolele mele – Weekend la Praga si Top 5 gratis Praga. Evident, mai am cateva articole despre Cehia pe care le puteti […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest