Plajele Portugaliei by Varu. Episodul 3

 Varu poze 37.JPG

Hai sa incepem frumos o noua saptamana 🙂 Cu continuarea prezentarii plajelor Portugaliei facuta de Varu 🙂

Forte de Almadena

Ruinele unui fort din secolul 16, loc pustiu bun pentru belvedere, undeva pe hârtoape.

Am mai spus că priveliştile din sudul Portugaliei sunt de la o altitudine mai mică, dar chiar şi aşa e destul de impresionant. Nu vă apropiaţi prea mult de prăpastie, că se va surpa pământul de sub picioare. Cel puţin, asta a fost senzaţia mea.

 Varu poze 31.JPG

Varu poze 32.JPG

Varu poze 33.JPG

Varu poze 34.JPG

Varu poze 35.JPG

Varu poze 36.JPG

Salema

Cel mai frumos sat al Portugaliei. Dintre zeci de sate care mi-au trecut prin faţa ochilor. Aduce foarte mult a Grecia, respiră un aer mediteraneean, toate uliţele au case cu ziduri albe şi ferestrele uniform încadrate în culori vii de albastru sau portocaliu sau verde. O comunitate unde fiecare respectă estetic pe vecinul lui şi fiecare contribuie smerit, armonios şi fără egoism la frumosul global.

Lecţia de învăţat atunci când rămâi fermecat de un astfel de sat e că doar interiorul casei tale îţi aparţine ţie, faţada aparţine comunităţii în care trăieşti şi tuturor străinilor care trec pe lângă casa ta. Aşa va ajunge casa ta în inima lumii.

Varu poze 37.JPG

Varu poze 38.JPG

Varu poze 41.JPG

Varu poze 42.JPG

Varu poze 43.JPG

Varu poze 44.JPG

Varu poze 45.JPG

Mi s-a părut un pic ironic atunci când prietenii mei s-au oprit aici să cumpere vederi pentru cei de acasă, pentru că străduţele cu magazine erau mai frumoase ca imaginile din cărţile poştale. În general vederea poştală ar trebui să reprezinte apogeul (uneori coafat al) frumuseţii unui loc, or, aici mie mi s-a părut cu toată sinceritatea că vederea e surogatul realităţii.

Adică o experienţă vizuală inferioară.

Varu poze 46.JPG

Varu poze 47.JPG

Comentarii

  • Pitzifelnic spune:

    Frumos! Mergem si noi pe 5.11 pt. 10 zile. Dar n-o sa prindem atata soare ca tine! Vedem „Rainy Portugal” probabil… Te-ai cazat in Porto sau Coimbra? Am dificultati in a gasi ceva rezonabil unde sa nu coste parcarea aproape cat camera! 🙂 In rest am cam gasit (mergem cu auto inchiriat si vizitam cam tot ce putem intre Faro si Porto).
    Initial voiam in Nepal+India, dar inteleg ca acum in Nepal e ca pe Magheru, s-a dus Imparatul cu toata suita, asa ca am renuntat. 🙂

  • Varu spune:

    Mai sus de Lisabona am fost doar la Sintra o zi.
    In rest, Lisabona + cu masina de-a lungul coastei pana in sudul Portugaliei. Mult invartit prin sudul Portugaliei. Tot 10 zile in total am stat si eu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest