Haideti sa stabilim impreuna care sunt cele 7 minuni ale Romaniei !

7 minuni ale Romaniei 1.jpg

Din Antichitate, oamenii au fost obsedati de construirea de cladiri monumentale, de cladiri spectaculoase, de cladiri prin care ctitorii sa intre in nemurire… Ideea de “7 minuni” a aparut candva chiar inainte de Hristos… initial, se vorbea de cele ”sapte locuri care merita sa fie vizitate” – era vorba de epigramistul Antipater din Sidon, care, in anul 140 i. Hr., a numit sapte monumente, dar cu intentia de a le compara cu templul lui Artemis din Efes. Desi se pare ca si Herodot a scris despre minunile lumii, ce este cert este ca pana in zilele noastre a supravietuit o lista cu 7 minuni ale lumii antice dintre care, din pacate, doar piramidele de pe platoul din Gizeh, Egipt, au supravietuit.

Acum cativa ani, un ONG elvetian a lansat un concurs global pentru a stabili cele “7 minuni ale lumii moderne”. In urma voturilor succesive (reprezentantii ONG-ului sustin ca s-au primit peste 100 de milioane de voturi) a aparut o lista (evident ca disputata) a celor 7 minuni noi: Coliseumul din Roma  (ma rog, nu e foarte nou), situl maya de la Chichen Itza (Mexic), statuia lui Isus din Rio, Marele Zid Chinezesc, Macchu Picchu, citadela nabateeana de la Petra (Iordania) si Taj Mahal (Agra, India). Subsemnatul a vizitat 6 din acestea (l-am scapat doar pe Isus din Rio) si in mare parte sunt de acord cu ce a iesit, dar parca Angkor Wat-ul cambogian este net superior Coliseumului sau statuii lui Isus de pe muntele Corcobado.

Din cate stiu, nimeni nu s-a gandit sa faca un clasament pe baza unui vot al minunilor din Romania… si, Slava Domnului, avem si noi cladiri cu care sa ne mandrim. La un moment dat, parca Evenimentul zilei a facut un sondaj privind un posibil clasament al celor 7 minuni naturale ale Romaniei, dar nu stiu sa fi avut loc vreun sondaj / votare pentru un posibil clasament al celor 7 minuni arhitectonice ale Romaniei.

De aceea, incepand de astazi, va invit la un sondaj prin care sa stabilim care sunt cele 7 minuni ale Romaniei. M-am gandit ca sondajul sa fie in 2 etape – prima etapa, va rog sa nominalizati acele cladiri sau zone arhitectonice relativ compacte care merita sa intre in cursa. Apoi, dupa 3 saptamani de nominalizari, voi selectiona 15 cele mai nominalizate locuri. Acestea vor fi votate pe o pagina special creata in cadrul blogului. Astept nominalizarile voastre aici, la comentarii, pe pagina de Facebook a Imperator Travel Blog sau pe pagina de Google + . V-as ruga sa nu nominalizati mai mult de 10 locuri… stiu, exista pagina cu “273 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte de a pleca din Romania” , deci fiecare ar putea nominaliza 273 de locuri, dar va rog sa va limitati la 10 :).

In plus, v-as ruga, daca se poate, sa popularizati acest sondaj – fie ca dati share pe facebook sau pe google + pentru a invita cat mai multi prieteni sa participe. Va multumesc!

Ce puteti propune? Eu zic – fie monumente de la castelul Peles la Palatul Parlamentului, de la Biserica Trei Ierarhi la statuia lui Decebal de la Cazane. Zone relativ compacte arhitectonic cum ar fi Sarmizegetusa Regia, orasul antic Histria, satul Biertan sau Enisala. De asemenea, se accepta propuneri de monumente care actualmente se afla in afara granitelor actuale ale Romaniei, dar care au un rol important in istoria noastra – de la palatul de la Balcic la cetatea Hotinului, de la manastirea Capriana la Mitropolia Bucovinei din Cernauti.

Toate propunerile de mai sus sunt pur orientative. Si, pentru ca mi se pare normal sa nominalizez ceva, iata nominalizarile mele:

 1. Castelul Peles, Sinaia
 2. Sarmizegetusa Regia
 3. Castelul de la Hunedoara
 4. Palatul reginei Maria din Balcic
 5. Turnul cu ceas de la Sighisoara
 6. Mitropolia Bucovinei de la Cernauti
 7. Palatul de la Mogosoaia
 8. Manastirea Voronet
 9. Catedrala de la Curtea de Arges
 10. Manastirea Sucevita

 

Va multumesc pentru cele cateva minute pe care le veti petrece pentru a nominaliza si va multumesc de asemenea si pentru promovarea acestei idei, care sper sa aduca in atentia tuturor cat de frumoasa este Romania.

Iar la final, va invit sa urmariti un filmulet care sper sa va inspire :).

 

Astept, deci nominalizarile voastre si ale prietenilor vostrii pana pe data de 27 mai 2012. In zilele imediat urmatoare, voi centraliza nominalizarile si voi anunta cei 15 finalisti.

Si in final, as vrea sa multumesc si celor de la ziarul Turism Club, partener media la acest proiect !

LATER EDIT

Tocmai am primit o sugestie care mi se pare faina. E vorba de o leapsa blogosferica. Dragi bloggeri, astept si nominalizarile voastre pe blogul vostru ! Am o lista asa de lunga de bloguri super faine, dar nu se face sa dau leapsa la zeci si zeci de bloguri… asa ca ii rog pe Lumea Mare, Alexandra de la Blogul de Calatorii,  Oana de la Blogul de Vacante, Anca de la Calatorii Imaginare,  Florin de la Drum Liber, Elena Ciric, pe Ionut de la Jurnal de Calator Ioana Budeanu, pe Liliana de la Placerea de a Calatori, pe fetele de la Travel Girls si Viajoa, pe Razvan Pascu, Tudor de la CeMerita, pe Bogdan Dascalescu si pe Matash sa nominalizeze si ei acele monumente pe care ei le considera cele mai frumoase minuni ale Romaniei 🙂 Cum am zis, am nominalizat doar cateva bloguri si bloggeri, dar oricui ii place ideea, i-as multumi daca ar prelua ideea mai departe !

Categorii:
Evenimente · Romania

Comentarii

 • As zice ca Balcik-ul nu intra, ca e dincolo, in Bulgaria. Cum si Cernautiul care e tot dincolo, de asta data in Ucraina.

  Altfel, nominalizarile mele, intr-o ordine pur aleatoare:
  1. Peles, Sinaia
  2. Ruta Trasfagarasean
  3. Klisura Dunarii
  4. Piata Huet, Sibiu
  5. Bisericile fortificate din Transilvania (Biertan)
  6. Manastirea Voronet
  7. Cimitirul Vesel din Sapanta
  8. Rosia Montana
  9. Sarmisegetuza Regia
  10.Culoarul Rucar Bran

  Am vazut in articol ca ar trebui sa nominalizez mai putin cele naturale, insa mi-a fost greu sa le separ. Ia de aici doar ce se potriveste.

  • Alina spune:

   intr-o ordine aleatorie, voi spune doar 7:
   – Transalpina
   – Delta Dunarii
   – Grota de la Sinca Veche
   – Cazanele Dunarii
   – Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos
   – Pestera Muierilor
   – Palatul Parlamentului

  • Walahu spune:

   Ordinea mea este :
   1.Sarmisegetusa Ulpia Traiana
   2. Sarmisegetusa Regia

 • Jerome spune:

  Liliana

  Palatul reginei Maria de la Balcic a fost construit de romani cand Balcicul apartinea Romaniei, deci …
  Ca sa nominalizez 10 din frumusetile Romaniei trebuie sa ma gandesc bine 🙂
  Prima varianta ar fi sa bagam clasicele manastiri, Delta Dunarii, etc, dar sincer avem destule locuri superbe dar din pacate mai putin vizitate.
  Poate Trei Ierarhi, poate Lacul Rosu ( drumul pana acolo e absolut superb) poate Manastirea dintr-un lemn….sunt destule.
  Oricum intre cele zece, Voronet ar fi clar pe primele locuri.

 • Jerome spune:

  Manastirea dintr-un lemn e pe langa Ramnicu Valcea.

  PS. In ceea ce priveste castelul reginei Maria de la Balcic, nu numai ca este f bine ingrijit, dar peste tot sunt placute explicative si in romana si se spune clar ca a fost construit de catre familia regala romana, asa ca…

 • george2210 spune:

  1. Transfagarasanul
  2. Cimitirul vesel de la Sapanta
  3. Castelul Bran
  4. Parcul Retezat
  5. Cheile Nerei
  6. Delta Dunarii
  7. Manastirea Voronet
  8. Mocanita
  9. Calea ferata Oravita-Anina
  10. Vulcanii noroiosi

 • krossfire spune:

  As adauga si fortificatia de la Prejmer si salinele naturale pe langa ce s-a mai zis + ceva „minuni naturale”, dar ai zis „cladiri sau zone arhitectonice compacte”.

  De altfel, ar mai fi si blogul lui Krossfire, o minune meta-arhitecturala 😛

 • Doctortravel spune:

  Imi este foarte greu sa aleg doar 10 din frumuseti-le /minunile Romaniei, insa gandindu-ma asa repede, imi vin in minte urmatoarele obiective:
  1.Transfagarasanul
  2.Delta Dunarii
  3.Manastirea Barsana (MM)
  4.Vulcanii Noroiosi
  5.Cheile Bicazului
  6.M Ceahlau
  7.Parcul National Retezat
  8.Sarmisegetuza Regia
  9.Cetatea Poienari
  10.Trovantii de la Costesti (VL)

 • Andreea C spune:

  Arhitetonice:

  Transfagarasan
  Castelul Huniazilor
  Voronet
  Peles + Pelisor
  centrul vechi din Brasov
  Salina de la Turda
  Cimitirul de la Sapanta

  Naturale

  Dolinele din Apuseni
  Pestera Ursilor
  Delta Dunarii
  Cheile Nerei
  Vulcanii noroiosi
  Canionul 7 scari
  Muntele / Creasta Pietrei Craiului

 • catalina C spune:

  transfagarasan
  manastirea voronet
  biserica neagra
  cheile bicazului
  cetatea Poienari
  cimitirul vesel
  vulcanii noroiosi
  lacul rosu
  pestera ialomitei
  podul de peste dunare

 • doru spune:

  Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia nu trebuie uitata .Cred ca acum este in primele trei.

 • Claudia spune:

  Propunerile mele:

  Transfagarasanul
  Coloana Infinitului
  Voronet
  Sarmizegetusa
  Cimitirul din Sapanta
  Castelul Peles, Sinaia
  Babele
  Castelul Bran
  Biserica Neagra
  Vulcanii noroiosi

 • tralalaaaa spune:

  eu cred ca Turnul Chindiei si Curtea Domneasca de la Targoviste (prima capitala a Tarii Romanesti) s-ar incadra in cele 7 minuni,alaturi de Sarmizegetusa Regia, Bisericile fortificate din Transilvania, Castelul de la Hunedoara, Manastirea Voronet, Catedrala de la Curtea de Arges, Castelul Peles, Sinaia.

 • Bogdan Pater spune:

  Ghetarul Focul Viu
  Pestera vanturilor
  Transfagarasan
  Cimitirul Vesel
  Castelul Huniazilor
  Voronet
  Peles
  Ghetarul Scarisoara

 • anca (akafix) spune:

  Ce cred ca nu s-a zis deja:

  Manastirea fortificatie Harman
  Castelul Cantacuzino Busteni
  Transalpina
  Histria
  Grupul Brancus de la Tg. Jiu

  Naturale:
  Lacul Galesu Retezat
  Pesterile de pe Valea Sighistelului din Apuseni
  Balea Lac
  Cascada Duruitoarea Ceahlau

  • Cla spune:

   Cheile Bicazului
   Sfinxul+Babele
   Pestera Muierilor
   Voronet,Sucevita,Putna,Cetatea Neamtului…
   Fratilor sunt multe rau,imi trebuie o saptamana sa le scriu pe toate

 • bianca spune:

  Ordinea nu este relevanta:

  Castelul Huniazilor
  Cetatea Biertan si majoritatea cetatilor fortificate din Transilvania
  Vulcanii Noroiosi si Focu Viu
  Transalpina
  Sighisoara
  cetatea Alba-Carolina
  Statuia lui Decebal de pe Dunare
  Salina de la Turda
  Cimitirul de la Sapanta

 • adriana spune:

  1. Voronet
  2. Dragomirna ( Suceava)
  3. Sfinxul si Babele
  4. Pestera Ursitelor ( Sirnea)
  5. Transfagarasanul
  6. Cheile Bicazului
  7. Bran, Moeciu
  8. Tara Oasilor
  9.Delta Dunarii
  10.Parcul National Retezat

 • Timu Florina spune:

  intr-o ordine aleatorie, as zice:
  Biserica Neagra Brasov
  Trovantii din Costesti, Oltenia.
  Castelul Sturdza din Miclauseni
  Castelul Peles
  Manastirea Voronet
  Cetatea Rupea Brasov
  Sarmisegetuza Regia
  Vulcanii Noroiosi

 • roxana s spune:

  in ordine aleatorie:

  delta dunarii
  castelul huniazilor
  sarmisegetuza regia
  transfagarasan
  transalpina
  cimitirul vesel
  castelul peles
  vulcanii noroiosi
  parcul national retezat

 • Oana spune:

  Cu siguranta printre cele 10 ar trebui sa se regaseasca: Transfagarasan, Delta Dunarii, Vulcanii noroiosi si Parcul National Calimani.

 • Andrada B spune:

  1. Transfagarasan
  2. Cazanele Dunarii
  3. Castelul Bran
  4. Manastirea Curtea de Arges
  5. Biserica dintr-un lemn
  6. Cheile Nerei
  7. Manastirea Voronet
  8. Castelul de la Hunedoara
  9. Cetatea Poienari
  10. Lacul Rosu

 • lorena spune:

  Casino Constanta
  Castelul Corvinilor
  Moscheea din Constanta
  Palatul Culturii din Iasi

 • Razvan spune:

  Atata timp cat avem un oras precum Caracal,de ce trebuie sa mai cautam si alte minuni ?:))

 • Mona Paraschivu spune:

  Transfagarasan
  Cetatea Rasnov
  Cimitirul vesel(Sapanta)
  Voronet
  Vulcanii Noroiosi
  Castelul Bran
  Muntii Bucegi
  Balea lac
  Biserica Neagra
  Castelul Huniarzilor

 • Dumitra spune:

  1.Cimitirul Vesel
  2.Transfagarasanul
  3.Sarmisegetusa Regia
  4.Biserica Trei Ierarhi , Iasi
  5.Peles
  6.Castelul Huniazilor
  7.Turnul cu ceas de la Sighisoara

 • George Oncea spune:

  1. Palatul Parlamentului
  2. Castelul Peles
  3. Castelul Corvinilor
  4. Transfagarasan
  5. Sfinxul si Babele
  6. Delta Dunarii
  7. Castelul Bran
  8. Cetatea Alba Iulia
  9. Pestera Ursilor
  10. Salina Turda

 • Iulia - loredana mihut spune:

  Sa nu uitati de cetatea Alba Carolina! E absolut fermecatoare si, cu putin marketing reusit, ne va ridica in ochii europenilor !

 • ancuta spune:

  Propunerile mele sunt:
  1.Catedrala de la Curtea de Arges
  2. Palatul Parlamentului
  3. Palatele Peles si Pelisor
  4. Cetatea Sighisoarei
  5. Cetatea Poienari- cunoscuta drept cetatea lui Vlad Dracul
  6. Castelul Bran
  7.Palatul Mogosoaia
  8. Manastirea Voronet

 • elena spune:

  Delta dunarii
  Castelul huniazilor
  Sarmisegetuza regia
  Transfagarasan
  Transalpina
  Cazanele Dunarii
  Castelul peles
  Parcul national retezat
  Sighisoara

 • Janina spune:

  Intr-o ordine aleatoare:
  – Manastirea dintr-un lemn
  – Cetatea Sighisoara
  – Manastirea Voronet
  – Castelul Bran
  – Peles
  – Cetatea Rasnov
  – Cetatea Biertani
  – Cetatea Rupea
  – Cetatea Poienari
  – Biserica cu luna din Oradea

 • Raluca spune:

  Delta Dunarii
  Parcul National Retezat
  Cetatea Histria
  Castelul Huniazilor
  Castelul Peles
  Trasfagarasan
  Transalpina
  Biserica Neagra
  Salina din Turda
  Lacul Rosu

 • dana h spune:

  Manastirea Voronet
  Manastirea Sucevita
  Cetatea Neamtului
  Transfagarasan
  Cetatea Rasnov
  Lacul Rosu
  Palatul Parlamentului

 • irina spune:

  Propunerile mele sunt:

  Cheile Bicazului
  Salina de la Turda
  Manastirea Voronet
  Sarmisegetuza Regia
  Castelul Peles
  Lacul Ursu, Sovata
  Transfagaraseanul
  Sighisoara
  Balea Lac

 • Cristian spune:

  Bisericile de lemn din Maramureş
  Cimitirul vesel din Săpânţa
  Valea Vaser din Maramureş (cu tot cu mocăniţă)
  Sarmisetuza Regia
  Mânăstirea Voroneţ
  Delta Dunării
  Ansamblul Brâncuşi din Tg. Jiu

 • craiovafan spune:

  nimeni nu zice nimic despre al doilea parc natural din Europa : PARCUL NATIONAL „NICOLAE ROMANESCU” – CRAIOVA.

  Casa Poporului
  Universitatea din Craiova
  Palatul Peles
  Castelul Bran
  Manastirea dintr-un lemn
  Manastirea Curtea de Arges
  Biserica Neagra
  Delta Dunarii
  etc

 • razvan v spune:

  portile maramuresene

 • Anca spune:

  Buna idee, o sa fac si eu un top 10.

  PS: ce de comentarii deja, a prins subiectul 🙂

 • Beni spune:

  1. Manastirea Sucevita
  2. Transfagarasanul
  3. Palatul parlamentului
  4. Sapanta
  5. Delta Dunarii
  6. Sarmisegetuza
  7. Cetatea de scaun a Sucevei
  8. Castelul Bran
  9. Peles
  10. Parcul Retezat

 • Lumi_ol spune:

  naturale
  DELTA DUNARII
  PARCUL NATURAL RETEZAT
  VULCANII NOROIOSI
  CHEILE BICAZULUI
  PARCUL NATURAL NEAMT
  HERCULANE (APELE TERMALE)
  VF BABELE
  LACUL SF. ANA
  LACUL ROSU
  CAZANELE DUNARII

  constructii, cladiri

  CASA POPORULUI
  CASTELUL BRAN
  SARMISEGETUZA
  Bisericile fortificate din Transilvania (Biertan)
  BISERICILE DE LEMN DIN MARAMURES
  VORONET
  PELES SI PELISOR
  BISERICA DIN TARGOVISTE UNDE ESTE INGROPAT VLAD TEPES
  CETATEA SUCEVITA
  TRANSFAGARASAN
  CASTELUL HUNIAZILOR
  CASTELUL CORVINILOR

 • Daniela spune:

  1. Palatul Parlamentului
  2. Castelul Peles
  3. Castelul Corvinilor
  4. Transfagarasan
  5. Sfinxul si Babele
  6. Delta Dunarii
  7. Castelul Bran
  9. Pestera Ursilor
  10. Salina Turda
  11. Cimitirul Vesel Sapanta
  12. Parcul Natural Nicolae Romanescu

 • Lumi_ol spune:

  AM UITAT SA SCRIU LA naturale SI DESPRE PESTERILE DIN ROMANIA (MAI ALES CEA CARE ARE PERETII DESENATI INCA DIN EPOCA PRIMITIVA – DESCOPERIRE RECENTA CARE A FACUT MARE VALVA IN LUMEA ARHEOLOGICA EUROPEANA)

 • Iuliana Musuroi spune:

  transalpina
  transfagarasan
  manastirea voronet
  parcul Nicolae Romanescu
  cheile bicazului
  cetatea Poienari
  cimitirul vesel
  vulcanii noroiosi
  lacul rosu
  pestera ialomitei

 • doru spune:

  Cetatea Alba Carolina ar avea nevoie de un Imperator specialist in marketing ,acum dupa 80 de ani cand acest oras interzis al Romaniei,ni se arata in toata splendoarea lui.Intre 25-27 mai sunt zilele orasului Alba Iulia daca as fi factor de decizie primul pe care l-as invita ar fi Imperator.

 • Lucica spune:

  Nu am calatorit atat de mult pe cat mi-as fi dorit, dar am avut ocazia sa vad locuri minunate in tara. M-au impresionat in mod deosebit, fara a fi neaparat un clasament, urmatoarele:
  1. Manastirea Dealu
  2. Curtea Domneasca Targoviste
  3. Cheile Bicazului
  4. Castelul Bran
  5. Manastirea Curtea de Arges
  6. Cetatea medievala Sighisoara
  7. Sfinxul si Babele
  8. Vulcanii noroiosi
  9. Pestera Ialomitei
  10. Biserica Neagra

  Cand voi vizita mai mult Transilvania, cu siguranta voi avea alta opinie! Avem, cu adevarat, o tara foarte frumoasa! Spunea cineva ca sunt 273 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte de-a pleca din Romania…

 • Goaga Andrei Gabriel spune:

  1. Castelul Peles, Sinaia
  2. Delta Dunarii
  3. Palatul Parlamentului
  4. Transfagarasanul
  5. Transalpina
  6. Sfinxul si Babele
  7. Palatul de la Mogosoaia
  8. Manastirea Voronet
  9. Catedrala de la Curtea de Arges
  10. Pestera Ursilor

 • AdrianSB spune:

  1. Piata Huet, Sibiu
  2. Transfagarasan
  3.Cimitirul Vesel din Sapanta
  4.Delta Dunarii
  5.Palatul Poporului
  6.Sfinxul si Babele
  7.Salina din Praid
  8.Vulcanii Noroiosi
  9.Sfinxul si Babele
  10.Castelul Bran

 • EU sergiu spune:

  1.Mocanita valea maser-Maramures
  2.Delta Dunarii
  3.Vulcanii noroiosi
  4.Cascada Cailor
  5.Castelul din Hundeoara
  6.Castelul Peles
  7.Cetatea Neamtului
  8.Castelul Cantacuzino
  9.Ghetarul de la Vartop
  10.Lacul Dracului,Valea Nerei

 • Cristi spune:

  Dunarea la Cazane
  Vulcanii noroiosi
  Transfagarasanul
  Manastirile din Bucovina
  Centrul Sibiului
  Turnul inclinat din Medias
  Centrul Brasovului

 • ade spune:

  1. Biserica Sf. Mina, Constanta
  2. Biserica Neagra, Brasov
  3. Piata Unirii, Timisoara
  4. Castelul Peles
  5. Transfagarasan
  6. Muzeul Satului, Sibiu
  7. Turnul cu Ceas, Sighisoara

 • Andrei spune:

  toata lumea a uitat de Casa Poporului;)
  pe urma transfagarasan, delta dunarii, cheile bicazului, vulcanii noroiosi, putna, lacu rosu, canalul dunare-marea neagra, lacul capra

 • Anda spune:

  Romania e o tara mult prea frumoasa si are multe minuni in ea. Doar 7 sunt prea putine pentru Romania. Dar, sa vedem nominalizarile mele, in ordine aleatoare:

  1. Vulcanul de la Racos
  2. Biserica de la Densus
  3. Transalpina
  4. Transfagarasan
  5. Delta Dunarii/Cazanele
  6. Sighisoara/Sibiu/Brasov sau orice alt oras medieval
  7. Muntii – toti, fara exceptie (cu pesterile, traseele, lacurile si tot ce mai au:D)
  8. Focul viu de la Terca (jud Buzau)
  9. Castelele [nu numai cele cunoscute, ci si cel de la Arcalia (BN), Miclauseni (IS), Huniazilor (HD), Carei (SM) s.a.]

 • box spune:

  Delta Dunarii
  Palatul Parlamentului
  Vulcanii Noroiosi
  Cheile Bicazului
  Transfagarasan
  Castelul Bran
  Pestera Ursilor
  Salina de la Turda
  Balea Lac
  Cascada Cailor – Muntii Rodnei

 • Carmen spune:

  Groapa Ruginoasa,Apuseni
  Podul lui Dumnezeu,Ponoare
  Pestera Scarisoara,Apuseni
  Statuia lui Decebal,Cazane
  Castelul Peles,Sinaia
  Manastirea Voronet,Suceava
  Vulcanii Noroiosi,Buzau
  Cascada Cailor,Borsa
  Salina-Praid
  Cetatea Poienari,Arges

 • Costin spune:

  1. Manastirea Voronet
  2. Turnul cu Ceas din Sighisoara

  • Ioana spune:

   Cetatea Sighisoara
   Castelul Bran
   Castelul Peles
   Vulcanii Noroiosi
   Salina Cacica
   Manastirea Voronet
   Manastirea Curtea de Arges
   Gura Portitei
   Lacul Rosu
   Pestera Ursilor

 • Costin spune:

  1. Manastirea Voronet
  2. Turnul cu ceas din Sighisoara
  3. Satul Biertan
  4. Cetatea de la Rasnov
  5. Palatul de la Balcic
  6. Palatul Parlamentului
  7. Ateneul Roman
  8. Cimitirul Vesel de la Sapanta
  9. Biserica Neagra din Brasov
  10. Castelul Peles din Sinaia

 • victor bitiusca spune:

  Palatul Culturii din Iasi e prea mainstream? De ce nu-l vad pomenit neam?

 • victoria spune:

  Romania in sine este o minune.Sunt prea multe locuri frumoase ca sa alegi

  doar „7 minuni”.Dar intr-o ordine aleatorie pot sugera urmatoarele:1-Palatul parlamentului,2-Cimitirul vesel(Sapanta),3-Manastirile din Bucovina,4-Cheile bicazului,5-Cetatea Sighisoara,6-Delta Dunarii,7-Rasnov…….Brasov,Sibiu si multe altele….

 • Andreea spune:

  Casa poporului
  Castelul corvinilor
  Palatele Peles si Pelisor
  Vulcanii noroiosi
  Focurile vii
  Transalpina
  Sighisoara
  Statuia lui Decebal-Cazanele dunarii
  Delta Dunarii+Gura portitei
  Cascada cailor

 • […] 7 minuni ale Romaniei cu IMPERATOR Posted on 8 mai 2012 by InfoTravelRomania Number of View: 1Haideti sa stabilim impreuna care sunt cele 7 minuni ale Romaniei ! No related content […]

 • Ludo spune:

  eu votez pentru PALATUL CULTURII din Iasi!

 • rares spune:

  cum s-a mai spus si mai sus, e aproape imposibil sa alegi doar 7 monumente din Romania pe care sa le poti numii MINUNI!
  in plus, cand vorbim de o lista a celor 7 minuni, vorbim de constructii facute de mana omului, nu de natura. de aceea lista mea nu va include monumente naturale sau parcuri nationale, pentru ca daca am pune si astea la socoteala, am depasii cu mult limita de 10 propuneri.
  1.Transfagaraseanul; 2.Casa Poporului (Palatul Parlamentului); 3.Catedrala Evanghelica din Sibiu; 4.Castelul Bran; 5.Castelul Peles; 6.Cetatea Sighisoara; 7.Castelul de la Hunedoara; 8.Sarmisegetuza Regia; 9.Statuia lui Decebal; 10.Manastirea Voronet

  cat despre cele naturale, ar refuza google comentariul daca as incepe sa le enumar. intreaga Romanie e un monument natural.

 • 1. Cetatea Rasnov, Rasnov
  2. Castelul Peles, Sinaia
  3. Castelul de la Hunedoara
  4. Turnul cu ceas de la Sighisoara
  5.Pasajul scarilor, Sibiu
  6. Biserica Neagra din Brasov
  7. Castelul Huniazilor, Hunedoara

 • marian_vmf,onesti. spune:

  1–PELES
  2–CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI
  3–BISERICA TREI IERARHI-IASI
  4–PALATUL CULTURII-IASI
  5–GURA PORTITEI
  6–CASA POPORULUI
  7–PALATUL COTROCENI
  8–CASINOUL CONSTANTA
  9–MANASTIREA PUTNA
  10–BISERICA AMZEI-BUCURESTI

 • Redd spune:

  Nu uitati Delta Dunarii !!

 • Ralux spune:

  Nu neaparat in aceasta ordine:
  1) Palatul Culturii – Iasi
  2) Biserica Neagra – Brasov
  3) Castelul Huniazilor
  4) Transalpina
  5) Manastirea Voronet
  6) Cimitirul Vesel Sapanta
  7) Cetatea Rasnov
  8) Castelul Bran
  9) Castelul Peles
  10) Cetatea Sighisoara

  • Monica spune:

   1) Castelul Peleș
   2) Babele & Sfinxul & Lacul Bulboci – trasee turistice din Bucegi
   3) Biserica Neagra -Brasov impreuna cu centrul vechi
   4) Sibiu
   5) Cimitirul vesel din Sapânța
   6) Manastirile Voroneț, Sucevița si tot nordul Modovei
   7) Transfagarașanul
   8) Delta Dunării
   9) Cheile Bicazului
   10)People House – pana la urma e cam marisoara si chiar daca nu e o minune frumoasa tot impresioneaza…

 • TopTanu spune:

  1. Calendarul solar de la Sarmizegetusa
  2. Casele pictate cu motive traditionale din comuna Ciocanesti, Suceava
  3. Manastirea Barsana, Maramures
  4. Cetatea Neamtului
  5. Palatul Mogosoaia

 • Denisa spune:

  1. Manastirea Curtea de Arges
  2. Transfagarasanul
  3. Castelul Peles, Sinaia
  4. Manastirea Voronet
  5. Cimitirul Vesel
  6. Manastirea Corbii de Piatra
  7. Delta Dunarii
  8. Babele si Sfinxul
  9. Castelul Huniazilor
  10. Palatul Parlamentului

 • ETELCA RUSU spune:

  1. Castelul Peles, Sinaia
  2. Manastirea Voronet
  3.Transfagarasanul
  4.Pestera Ursilor, Bihor
  5.Cheile Bicazului
  6, Delta Dunarii
  7. Sfinxul din Bucegi
  8.Castelul de la Hunedoara
  9.Palatul reginei maria dinBalcic
  10.Manastirea Sucevita

 • cristina spune:

  grea alegere…

  1. Manastirea Voronet
  2.Castelul Peles
  3.Castelul Corvinilor
  4. Manastirea Curtea de Arges
  5. Palatul Reginei Maria Balcik
  6. Ansamblul Brancusi
  7.Pestera Ghetarul Scarisoara
  8. Cheile Bicazului si Lacul Rosu
  9. Transfagarasanul si Transalpina
  10.Rezarvatiile naturale Retezat, Cozia, Delta Dunarii

 • Raul Baldean spune:

  Daca e vorba de minuni in sensul de constructii, atunci printre ele ar trebui sa se numere: Palatul Parlamentului, Transfagarasanul, Planul inclinat din Covasna, Turnul Combinatului din Baia Mare si Galeriile de la Rosia Montana.
  Despre acestea si altele puteti citi aici: http://raulbaldean.wordpress.com/

 • Marius Cioarec spune:

  1. Castelul Huniazilor – Hunedoara
  2. Biserica Neagra – Brasov
  3. Transfagarasan
  4. Palatul Culturii – Iasi
  5. Casa poporului
  6. Barajul Vidraru
  7. Castelul Bran
  8. Castelul Sturdza – Iasi
  9. Barajul si manastirea Oasa – Alba Iulia
  10. Castelul Peles

 • Matash spune:

  Sunt onorat de leapsa primita si am purces la raspunsuri. Sunt aici: http://www.matash.ro/2012/05/cele-7-minuni-al-romaniei.html

 • comanu spune:

  1. castelul Peles
  2. biserica Densus
  3. ansamblul rupestru Basarabi
  4. castelul Huniazilor
  5. bisericile sasesti fortificate
  6. manastirile cu pictura exterioara din Bucovina
  7. cetatile dacice din Muntii Orastiei
  8. ansamblul Brancusi
  9. castelul Cris
  10. bisericile de lemn din Maramures pana in Vaslui

 • parbriz spune:

  Pestera Scarisoara,Apuseni
  Statuia lui Decebal,Cazane
  Castelul Peles,Sinaia
  Manastirea Voronet,Suceava
  Vulcanii Noroiosi,Buzau
  Rezarvatiile naturale Retezat, Cozia, Delta Dunarii
  Sibiu
  Palatul Parlamentului
  Manastirea Curtea de Arges
  Turnul cu Ceas, Sighisoara

 • Aliceee spune:

  1. Transfagarasan
  2. Salina Turda
  3. Cimitirul Vesel
  4. Manastirea Barsana
  5. Castelul Peles
  6. Castelul Bran
  7. Vulcanii Noroiosi

 • […] a avut o idee grozavă când a propus să facem un top al minunilor arhitecturale de la noi din ţară, iar numărul mare de comentarii de pe pagina articolului nu dovedeşte decât […]

 • BALCAN RADU spune:

  SINT MULTE . IATA AICI CITEVA DIN ELE :
  DELTA DUNARII
  TRANSFAGARASAN
  CASTELUL PELES
  CASTELUL HUNIAZILOR
  CIMITIRUL VESEL
  VULCANII NOROIOSI
  7 SCARI
  VORONET
  CHEILE BICAZULUI -IARNA
  SARMISEGETUSA
  COLOANA INFINITULUI
  SIGHISOARA
  TIMISOARA
  SIBIU
  SFINXUL
  PALATUL PARLAMENTULUI
  GURA PORTITEI
  PALATUL MOGOSOAIA
  CASTELUL BRAN
  PESTERA URSILOR
  VALEA IZEI

 • valentin spune:

  si Cheile Gradistei ar putea intra in top

 • marian spune:

  Transfagarasan
  Manastirea de la Sambata ( a se citi istoria sa )
  Biserica Neagra , Brasov
  Canalul Dunare- Marea Neagra
  Palatul Parlamentului
  Palatul Culturii Iasi
  Castelul Huniazilor

 • Iulia Munteanu spune:

  Parca se cereau „minuni” arhitectonice, nu? Ce cauta Delta Dunarii, Vulcanii Noroiosi, pesteri, munti…?

  ca sa raspund:
  1. Castelul Peles
  2. Castelul Huniazilor (Corvinilor)
  3. Transfagarasanul
  4. mănăstirele pictate din nordul Moldovei, patrimoniu UNESCO (Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Humor, Arbore, Probata, Pătrăuţi…) e păcat să le separi
  5. Cimitirul Vesel de la Săpânţa
  6. Ateneul Român
  7. Cetatea Sighişoara
  8. Palatul Culturii – Iaşi
  9. Mănăstirea Bârsana
  10.Palatul Cantacuzino – Bucuresti

  aş mai aminti de Palatul Culturii din Targu Mures, Cetatea Neamţului, Mănăstirea Rohia, Piaţa mică Sibiu, Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia), Castelul Bran, bisericile fortificate din Transilvania, Biserica neagră din Braşov, Mănăstirea Neamţului…

 • […] cum mă știți voi pe mine, cum să nu îmi placă atunci când văd o idee ca aceea a lui Cezar? Care s-a gândit el să întrebe poporul care sunt cele 7 minuni ale României 🙂 Așa că vă […]

 • Cristi spune:

  1. Delta Dunarii
  2. Muntii Bucegi, versantul dinspre Busteni
  3. Dunarea la Cazane
  4. Lacul Ursu – Sovata
  5. Pestera Ursilor, Apuseni
  6. Cheile Bicazului
  7. Lacul Sf. Ana

 • Ionut spune:

  Propun:
  – Muzeul Brukenthal, Sibiu (deschis inainte de Louvre, cu 10 ani)
  – Muzeul Astra (satului) din SIbiu – al doilea muzeu ca marime din lume
  – Transfagarasan
  – Transalpina
  – Cazino-ul din Constanta
  – Bisericile fortificate din Transilvania (nu as putea sa aleg una, caci sunt multe frumoase)
  – Manastirea Voronet
  – Castelul Bran
  – Castelul Peles
  – Cimitirul din Sapanta

 • Bogdan spune:

  1. Castelul Huniazilor
  2. Biserica de lemn Săpînța-Peri (cea mai înaltă biserică de lemn din lume)
  3. Biserica rotondă din Geoagiu (cea mai veche biserică din România)
  4. Biserica din Gurasada
  5. Sarmisegetuza si sistemul defensiv al lui Decebal ( Luncani-Piatra Rosie, Costesti-Blidaru, Costesti – Cetatuie, Capilna, Banita)
  6. Transalpina
  7. Casa Poporului

 • 1. Biserica Densus
  2. Castelul Huniazilor
  3. Cetatea Sighisoara
  4. Biserica Strei
  5. Cimitirul vesel de la Sapanta
  6. Castelul Bran
  7. Vulcanii noroiosi
  8. Transfagarasan
  9. Babele si Sfinxul
  10. Cetatea Rasnov

 • Muresan Felix spune:

  1. Manastirile din Nordul Moldovei :Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Humor, Agapia, Varatec…
  2. Cimitirul Vesel din Sapanta
  3. Podul din Cernavoda peste Dunare a lui Anghel Saligny
  4. Cetatea medievala din Sighisoare
  5. Bisericile de lemn din Maramures
  6. Castelul Huniazilor
  7. Sarmisegetuza
  8. Castelul Peles
  9. Casa Poporului
  10. Ateneul Roman

  Iar dintre cele naturale as putea sa zice ca Romania este o minune .

 • Adryanna spune:

  Imi este foarte greu (ca sa nu zic imposibil) sa aleg doar cateva din frumusetile patrei noastre. Asa ca am hotarat sa fac 2 liste: una in care am trecut constructii arhitecturale si una in care am trecut locuri naturale. Acestea fiind zise va prezint mai jos alegerile mele:

  Arhitecturale:
  1. Castelul Bran
  2. Castelul Peles/Pelișor/Foișor
  3. Biserica Neagră, Brasov
  4. Transfăgărășeanul
  5.Piața Huet,Sibiu
  6.Muzeul Brukenthal,Sibiu
  7.Sighișoara
  8.Mânăstirea Bârsana,Județul Maramureș
  9. Castelul Huniarzilor, Hunedoara
  10. Mânăstirile din Moldova
  11. Mânăstirea Curtea de Argeș

  Naturale:
  1. Delta Dunării
  2. Parcul Național Piatra Craiului
  3. Vulcanii N

 • Adryanna spune:

  Imi este foarte greu (ca sa nu zic imposibil) sa aleg doar cateva din frumusetile patrei noastre. Asa ca am hotarat sa fac 2 liste: una in care am trecut constructii arhitecturale si una in care am trecut locuri naturale. Acestea fiind zise va prezint mai jos alegerile mele:

  Arhitecturale:

  – Castelul Bran
  – Castelul Peles/Pelișor/Foișor
  – Biserica Neagră, Brasov
  – Transfăgărășeanul
  – Piața Huet,Sibiu
  – Muzeul Brukenthal,Sibiu
  – Sighișoara
  – Mânăstirea Bârsana,Județul Maramureș
  – Castelul Huniarzilor, Hunedoara
  – Mânăstirile din Moldova
  – Mânăstirea Curtea de Argeș

  Naturale:

  – Delta Dunării
  – Parcul Național Piatra Craiului
  – Vulcanii Noroioși
  – Cheile Bicazului
  – Parcul Național Retezat
  – Babele și Sfinxul, Bucegi
  – Culoarul Rucăr – Bran
  – Cheile Narujei, Vrancea
  – Cheile Nerei
  – Salina Turda
  – Plaja Gura Portiței
  – Marea Neagră

  P.S. Tin să precizez că avem o țară incredibil de frumoasă și care merită vizitată.

 • Adina spune:

  1.Delta Dunarii-este unica in Europa
  2.Cimitirul vesel de la Sapanta-
  3.Palatul Parlamentului
  4.Castelul Peles si Pelisor
  5.Sarmisegetuza Regia
  6.Voronet
  7.Statuia lui Decebal de pe dunare
  8.Cetatea de la Alba Iulia
  9 Biserica Neagra
  10.Babele si Sfinxul

 • Liliana spune:

  Laudabila initiativa! Dificil de ales pentru ca minunile Romaniei , arhitectonice sau naturale, depasesc cu mult cifra 7. Incerc totusi sa trimit si propunerea mea;
  1. Transfagarasanul
  2.Chipul lui Decebal la porțile țării
  3.Cazino-ul din Constanta
  4.Palatul Parlamentului
  5.Palatul Culturii Iasi
  6.Manastirea Voronet
  7.Manastirea Curtea de Arges
  8.Castelul Peles
  9.Sighisoara (centrul vechi)
  10. Cimitirul vesel de la Sapanta
  Va doresc mult succes in finalizarea acestui proiect!

 • […] un  top al minunilor arhitectonice ale României  (din propunerile bloggerilor-călători, de aici  sau de pe  alte bloguri  cu […]

 • Dudian spune:

  Evident voi trece doar dintre cele pe care le-am vazut, asa mi se pare ok:

  1. Masivul Piatra Craiului
  2. Biserica Fortificata de la Biertan
  3. Cetatile Ponorului – Apuseni
  4. Cazanele Mari si Cazanele Mici
  5. Sighisoara (centrul vechi)
  6. Biserica din Gurasada (jud Hunedoara)
  7. Masivul Buila Vanturarita
  8. Manastirea Rupestra Sinca Veche (jud Brasov)
  9. Castelul Huniazilor
  10. Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos

  Sunt evident mult mai multe, cu greu m-am oprit asupra acestora.
  Excelenta initiativa. Alex.

 • noidoi spune:

  1.Transfagarasan,clar!
  2.Biserica dintr-un lemn
  3.Sighisoara,cetate
  4.Piata mare,Sibiu
  5,Transalpina
  6.Pestera muierii
  7.Barajul Vidraru
  8.Palatul Parlamentului,Bucuresti
  9.Bran
  10.Casino,Constanta

 • Imperator spune:

  Comentariile de pe facebook:

  #
  Dorin Alexandru Iriciuc Ansamblul Monumental Târgu Jiu, Complexul Arhitectonic Biertan, Cimitirul vesel Săpânţa, Mănăstirea Voroneț, Palatul Mogoşoaia, Biserica Neagră Braşov, Sarmizegetusa Regia.
  Tuesday at 10:43am · LikeUnlike · 1
  #
  Alin Flueras Chipul lui Decebal, Cimitir Sapinta, Voronet, Casa Poporului, Delta, Columna Tg Jiu, Sfinxul
  Tuesday at 11:12am · LikeUnlike
  #
  Florin Tudora Crucea Caraiman,Sarmizegetusa Regia.Sfinxul,Ansamblul Monumental Târgu Jiu, Catedrala de la Curtea de Arges,Statuia lui Decebal de la Cazanele Dunarii,Transfagarasanul….
  Tuesday at 11:14am · LikeUnlike
  #
  Adina Ciocalau Biserica din Sumuleu-Ciuc,Cimitirul Sapanta,Sfinxul si Babele,Delta Dunarii,Biertan,Cheile Bicazului si Vulcanii Noroiosi
  Tuesday at 11:31am · LikeUnlike
  #
  Dorin Alexandru Iriciuc Citiţi postarea originală şi vă rog să vă referiţi la obiective ARHITECTONICE nu NATURALE. Mulţumesc!
  Tuesday at 12:41pm · LikeUnlike
  #
  Anca Argesiu Excelenta idee
  Tuesday at 1:21pm · LikeUnlike
  #
  Cristina Lincu desi sunt sigura ca au fost deja nominalizate: Castelul Peles, Castelul Bran, Manastirea Voronet…
  Tuesday at 2:15pm · Like

 • […] dintre voi sa participe !. Pana atunci, iata link-ul spre articolul care anunta proiectul “Cele 7 minuni ale Romaniei” unde continui sa astept nominalizarile voastre […]

 • Andreea spune:

  Sarmizegetusa Regia
  Locuintele Rupestre din Muntii Buzaului
  Platoul Meledic (un lac cu apa dulce intr-un masiv de sare + cea mai lunga pestera in sare – de 2 ori record mondial)
  Cetatile Dobrogene: Halmyris, Enisala, etc – unele sunt inca santiere arheologice, izvoare de informatii…
  Delta Dunarii
  Manastirea Voronet
  Cheile Galbenei (Apuseni)

 • […] cuceririlor lui obişnuite.Şi totuşi… avem şi alte minuni în România. Vedeţi doar la Imperator în comentarii ce de propuneri. Cel puţin jumătate din ele sunt minuni mai mari decât o simplă […]

 • Vali Alexandru spune:

  1. Castelul Peles
  2 Cimitirul Vesel Sapanta
  3. Podul Anghel Saligny
  4. Calea ferata ( Mocanita ) Valea Vaser
  5. Turnul cu ceas Sighisoara
  6.. Comuna Ciocanesti Suceava
  7. Palatul Culturii Iasi
  8. Sarmisegetuza
  9. Muzeul satului Astra Sibiu
  10. Manastirea Putna

 • Cristina spune:

  Eu votez pentru:
  1. Transfagarasanul
  2. Transalpina
  3. Castelul Bran
  4. Parcul Retezat
  5. Castelul Peles
  6. Pestera Muierii
  7. Manastirea Voronet
  8. Sarmisegetuza
  9. Palatul Parlamentului,Bucuresti (Casa Poporului)
  10. Vulcanii noroiosi

 • George spune:

  1. Castelul Peleș
  2. Castelul Bran
  3. Lacul Iezer
  4. Statuia Decebal de la Cazane
  5. Casa poporului
  6. Delta Dunării
  7. Transalpina
  8. Transfăgărașan
  9. Bâlea Lac
  10. Parcul Național Piatra Craiului
  + Obiceiurile!!!!!!!!!!

 • Ioana spune:

  Castelul Huniazilor Hunedoara
  Biserica Neagra Brasov
  Cimitirul Vesel Sapanta
  Muzeul Astra Sibiu
  Cetatea Rasnov
  Curtea Domneasca Targoviste
  Cetatea Neamtului
  Salina Turda

 • […] dintre voi să participe !. Până atunci, iată link-ul spre articolul care anunță proiectul “Cele 7 minuni ale României” unde continui să aștept nominalizările […]

 • Andreea spune:

  Biserica de la Densus
  Manastirea cisterciana de la Carta
  Galeriile romane de la Rosia Montana
  Piata Huet din Sibiu
  Muzeul satului -Sibiu
  Bisericile rupestre de la Basarabi

 • […] ale Romaniei si a lansat o leapsa blogosferica in acest sens. Despre ce este vorba aflati de la Cezar Dumitru si Cristian […]

 • alex spune:

  La prima universitate din Romania nu s-a gandit nimeni?
  Deci votez pentru Universitatea Al. I Cuza din Iasi

 • Bernadeta spune:

  Intr-o ordine mai mult sau mai putin aleatorie 🙂 ar fi :
  – Castelul Peles
  – Palatul Culturii din Iasi (care din pacate nu este amenajat sa poata fi vizitat si la interior momentan)
  – Castelul Huniazilor
  – Cetatea Rasnov
  – Cetatea Sighisoara
  – Cetatea Alba Iulia
  – Cetatea Neamtului
  – Manastirile din N Moldovei
  – Biserica Neagra
  – Cazinoul din Constanta (care de asemeni sa speram ca va fi reabilitat inainte sa fie prea tarziu)

 • Georgiana spune:

  Palatul Peles
  Palatul Cotroceni
  Cetatea Sighisoarei
  Burgul Medieval Sibiu
  Cazinoul Constanta
  Sarmisegetusa Regia
  Castelul Huniarzilor

 • cosmin spune:

  Ansamblul Brâncuşi din Tg. Jiu

 • Ceau Cezar,

  am mai incercat odata sa scriu si nu am reusit, acum sper sa-mi iasa 🙂 Eu am vazut multe locuri din Romania, nu poti nominaliza numai 7. Romania e unica si merita vazuta de toti romanii si nu numai.

  Drum bun in calatoriile tale si salutari si lui Adi.

  Va pup,
  Mari

 • ana spune:

  cred ca va inspirati intre voi 🙂
  ce ati uitat (poate nu toti, dar …)

  (ordine aleatoare )
  1. ansamblul lui Brancusi de la Tg Jiu ca exemplu al modernitatii artistice
  2. cetatea Poenari, adevaratul cuib al lui Dracula si construita intr-un loc greu accesibil – un simbol pentru Muntenia
  3. Herculane – o statiune veche de mii de ani
  4. Palatul Parlamentului si tot ansamblul din jur (o fi comunist dar va fi peste ani simbolul unei epoci, deci va avea un rol istoric, indiferent de sentimentele noastre)
  5. Sighisoara ca simbol al cetatilor transilvane + una dintre bisericile fortificate, nu am vazut decat Biertanul de aproape (sau Sibiul). Transilvania e superba si originala, dar nu uitati ca mostenirea ei nu prea e romaneasca, asa cum nici castelul din Balcic nu prea e bulgaresc.
  6. ceva din Moldova, nu prea cunosc zona, poate Voronetul, poate Trei Ierarhi
  7. Histria, Tomisul sau toate cetatile dintre Dunare si Mare
  8. nu trebuie sa lipseasca ansamblul de la Sarmisegetusa Regia

  As vrea mai multe voturi pentru Dobrogea – e o imbinare de culturi unica, dar din pacate prea putin puse in valoare – Histria e pomenita cred o singura data

  Cred ca bisericile nu prea sunt extraordinare, poate Voronetul pentru tehnica sau bisericutele de creta de la Basarabi pentru vechime, in rest nu sunt chiar exceptionale pentru un strain care are in apropiere opulentele slave poleite cu aur sau valoarea istorica a unei Sf. Sofia. La fel si Cimitirul vesel, cat timp nu intelegi ce scrie acolo, nu are rost promovarea in exterior.

  Nu as nominaliza nici Transfagarasanul, cred ca e reminiscenta din manualele pre 89, sa punem atunci si metroul si combinatele ramase in picioare 🙂

  Putinele palate pe care le are fiecare oras mai rasarit iarasi nu merita pomenite, dar muzeul Bruckenthal da

 • […] fel cum va fi contestată şi iniţiativa lui Cezar (imperatortravel.ro) de a întocmi o listă cu cele 7 minuni ale […]

 • Andrada spune:

  Defileul Dunarii la Cazane

 • mihai spune:

  1.Palatul Parlamentului
  2.Transfagarasanul
  3.Castelul Huniazilor
  4.Castelul Peles
  5.Parcul Nicolae Romanescu -Craiova
  6.Delta Dunarii
  7. Cazanele Mari si Mici
  8.Cimitirul vesel de la Sapinta
  9 Sighisoara centrul vechi
  10.Minastirile din Moldova
  ordinea e aleatorie

 • […] Am văzut-o inițial la Elena Cîrîc, dar mie mi-a dat-o Laurențiu. Leapsa a pornit de la Cezar. Este o leapșă despre țărișoara noastră care are atâtea frumuseți. Este vorba despre o […]

 • Mihai spune:

  1. Castelul Peles
  2. Cheile Nerei
  3. Cazanele Dunarii
  4. Transfagarasan
  5. Cetatea Alba Iulia
  6. Cetatea Sighisoara
  7. Manastirea Barsana
  8. Cheile Turzii
  9. Castelul Bran
  10. Lacul Ursu – Sovata

 • […] de la Cezar, această leapşă a trecut pe la Ochiu’ Raţiunii şi a ajuns la Daniel, care a fost […]

 • […] a pornit la initiativa lui Cezar de a stabili un clasament cu cele 7 minuni ale […]

 • Elena spune:

  Cand votam? 🙂

  • Imperator spune:

   De abea am reusit sa adun nominalizarile – sute de votanti, sute de nominalizari, mai bine de 10.000 de voturi :). Maine fac pagina speciala de vot si ii dau drumul miercuri la prima ora :)))

 • Eugen Tordai spune:

  Dupa parerea mea , ordinea ar fi urmatoarea :
  1. Parcul Retezat
  2. Transalpina
  3. Cetatea Sighisoara
  4. Zona turistica Padis
  5. Centrul istoric Sibiu
  6. Cheile Turzii si salina Turda
  7. Cheile Bicazului
  8. Pestera Muierilor
  9. Centrul istoric Cluj Napoca
  10. Transfagarasan

 • Ileana spune:

  1.Manastirea Barsana
  2.Biserica Neagra din Brasov
  3.Barajul de la Vidraru
  4.Transfagarasanul
  5.Coloana Infinitului – Brancusi- Tg.Jiu
  6.Manastirea de la Sambata de sus – jud.Brasov
  7.Palatul Culturii din Iasi

 • Stelian spune:

  1.Casa Poporului – Bucuresti
  2.Barajul de la Vidraru
  3.Transfagarasan
  4.Castelul Peles
  5.Palatul Culturii din Iasi
  6.Manastirea Barsana – MM
  7.Manastirea Voronet – SV
  8.Manastirea de la Sambata de sus
  9.Salina de la Turda
  10.Castelul Bran

 • […] a avut o idee grozavă când a propus să facem un top al minunilor de la noi din ţară (realizate de mâna omului), iar numărul mare de comentarii de pe pagina articolului nu dovedeşte […]

 • tamara spune:

  sant de acord cu toate propunerile precum e greu sa te limitezi la doar 7 locuri..Eu personal as nota si prea scumpul meu oras iasul pe lista..care este situat pe 7 coline!

 • […] minuni ale României este o leapșă pornită de la Cezar,  trecută pe la Ochiu’ Raţiunii şi Daniel, care a dat-o mie și Vienelei. Cerinţa […]

 • Octav spune:

  1. Obcinile Bucovinei – Moldova Sulita, Lucina, etc.
  2. Delta Dunarii – Sulina, Sf Gheorge, Periprava cu Padurea Letea.
  3. M-tii Apuseni – Cheile Turzii, Cascada Pisoaia, Coiba Mare, Coiba Mica, Vartop, Coltii Trascaului, Izbucurile, Scarisoara, etc.
  4. Manastirile din Moldova
  5. Muzeul Astra din Sibiu
  6. Iasiul.
  7. Piatra Craiului

 • Cornelia spune:

  Cazanele mari si cazanele mici 2Manastirea Curtea de Arges 3 salina Praid 4 Delta Dunarii acolo unde Dunarea se varsa in mare 5 Vulcani noroiosi 6 transfagarasanu 7 transalpina 8 palatul parlamentului 9 Cheile bicazului 10 lacul sfanta ana

 • mihai spune:

  Manastirile Rohia si Barsana din Maramures … Vizitati-le si o sa le treceti pe lista ….

 • 1. Biserica din Densus
  2. Castelul Peles
  3. Palatul Culturii – Iasi
  4. Castelul Bran
  5. Barajul Vidraru
  6. Salina de la Praid (extraordinara!)
  7. Cetatea Sighisoara
  8. Transfagarasanul
  9. Casa Poporului – Bucuresti
  10. Cetatea Alba Iulia (in stil Vauban)

 • […] a avut o idee grozavă când a propus să facem un top al minunilor de la noi din ţară (realizate de mâna omului), iar numărul mare de comentarii de pe pagina articolului nu dovedeşte […]

 • salontanul spune:

  Pestera Ursilor din Apuseni, de langa Beius. Daca n-ati vazut-o veniti sa o vedeti si nu va va mai sta gandul la alte pesteri.

 • roxana spune:

  1. Sighisoara cu totul Cetatea – Turnul cu ceas de la Sighisoara – Biertan
  2.Bucegi- Babele, Sfinxul , Caraiman
  3. Brasov – Biserica Neagra, Piata Sfatului, Str. Sforii
  4. Barajul Vidraru
  5. Padina – Pestera
  6. Peles si Pelisor
  7. Salinele- Praid, Turda, Slanic

 • Gabi Koreanu spune:

  Salutare! Desi am ajuns destul de tarziu pe blogul tau, poate ca niciodata nu-i prea tarziu:

  Naturale
  1. Vulcanii Noroiosi
  2. Delta Dunarii
  3. Cheile Nerei
  4. Pestera Ursilor
  5. Cetatile Ponorului
  6. Sfinxul si Babele
  7. Dunarea la Cazane

  Arhitectonice
  1. Castelul Peles
  2. Manastirea Voronet
  3. Manastirea Putna
  4. Cetatea Histria
  5. Castelul Bran
  6. Castelul Huniazilor
  7. Turnul cu ceas de la Sighisoara

 • Moisa Florica spune:

  1.Biserica Neagra, Brasov,
  2.Calea ferata Bumbesti Livezeni,,
  3.Manastirea Voronet,
  4.Palatul culturii. Iasi,
  5.Manastirea Brancoveanu,
  6.Castelul Bran,
  7.Castelul Huniazilor

 • 1. Transfagarasan
  2. Transalpina
  3. Cascada Bigar
  4. Chipul lui Decebal de la Dubova
  5. Pestera Ursilor
  6. Cheile Turzii
  7. Mănăstirea Voronet
  8. Vulcanii Noroiosi
  9. Creațiile lui Brâncusi din Târgu Jiu
  10. Mănăstirea Cozia

 • Nume spune:

  Draga! Romania are mai mult de sapte minuni!!!!

 • Popa Roxana Elisabeta spune:

  Sfinxul si Babele
  Sarmizegetusa Regia Dacica si Sarmizegetusa Romana + Biserica de la Densus din coloanele Romane
  Chipul lui Decebal – Dubova
  Cetatea Neamtului
  Castelul Huniazilor
  Manastirea Voronet

 • Ionut spune:

  Salina Turda
  Baile Herculane (din pacate sunt in paragina)
  Sfinxul si Babele
  Cetatea Alba-Iulia
  Turnul Chindiei
  Cetatea Rasnov
  Cetatea Rupea
  Manastirea Curtea de Arges

 • Beatrice Lupu spune:

  La blogeri l.as mentiona in mod special pe Mihai Jurca, iar ca „minuni”:
  tabara de sculptura de la Magura; Transalpina, mult mai spectaculoasa decat Transfagarasan; Manastirile din Oltenia:Arnota,Bistrita,Dintr-un lemn,Hurezi,Polovragi;Manastirile din nordul Moldovei;Catedrala ortodoxa „Inaltarea Domnului”din Tg.Mures; imi imaginez ca alegerea celor 7 minuni ale Romaniei a avut loc deja, dar eu deabia acum am gasit pe „imperatortravel”acest lucru; multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest