Azi plec in China

Obiective turistice China: Orasul Interzis Beijing

Au trecut destul de multe zile de cand nu am mai fost plecat pe undeva, asa ca am zis ca e timpul s-o iau din loc :). De data asta spre marea imparatie a Chinei, tara considerata a viitorului, cea mai populata tara a lumii… si as putea continua – intrucat chinezilor le plac recordurile, iar Chinei ii place grandomania. Nu e pentru prima data cand vizitez China, ajung, daca nu ma insel, pentru a cincea oara (excluzand vizitele in Hong Kong only), dar intotdeauna am descoperit, cu stupefactie, o tara care se transforma intr-un ritm poate aberant, mult prea rapid pentru a fi adevarat.

De data aceasta plec cu un grup mai mare – vom fi 12 oameni, cei care au decis sa ma intovaraseasca intr-o excursie organizata impreuna cu Exact Travel Club pe care am anuntat-o mai demult. Va fi o excursie foarte intensa, dar in care vom vedea multe fatete ale Chinei.

Primul oras pe care il vom vizita este Shanghai. Am mai fost in aceasta fascinanta metropola la sfarsitul lui 2004, dar sunt convins ca aproape nu-l voi recunoaste… ritmul de constructie in orasul pe care chinezii au ambitia sa-l faca cel mai modern din lume este incredibil. Mi-aduc aminte ca am vazut o expozitie de poze la intrarea in Oriental Pearl, turnul de televiziune care arata cum a evoluat zona Pudong an dupa an, incepand cu anul 1981, de cand chinezii s-au apucat sa construiasca orasul viitorului vis-à-vis de vechiul Shanghai. Si am ramas impresionat!

Vom vizita deci Shanghaiul vechi – vechea zona a concesiunii europene unde s-au pastrat vestigii coloniale europene, de asemenea o zona cu arhitectura clasica chinezeasca si, desigur, cartierul Pudong, orasul viitorului! Intr-una din zile ne vom duce intr-o excursie de o zi la Wuzhen, un oras traditional construit pe apa, un soi de Venezia a Chinei.

Dupa regiunea Shanghai, vom zbura spre Zhiangjiajie National Park, o zona superba cu niste munti ca niste coloane bazaltice. Acest cadru natural incredibil a fost folosit ca baza de inspiratie pentru creatorii celebrului film Avatar – muntii unde eroul principal si-a prins pasarea seamana foarte mult cu muntii din Zhiangjiajie care brusc au fost redenumiti Muntii Hallelujah sau Avatar dupa aparitia si succesul fulminant al filmului. De altfel, scouteri de la Hollywood au fost prin Zhiangjiajie si au luat mii de poze pe care le-au folosit ca model pentru celebrul film 3D. Si noi vom zbura pe varful muntilor, dar nu pe spatele unei pasari, ci la bordul unei telecabine…!

Deci, vizitam o minune urbana moderna, vizitam o minune a naturii, ce urmeaza? O minune a istoriei… ne ducem la Xi’an unde vom vedea celebra armata de teracota pe care am ratat-o in 2008 cand am fost data trecuta la Beijing. Saptamana trecuta am vazut pe net ca arheologii chinezi ar mai fi gasit niste soldati de teracota, dar, evident, in acest moment publicul poate sa-i vada doar pe cei gasiti in deceniile precedente. Oricum, sunt cateva mii :).

Dupa Xi’an, in mod obligatoriu, urmeaza o alta minune, tot naturala – celebrul tinut carstic de la Guilin. Aici ne vom plimba pe fluviu, vom admira China traditionala, rurala, a fermierilor de orez, dar si alte minuni ale naturii – faimoasele stanci de la Guilin, precum si satul traditional Yangshou, aflat in aceeasi minunata zona. Anul acesta am mai fost in zone similare – Halong Bay in Vietnam, Vang Vieng in Laos sau Krabi  in Thailanda, asa ca mi se pare obligatoriu sa ajung si la Guilin :).

Finalul excursiei ne va duce, evident, la Beijing unde voi revedea clasicele – Orasul Interzis, Marele Zid sau Palatul de Vara. Plus, timp pentru ceva shopping, evident :).

Nu stiu cum voi putea intra pe Facebook sau alte retele sociale, pentru ca accesul din China este practic interzis. Stiu ca exista diverse modalitati de “driblare” prin VPN si alte metode pe care tocmai le studiez… Pe blog am pregatit deja un numar de articole cat se poate de interesante chiar si in perioada in care sunt plecat, asa ca puteti intra in continuare zilnic! Veti avea ce sa citti! Si promit ca o sa va tin la curent cu ce am mai facut si vazut prin China – “China… aproape live!”. Va las cu bine 🙂 Si sper sa ramanem in legatura si cat timp sunt in China.

Ce voi vizita in China

Obiective turistice China: Shanghai, cartierul Pudong

China moderna – Shanghai

Imagini spectuloase China: muntele Zhiangjiajie - Avatar

China unor minuni naturale – Zhiangjiajie

Obiective turistice China: armata de teracota

China istorica – armata de teracota de la Xi’an

Frumuseti naturale China: Guilin pe raul Li

China rurala – Guilin

Orase istorice China: Orasul Interzis Beijing

Sau China Imperiala – Orasul Interzis

Palate China: Palatul de Vara Beijing

Palatul de Vara

Monumente China: Marele Zid Chinezesc

si Marele Zid

Categorii:
China

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest