Daca ajungeti prin Hanoi, puteti sa stati la hotelul prietenului Victor – Golden Silk Hotel Hanoi

Cazare Vietnam: Intrare Hotel Golden Silk Hanoi

De obicei, cand scriu despre locuri de cazare, scriu despre locuri in care am stat, fie ca sunt hoteluri de lux, hoteluri la preturi super tari, hosteluri sau puscarii :). Ei bine, astazi, vreau sa povestesc despre un hotel in care n-am stat pentru ca atunci cand am fost la Hanoi asta-iarna era inca in constructie, dar pentru care pun mana in foc pentru ca il stiu pe cel care il va administra – pe Victor.

L-am cunoscut pe Victor prin Razvan Marc la Hanoi. E un singaporez care s-a casatorit cu o vietnameza si s-a mutat la Hanoi. Dar de peste trei decenii, lucreaza numai in industria turistica, ocupandu-se de numeroase hoteluri… iar scoala hoteliera est-asiatica este probabil cea mai buna din lume – nu prea exista hoteluri prin lume cu eleganta si rafinamentul celor din Asia de Sud Est – indiferent de nivelul de pret ! De altfel, acum ceva timp a dat un interviu pe blogul lui Razvan Marc care merita citit pentru ca poti afla multe despre Asia de Est – inclusiv de ce trebuie sa mergem repede in Myanmar :).

Acum sa va zic despre hotel. Nu este un hotel ieftin, este un hotel de lux, un hotel-boutique cum au inceput sa apara peste tot prin cartierul vechi din capitala vietnameza. Se afla in zona unde sunt numeroase magazine de matase, de aceea in titulatura, vei gasi si cuvantul “silk”  – matase. Hotelul este bine plasat, la vreo 5 minute de mers pe jos de lacul Ho Guom – Lacul Sabiei, “centrul” de promenada a capitalei vietnameze.

Hotelul nu are decat 26 de camere, pastrandu-si statutul de boutique – hotel, asa ca va puteti la o atentie destul de personalizata din partea personalului. In Hanoi, la un moment dat, guvernul imperial a hotarat sa taxeze cetatenii in functie de latimea iesirii la strada (prin Varsovia, am mai auzit de o lege similara)… asa ca fiecare s-a apucat sa-si faca casa cat mai ingusta la strada, dar foarte, foarte lunga in interior… desi legea a fost revocata la un moment dat, traditia a ramas si deoarece Golden Silk Hotel se afla intr-o zona veche, gazduit intr-o cladire traditionala, o sa vedeti ca iesirea la strada este relativ mica… Nu e nici o problema, mai bine asa, pentru ca prin fata cladirii trece un bulevard super-circulat, folosit de zeci de mii de motorete pe zi !

Pe langa camerele care in mod sigur au de toate (inclusiv mini-bar gratuit cum am mai vazut ca se practica prin Vietnam), mai puteti folosi gratuit si spa-ul hotelului (cu sauna si Jacuzzi), sau sa beti vreun cocktail in bar.

Daca vreti sa mai aruncati o privire prin hotel, uitati-va pe site-ul lor.

O sa ma intrebati cat costa… in Vietnam, hotelurile nu sunt ieftine, de fapt tara este cunoscuta ca oferind unul din ceel mai bune rapoarte calitate / pret la preturile de la hoteluri… Probabil, in Europa, un pretul la astfel de hotel ar fi in 3 cifre, in Hanoi, o camera deluxe este doar 90 euro (sau 2,322,000 dongi daca va pasioneaza preturile mari, exprimate in milioane :)).

In schimb, daca il rezervati pe Agoda in avans, veti avea parte de o reducere semnificativa. Am simulat acum pe Agoda si l-am gasit in noiembrie la pretul de 60 euro ! 60 euro pentru un hotel de mare lux pare pomana fara lumanare, dar cam asa sunt preturile in Asia si mai precis in Vietnam. Si ca veni vorba de comentarii cu privire la hotel… Personal nu ma uit prea des pe tripadvisor pentru ca acolo in general lumea scrie daca a fost prea impresionata de hotel sau daca ii urasc de moarte. In schimb, review-urile de pe Agoda sunt mai de incredere – la trei zile dupa ce pleci din hotel, primesti un mail in care esti rugat sa scrii despre respectivul loc… si scrii chiar si daca ai avut parte de o experienta neutra. In cazul lui Silk Hotel, vad ca nota medie este 8,8 (adica excelent) si 156 opinii (conteaza si numarul opinilor la medie, una e s-o faci din 2 note si alta din 156 !).

Oricum, daca alegeti sa stati aici, salutati-l pe Victor din partea mea. Si in mod cert, veti avea parte de un partener de discutii de la care puteti afla extrem de multe locuri despre Vietnam si intreaga Indochina si de ce nu, poate si ceva in plus :).

Imagini Hotel Golden Silk Hanoi

Cazare Vietnam: Hotel Golden Silk Hanoi - deluxe twin

Cam asa arata o camera dubla

Cazare Vietnam: Hotel Golden Silk Hanoi - deluxe room

Numita si „deluxe room”

Cazare Vietnam: Hotel Golden Silk Hanoi - Luxury Suite

Un pas mai sus – asta e o „luxury suite”

Cazare Vietnam: Hotel Golden Silk Hanoi - Luxury Suite with Terrace

Cu terasa 🙂

Cazare Vietnam: Hotel Golden Silk Hanoi - lobby

Receptia

5. Hotel Golden Silk Hotel - Resturant.jpg

Resturantul

Cazare Vietnam: Hotel Golden Silk - in constructie

Si ca bonus, iata-l cum arata pe 1 ianuarie 2012 🙂 Este nou-nout, Victor l-a deschis asta-primavara !

Categorii:
Asia · Vietnam

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest