Un crampei de Argentina in hotelul Continental

4. tango la Bucuresti.JPG

Dupa cum v-ati prins daca apasati pe tab-urile de destinatii de mai sus, nu am fost niciodata in Argentina. Am niste postari despre Argentina, dar sunt scrise de cititori ai blogului care au fost acolo si au vrut sa contribuie si ei cu articole. Trebuie sa recunosc ca e o tara aflata pe “lista mea A” de prioritati, dar inca nu am ajuns acolo, prin patria lui Maradona si a tangoului. Dar in mod sigur voi ajunge candva…

Si pana sa ajung in pampas sau pe bulevardele din Buenos Aires, am zis sa gust un pic de Argentina la Bucuresti. Asa ca sambata seara, taman picat din Dubai, din regiunea dansului din buric, am dat-o pe tango la un eveniment de la Hotelul Grand Hotel Continental, un eveniment care are loc aici, am aflat, destul de des, organizat de cei de la Fabrica de Tango, o scoala de tango care organizeaza de asemenea evenimente pentru pasionati.

Evenimentul a inceput, pe la 8 seara, cu o cina argentiniana in sala mare a hotelului, unde s-au gustat specialitati argentiniene (muuuuu si nu numai), iar dupa ora 22:00, Argentina s-a mutat sus, la etajul 4, unde au aparut iubitorii de tango.

La inceput, a fost o perioada in care incepatorii au exersat un pic. Ma rog, eu am cam doua picioare drepte la dans (sunt stangaci, scriu cu stanga, altfel as fi scris ca am doua picioare stangi :)), dar sa stiti ca mi-a placut cu adevarat… Ma rog, am avut si o profesoara buna :). Dar nu mi s-a parut chiar foarte greu.. e drept, erau cei mai simpli pasi.

Cu ocazia asta, am aflat ca exista mai multe tipuri de tango, nu e doar tango si basta. Exista si tango- vals, mai avantat, dar si milonga – cel mai spectaculos tip de tango. De altfel, in seara respectiva, evenimentul a fost dedicat acestui stil de dans. Si chiar ca a fost un spectacol… Nu stiu daca intalnirile de genul asta erau in general mai populate, dar, pentru un spectator neavizat la primul contact cu tangoul, consider ca au fost cam cati participanti mi-am dorit… destui sa inteleg care sunt “the best of”, dar nici prea putini ca sa nu am variatie. Si ce pot sa spun este ca, desi la inceputul serii eram cam varza (noaptea de dinainte am dormit pe furate vreo 2 ore in hotelul din Dubai, alte 2 ore in avionul spre Stambul si vreo 15 minute intre Istanbul si Bucuresti), sa stiti ca evenimentul m-a inviorat brusc.

Parti negative? Cred ca mi-ar fi placut sa dansez un pic mai mult… Dar asta e, data viitoare. Partea pozitiva? M-a facut sa ma gandesc mai serios la o tura prin Argentina. Iarna asta e gata, dar poate iarna viitoare…

Oricum, va recomand sa urmariti evenimentele Fabricii de Tango – cel mai usor pe Facebook. Olé! Pardon, olé-ul e mexican sau spaniol!

1. debutanti tango.JPG

Debutantii de tango

2. tango la Bucuresti.JPG

3. tango la Bucuresti.JPG

4. tango la Bucuresti.JPG

 5. tango la Bucuresti.JPG

6. tango la Bucuresti.JPG

7. eveniment tango la Bucuresti.JPG

8. Iuliana Alexa la tango.JPG

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest