Beijing si Shanghai: romanii pot sta 3 zile fara viza in China !

24. Croaziera Shanghai.JPG

Frati romani, am invins ! Marea China si-a deschis portile pentru romani ! Ei, acuma, nu de tot, ci asa doar pe un termen limitat, dar si asa, iata niste vesti bune pentru cei care trec prin sau pe langa China. Cu incepere de la 1 ianuarie 2013, cetatenii romani alaturi de cetatenii altor 44 state pot sa stea in Shanghai si Beijing fara a avea nevoie de viza.

Nu este un secret ca primesc foarte multe intrebari legate de calatorii de la voi, iar subiectul vize este unul destul de popular. Chiar azi, am raspuns la comentarii despre viza de Emiratele Arabe si la cineva pe mail despre viza de Kenya. Dar una din intrebarile care apar si apar sunt cu privire la China si Hong Kong. Hong Kong (ca si Macao, de altfel) este o zona administrativa speciala cu legi proprii, iar accesul strainilor este diferit decat in restul Republicii Populare. Romanii nu au nevoie de viza pentru Hong Kong, in schimb, au nevoie pentru China. Iar cei care aterizeaza in China, intra in Hong Kong si apoi se intorc in China au nevoie de viza cu dubla intrare pentru ca Hong Kong este considerat „strainatate”. Ei bine, am citit o stire excelenta care cred ca va va ajuta pe multi.

Cu incepere de la 1 ianuarie 2013, romanii pot intra si sta pe teritoriul municipalitatilor Beijing si Shanghai fara viza timp de 72 ore (3 zile). Acestia trebuie sa ajunga in China doar pe cale aeriana si sa intre pe teritoriul Republicii Populare doar prin punctele de frontiera de la aeroporturile Beijing Capital, Shanghai Pudong si Shanghai Hongqiao. In plus, ei trebuie sa prezinte dovada ca vor parasi teritoriul Republicii Populare Chineze prin acelasi aeroport spre o terta tara – dovezile sunt biletul de avion (e-ticket tiparit) si viza tarii de destinatie daca e necesar (poate, veti zbura spre Japonia sau Filipine unde nu aveti nevoie de viza sau spre Thailanda ori Laos unde primiti visa-on-arrival).

Sper ca aceasta informatie sa va ajute si sa puteti vedea Palatul Interzis sau turnul Oriental Pearl… chiar si pentru doar 72 de ore 🙂

Sursa informatie: CNN

Categorii:
China

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii