VAMOS RUMANIA ! Mai e putin pana la o finala romaneasca !

Harta turistica a Romaniei.jpg

Scriam vineri ca situatia in competitia „Best City to Visit 2013” nu era prea roza. Sibiul se desprindea in finalist (de altfel, este ca si finalist), dar Bucurestiul era cu cateva sute de voturi in spatele Granadei care beneficia de sprijinul birourilor de promovare turistica a Granadei si Andaluziei. Si de asemenea, scriam ca exista mari sanse ca Sibiul sa piarda finala daca ar disputa-o contra Granadei – m-as fi asteptat la o mobilizare a mai multor canale de social media din Spania… Dar, intre timp, rolurile s-au rasturnat, iar Bucurestiul a trecut in fata Granadei.

Ce s-a intamplat ? Simplu, social media romaneasca a reactionat. Mai intai, colegii din blogosfera de travel romaneasca au scris posturi, au dat share-uri, si-au pus colegii de serviciu sa voteze. Unii dintre noi au apelat si la alte sectiuni din social media romaneasca – asa ca au scris bloggeri generalisti celebri -( personal, i-am vazut doar pe Chinezu, dar si pe Cristina Bazavan sau Vlad Petreanu pe Facebook), agentii de turism (am vazut la Paravion), ziare (Adevarul), chiar si vedete din lumea muzicii (Delia), dar sunt sigur ca au fost mult mai multi… In plus, principalii „vinovati” – cei din blogosfera de turism romaneasca au fost adevaratii campioni – sorry, nu am toate link-urile, dar promit sa le actualizez pe masura ce le am.

Batalia nu este insa terminata. Ora limita pentru votare este la noapte, ora 1:00 noaptea, ora Romaniei, miezul noptii la Granada si 6 dupa-amiaza la New York (ora dupa care se calculeaza deadline-ul). Si cum mai e putin, ii rog pe cei care nu au votat inca, sa voteze – atat pentru Bucuresti (contra Granadei), cat si pentru Sibiu (contra Buenos Aires)… Apoi, conteaza mai putin daca o sa castige Bucurestiul sau Sibiul, in mod cert o sa castige ROMANIA. Ce ? Mai multa expunere a unor orase care merita sa fie „calcate” de mai multi turisti straini.

Votati aici !

PS: In acest moment: Bucuresti – Granada 4453 – 3643, Sibiu – Buenos Aires 4922 – 340

Categorii:
Diverse

Comentarii

 • S-a mobilizat bine lumea 🙂
  Chiar ma miram ca nu ai scris pana acum

  Aliceee Traveler 25 martie 2013 17:57 Răspunde
 • Este fantastic pentru Romania ca va avea un oras desemnat ca cel mai bun oras de vizitat in 2013 si, cu permisiunea voastra, vreau sa-i felicit si eu pe toti cei care s-au implicat si au sustinut Sibiul si Bucurestiul pe toata durata competitiei.
  Asa cum spunea si Cezar, este o ocazie unica pentru Romania de a castiga atat de multa expunere, cu investitii zero.
  Sper sa vad mai multe orase Romanesti nominalizate si in editiile viitoare, pentru ca avem cu ce sa le sustinem candidaturile: exista deja pe internet numeroase materiale frumoase despre multe destinatii din Romania (articole, fotografii etc.) si va fi intotdeauna loc pentru mai multe, asa ca va invit sa ne mobilizam cel putin la fel de bine si de la anul.

  Adrian 26 martie 2013 11:54 Răspunde
 • Pingback: Am ajuns în finală! Sibiu VS Bucureşti în lupta pentru titlul de “Best City to Travel 2013″ | Elena Cîrîc Blog

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii