VICTORIE: Bucurestiul se dueleaza cu Sibiu in finala „Best City to Travel 2013”

Harta turistica a Romaniei.jpg

Totul a inceput de la un tweet: „Anil ‏@foxnomad 8 Mar @ImperatorTravel Bucharest and Sibiu in close races so far in the Second Round https://bit.ly/Zf8Cmi  #bestcity2013„. Am raspuns scurt: „Imperatortravel ‏@imperatortravel 8 Mar @foxnomad I got the message 🙂 I proceed :)”. Anul precedent urmarisem lupta dintre Guimaraes si Sarajevo si mi-as fi dorit atat de mult sa fi fost si un oras romanesc in competitie. Cred ca trebuie sa exploatam orice oportunitate ca Romania turistica sa se faca cunoscuta, mai ales la saracia si lipsa de inventivitate in promovarea ei. Iar concursul de pe Foxnomad era o astfel de ocazie… Blogul lui Anil este unul dintre cele mai citite bloguri de travel din lumea anglofona, iar acest concurs este o astfel de ocazie. Din pacate, il pierdusem din vedere… dar Earl a avut grija sa propuna Bucurestiul in care de altfel locuieste si Adrian propusese Sibiul… Fara ca eu sa stiu, ambele orase trecusera in turul 2, dar de acum inainte trebuie sa punem umarul… Asa ca primul pe care l-am cautat a fost Tudor, sibian inrait… si apoi, am alertat blogosfera de travel romaneasca.

Ce a urmat ? Stiti si voi… colegii din blogosfera de travel s-au pus pe munca: articole, share-uri, like-uri, promovat concursul in fel si chip. Asa am ajuns in semifinale, unde Bucurestiul avea de trecut de o nuca tare – Granada care a fost sprijinita de birourile de promovare turistica din Granada si al Andaluciei, dar probabil si de altii. Dar, in cazul nostru s-au implicat mai multi: de la Chinezu la Vlad Petreanu, Cristina Bazavan, Andi Moisescu, Delia, ziarul Adevarul, Realitatea TV, Catavencii (pe Facebook), Radio Europa FM (la radio) sau agentiile de turism Paravion, J’Info Tours si Go Travel. Poate au fost si altii, dar nu am putut urmari.. au fost mii de share-uri pe Facebook. Un lucru este cert – Romania a invins, asa ca finala se va desfasura in spatiul carpato-danubiano-pontic: intre Sibiu si Bucuresti.

Personal, nu cred ca mai conteaza cine castiga. E important insa sa votati cu cine doriti – cu Sibiu, capitala culturala a Romaniei sau Bucuresti, capitala economica si politica a Romaniei. Cu orasul unde sasii si-au lasat pecetea sau cu cel mai eclectic oras din tara.

In mod cert, castigatorul va obtine inca mai multa publicitate, deoarece Anil va veni in aceasta vara (sau toamna) pentru a vizita orasul invingator. Probabil, le va vizita pe ambele finalist, mai ales ca e mai dificil sa ajungi cu avionul la Sibiu si probabil va veni la Bucuresti.

Oricum, la final, as dori sa subliniez meritul de neconstestat al Blogosferei de Turism romanesti care s-a mobilizat si care a dus la aceasta victorie… Si as dori sa le multumesc celor care au dat share, like, care i-au contactat pe altii, dar si pe cei care au scris pe blogul lor: Elena CiricViajoa, Dana IlieTurist in Tara MeaMirel Matyas, Ciprian Caraba, Enciclopedia Calatorului Independent, Cluj Travel, Roxana Ilie, Drum Liber.

Desi n-a scris nimic, pot spune ca Lucian Hirsu a fost unul dintre cei mai activi bloggeri in promovarea off-line, dar si pe Facebook 🙂

 

Pe langa bloggerii de travel, am descoperit si alti bloggeri care s-au alaturat campaniei noastre de sprijinire a Bucurestiului si Sibiului: Pitici dar Voinici, Camelia Lazar, Si Blondele GandescMeseria de ParinteBucuresti Tourneo, Daniel Botea, Ce Merita.

Imi cer iertare celor care au pus umarul, dar acestea sunt linkurile care le-am descoperit… oricum, stiu si am vazut ca sute dintre cei care ma urmariti ati dat share pe Facebook si va multumesc !

O seara buna si nu uitati sa intrati din nou pe blogul Foxnomad pentru a vota pentru cine credeti ca merita sa fie “THE BEST CITY TO VISIT 2013”. Bucuresti sau Sibiu !

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii