Viza de Canada: Oare guvernul Romaniei are cojones ?

Viza Canada.jpg

Intamplator, m-am uitat ieri la stiri la TV pe TVR 1 si am aflat o stire interesanta – Canada a anuntat ca in cateva saptamani va renunta la obligativitatea vizelor pentru cetatenii Republicii Cehe. Motivul ? Canada se afla in negocieri destul de avansate cu Uniunea Europeana pentru un acord de liber schimb care trebuie ratificat de Parlamentul European, dar si de cele 28 state membre ale Uniunii Europene. Cehii au spus simplu si apasat – nu il vom ratifica daca nu veti ridica vizele. Asa ca premierul Canadei, Stephen Harper, a anuntat vineri ridicarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii din Republica Ceha, pentru a evita o blocare a acordului de liber-schimb incheiat cu Uniunea Europeana.

Povestea vizelor canadiene pentru cehi este mai lunga. In 2007, Canada a ridicat obligativitatea vizelor pentru cehi, dar a impus-o din nou in 2009 dupa ce numerosi tigani cehi au plecat in Canada si au cerut azil politic. Ma rog, nu stiu cati, ce e cert este ca autoritatile canadiene au considerat numarul acestora ca fiind „excesiv”. Evident, cehii au protestat, UE le-a tinut partea, dar canadienii au ajuns cu cutitul la os in momentul in care Cehia a anuntat blocarea acordului de liber schimb Canada – UE… iar pentru canadieni, acordul asta inseamna multe miliarde de dolari.

In schimb n-am auzit nimic din partea guvernului Romaniei. Se pregateste de ratificare, ciocul mic si joc de glezne sau cineva va avea cojones sa spuna ca Romania nu va ratifica acordul pana cand cetatenii ei vor putea calatori liberi in Canada ? Eu sper ca nu. Sau poate cineva e fericit ca oricum canadienii vor sa provoace o catastrofa ecologica in Apuseni in schimbul ratificarii acordului de liber schimb ?

Mai multe informatii – pe site-ul Hotnews

Sursa foto

 

 

[mwi-product sku=”TA001,TA016,TA014″ img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Etichete:
Categorii:
Canada

Comentarii

  • Nicky spune:

    Cezar…. care Romanie, care guvern?
    De la Tisa la Est, pana la Marea Neagra, nu mai e nimic, cel mult un teritoriu unde zburda niste scalvi, nu e nici o natiune, nici un popor!

  • sorin spune:

    S-a discutat cica, iar romanii vor avea nevoie de vize si in 2014. Deci autoritatile din Romania o ard la joc de glezne si ciocul mic. Nu avem autoritate si putere sa ne impunem in UE, nici nu mai vorbim de acorduri cu Canada si SUA.

  • andrei.m spune:

    Sa fim seriosi, eu sunt impotriva vizei de Canada sau USA. Pentru ce le trebuie la romani? Cei care vor sa calatoreasca o obtin oricum facand dovada ca au mai vizitat alte cateva tari inainte sa se aventureze in America de Nord. Acum daca le spui la canadieni si americani de Romania li se pare ceva exotic, mai pomenesti si de Transilvania… Daca ar incepe sa emigreze tiganii si unii romani care deja si-au facut o reputatie „grozava” in Spania, Italia, Franta si UK sa mai ai atunci curajul sa spui ca esti din Romania.

    • Madalin spune:

      Cred ca andrei.m a spus exact ce trebuia! Sunt rezident permanent canadian, si nu mi-ar conveni sa se umple Canada de toti boschetarii! Exact cum a zis el, aici pot sa zic oricand cu mandrie ca sunt de origine romana fara sa se uite lumea urat la mine asa cum se intampla in Europa!

    • Imperator spune:

      Eu cred ca aia care chiar au vrut sa se duca, au ajuns deja de mult la Toronto si Montreal 🙂

      • Li spune:

        Da, zic si eu , romanii nu au ce cauta in Canada, ma intreb cum au ajuns unii rezidenti fara sa cunoasca limba engleza.Cei care scriu „la romani”, „la canadieni”, in loc de „romanilor”, „canadienilor” nu cunosc limba materna. Va dati seama , ei iau decizii cine merge sau nu in Canada.Mai bine cititi o carte in loc sa faceti recomandari inutile.

  • Tim spune:

    Din punctul meu de vedere pot sa lase vizele, DAR sa-si schimbe politica cu una similara SUA, sa poti sa ai viza pe orice pasaport.

    De cind mi-am luat viza de SUA am mai umplut 4 pasapoarte si nu a trebuit sa o transfer sau sa le dau ceva bani…cind aterizez in US le prezit pasaportul anulat cu viza si pasaportul curent. In Canada nu functioneaza asta, iar cum eu schimb un pasaport pe an, trebuie sa le dau cite 150 EUR ca sa aplic pentru o noua viza in fiecare an (procesul este banal, dar enervant).

  • Alina spune:

    Aceasta conceptie ca nu au ce cauta romanii in Canada sau SUA fara viza caci o sa ii faca de rusine pe romanii care deja au ajuns acolo mi se pare foarte rautacioasa si egoista. Muti romani care au ramas in SUA sunt studenti care au venit cu Work and Travel si mai multi sunt studenti, sau mai bine zis studente care au ramas in SUA illegal prin programul Au pair( un fel de dadace ) si apoi si-au gasit un American , ori un roman cu green card ori cetatenie Americana si au reusit sa isi legalizeze situatia lor in SUA.
    Romanii care au ajuns in SUA nu sunt cu nimic mai presus decat romanii din Romania.

    Acesti romani imigranti in SUA si Canada (care sunt impotriva ridicarii vizei pentru romanii din Romania ) au trait si traiesc degeaba in tarile adoptive caci nu au invatat nimic din valorile aparate de cele doua tari, valori precum toleranta , discriminarea rasiala, respectul pentru omul de langa tine fara a-l judeca dupa etnie, apartenenta sociala etc.

    Romanii imigranti sunt mult mai infumurati decat cei ramasi acasa. Au uitat de unde au plecat , probabil si asta e un pacat mare pentru ca oricum nu au ajuns mai sus daca ii judecam dupa mentalitatea pe care o au .

    • Li spune:

      @Alina, stai linistita, cei ca Madalin si Andrei isi vor primi pedeapsa pentru felul acesta de a gindi.Oare de ce ungurii gindesc diferit, ei nu au aceasta mentalitate, sa nu mai vina si altii.Ba sa vina, zic ei(vorbim de unguri) sa fim mai multi
      .In primul rind asa gindesc cei cu joburi de doi bani, le e frica sa nu fie inlocuiti de altii mai performanti.Sunt curioasa cu cine isi vor casatori copiii, nepotii?Baietii vor lua niste chinezoaice si fetele niste afroamericani sau sudamericani , care le vor bate zilnic.Iar descendentii lor vor fi maro-galbui cu ochii negri.Asta va asteapta.Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

      • mihai spune:

        nu inteleg de ce esti asa inversunata, chill-ax si accepta si parerea altora…nimeni nu e detinatorul adevarului absolut si fiecare vorbeste din perspectiva experientelor personale anterioare… pe care noi nu le cunoastem deci nu ar fi fair sa judecam aspru..nuanteaza-ti interventiile si o sa ai cu siguranta si un auditoriu interesat…altfel ramii doar la Li cea care iar se forteaza sa aiba ceva de zis..

    • Cezar spune:

      Sunt perfect de acord cu tine. Tu gandesti din perspectiva unui turist care-si doreste sa viziteze Canada si SUA cu mai multa lejeritate, fara a trece prin niste birocratii enervante. De ce sa le dau lor 100 si ceva de euro pentru viza, cand banii aia ii pot cheltui la ei in tara? Si cei care spune „sa nu ne scoata vizele, romanii ne fac de ras” , din contra, ei ne fac de ras acolo unde sunt cu o astfel de mentalitate.
      Eu sincer nu o sa calc niciodata pe pamant american sau canadian in calitate de turist pana nu vor scoate vizele, pentru ca sunt multe locuri faine pe planeta asta in care ROMANII NU AU NEVOIE DE VIZE. si nu ne-a facut nimeni de ras, asa-i?

  • oswald spune:

    In Canada nu e nevoie de capsunari…..dar acum citva ani s-a ridicat viza cu Ungaria si au dat navala tiganii de acolo.Au si schimbat legislatia canadieni nu mai primesti automat ajutor cum ajungi acolo….deci banuiesc ca asta s-ar intimpla si in cazul in care s-ar ridica restrictia cu Canada.Si ar fi pacat zau asa…o tara asa de „perfect”!

  • vadim spune:

    va multumesc tuturor de expenerea parerilor fiindca adevarul e pentru fiecare diferit eu sunt de parerea ca nu nationalitatea formeaza parerea ci omul in cauza ca de pilda sunt moldovean de origine detinator si a cetateniei rominesti si sunt mindru de aceasta fiindincrezut ca un om adevarat care are careva rezultate in viata va pretuiii fiecare caz la singular uraa la toti si nu va umpleti capul cu prostii viata e prea scurta pentru asa teme

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest