Top 5 gratis – Madrid

  01. Toreador in Madrid.JPG

De ceva timp incoace, Madridul se afla in umbra Barcelonei. Fie ca e vorba de turisti, fie ca e vorba de numarul de titluri pe care le-a cucerit Real Madrid (in ultimii cinci ani, Barcelona a castiga patru titluri, iar Realul doar unu), fie ca e vorba de atentia data de presa mondiala, Madridul cam pierde teren in fata capitalei Cataloniei. Si e pacat, pentru ca Madrid este un oras frumos, care merita vazut, vizitat, savurat. Da, in continuare cred ca Barcelona e mai frumoasa si mai stilata, dar daca tot ajungeti in Spania, de ce sa nu mergeti sa-i vizitati si Capitala? Pentru ca merita. Asa ca m-am gandit sa compilez ce se poate face moca prin Madrid in cadrul seriei “Top 5 gratis”…!

  1. Gara Atocha – este gara sudica a Madridului (cea nordica se numeste Chamartín), dar nu este o gara ca orice gara… aici vei gasi o adevarata padure luxurianta, cu palmieri si liane. Prima oara cand am ajuns in Madrid era in 1995, cand inca nu iesisem din Europa, asa ca Atocha mi s-a parut fabuloasa, fabulos de exotica si mi-a dat o pofta asa de mare sa ma avant dincolo de Gibraltar si Bosfor!
  2. Muzeele Prado si Reina Sofía. Sunt unele dintre muzeele de top ale Europei si lumii. Operele de arta de aici impresioneaza chiar si cunoscatorii. Reina Sofía este muzeul de arta moderna, iar Prado expune arta clasica a Spaniei si nu numai. Ei bine, poti sa vizitezi gratis aceste tezaure ale omenirii, dar nu chiar tot timpul, ci la anumite ore. Poti sa vizitezi gratis Reina Sofía de luni pana sambata (exceptand marti), intre orele 19:00 si 21:00, si duminica intre 15:00 si 19:00. Pentru Prado, poti intra gratis de marti pana sambata, de la 18:00 la 20:00, iar duminica (si zilele de sarbatori oficiale) chiar cu o ora mai devreme, de la ora 17:00, dar numai pana la ora 19:00
  3. Museo Taurino – daca nu vrei sa dai bani pe un bilet la o corida, poti sa vizitezi muzeul coridelor cu tot soiul de obiecte din istorie – costume de toreadori faimosi, arme, imagini, inclusiv o pictura semnata Goya, ce reda o lupta cu tauri.
  4. Palatul Regal  – Spania a carat imense bogatii din Americi, iar asta se reflecta in opulenta palatului regal. Nu este un gigant prin care te pierzi, dar este incredibil de ornat. Ei bine, daca esti cetatean al Uniunii Europene (si esti!), poti intra gratuit de luni pana joi de la 15:00 la 18:00 (octombrie-martie) sau de la 18:00 la 20:00 (aprilie-septembrie).
  5. Turul gratuit al Madridului  – Madridul nu putea lipsi de pe lista oraselor europene care organizeaza un tur gratuit al orasului. Acestea pleaca zilnic la orele 11:00 si 14:00 din Plaza Mayor si dureaza cam 2 ore si jumatate-3 ore.

 

Si daca va pregatiti de o excursie la Madrid, puteti citi aici toate articolele mele despre capitala Spaniei, dar si un articol despre ce as face 2 zile in Madrid pentru cei cu timp limitat.

 

Voi ce ponturi mai aveti despre Madrid? Ce ati gasit interesant de facut gratuit sau foarte ieftin acolo?

Imagini Madrid

Gara Madrid Atocha

Gara Atocha, o adevarata gradina botanica tropicala !

Obiective turistice Madrid: Palatul Regal

Palatul Regal poate fi vizitat gratuit o zi pe saptamana

Obiective turistice Madrid: Plaza Espana

La pas prin Madrid – Plaza Espana

Obiective turistice Madrid: Plaza Mayor

Plaza Mayor

Ursul, simbolul Madridului

Ursul in pom, simbolul Madridului

Imbratisari gratuite in Madrid

 Cu putin noroc, poti obtine si niste imbratisari gratuite 🙂

 

Categorii:
Spania · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii