Tarom + Emirates: 480 euro pana in Filipine, la baza Clark

17. chocolate hills.JPG

M-am mai jucat putin in ora asta la care ma aflu in fata laptopului si am mai gasit un tarif bun, de data asta pe Filipine. Am vazut ca multora dintre voi le-a placut articolul lui Serban despre Filipine… acum puteti ajunge acolo la doar 480 euro care este un super-pret pentru Filipine. Am vazut el fugitivo aseara cateva locuri pentru Manila, azi nu am mai vazut, dar puteti ajunge folosind aceeasi combinatie Tarom + Emirates via Viena si Dubai pana la baza Clark, undeva la nord de Manila. Ce e baza Clark ? Hai sa va zic.

Baza Clark a fost principala baza americana din Filipine. Aici se aflau mii si mii de soldati americani in perioada razboiului rece. Langa Clark, a aparut Angeles City care este adevaratul „City of Sex” asiatic. Daca in Bangkok sau Pattaya zonele rosii sunt niste zone limitate la scara intregului oras, ei bine Angles City este doar o zona rosie. Evident, cu atatia soldati americani langa… Candva in anii 80, filipinezii voiau sa-i dea afara pe americani din arhipelag, iar americanii nu se dadeau dusi. „Carati-va” le spunea guvernul filipinez, „Nu ne duceam” le ziceau militarii americani. Asta pana in luna iunie 1991 cand natura s-a revoltat… vulcanul Pinatubo aflat in apropierea bazei Clark a erupt violent (este cea mai mare eruptie vulcanica a secolului trecut intr-o zona locuita) in acelasi timp in care a fost lovit de taifunul Yunya, creand una dintre cele mai violente manifestari ale naturii din Asia de dinainte de tsunami. Trupele US au trebuit sa evacueze de urgenta, ultimele avioane decoland printr-un nor de cenusa vulcanica.

Astazi, Clark a fost transformat intr-un aeroport low-cost, dar odata cu aparitia unor giganti cum ar fi Asiana, Emirates sau Qatar Airways, a devenit un aeroport important al arhipelagului (cred ca i-a luat fata si lui Cebu). Angeles City este mai aglomerat ca oricand, iar singura autostrada din Filipine leaga capitala Manila de „City of Sin”. Dar trecand peste „atractiile” din Angeles, din Clark puteti ajunge oriunde in fermecatoarea insula Luzon, iar din Manila aproape oriunde in Filipine cu Cebu Pacific sau Tiger Philippines.

Bon, cam asta e povestea sa stiti cateva ceva despre acest aeroport necunoscut. Ei bine, in cadrul ofertelor Tarom + Emirates, un bilet de avion Bucuresti – Clark costa 480 euro, adica un super pret. Vedeti ca sunt disponibile tot soiul de combinatii de date in octombrie si noiembrie, jucati-va pe Tripsta ca de acolo este si captura de ecran de mai jos.

Pentru mai multe informatii si idei despre Filipine, aruncati o privire aici.

 

Promotie Bucuresti - Clark.JPG

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii