Intr-o sesiune de urgenta tinuta azi-noapte, CONGRESUL STATELOR UNITE A VOTAT RIDICAREA VIZELOR PENTRU ROMANI

Americanii sarbatoresc ridicarea vizei pentru romani.jpg

Este o zi istorica! Visul de aur al romanilor de decenii in fine s-a indeplinit! Nu a contat ca nemtii nu ne-au mai cerut vize, nici ca englezii ne accepta in tara lor doar cu buletinul, nici macar ca poti sa faci shopping in Dubai fara blestemata de viza, dintotdeauna romanii si-au dorit sa nu mai aiba nevoie de vize sa calatoreasca in America! Si vorba aia, nu aduce anul ce aduce ceasul, iata ca in cursul noptii, intr-o reuniune de urgenta a Congresului SUA in cladirea Capitoliului din Washington, s-a votat in unanimitate ridicarea vizelor pentru romani. Este pentru prima oara de la declaratia de razboi impotriva Japoniei in urma atacului de la Pearl Harbour din 1941, cand Congresul SUA voteaza o lege in unanimitate prin ovatii.

Motiunea a fost bipartizana, depusa atat de reprezentanti ai Partidului Democrat, cat si de cei ai Partidului Republican, si stipuleaza ca date fiind inflamarea situatiei politico-militare internationale, anexarea Crimeii de catre Federatia Rusa, revoltele din Bosnia, alegerile boicotate de opozitia din Thailanda, disparitia avionului B777 al Malaysia Airlines intr-un univers paralel, condamnarea la inchisoare a fratilor Becali si eliminarea echipei AC Milan din Champions League, ridicarea vizelor cetatenilor romani este o chestiune de viata si de moarte pentru Siguranta Nationala a Statelor Unite. Rezolutia amintea ca, de secole, romanii cu arma la picior au aparat hotarul estic al civilizatiei europene pe fluviul Don (ma rog, asta e o greseala a congresmenilor americani care intotdeauna au avut dificultati in lupta cu geografia, probabil au vrut sa se refere la Nistru) si cereau ridicarea de urgenta a vizelor.

Anuntarea votului de catre televiziunile americane a adus milioane de americani in strada pentru a sarbatori marele eveniment. Imaginile surprinse in New York in iconica Times Square (vezi foto) releva entuziasmul americanilor pentru acest eveniment istoric. Motivele par sa fie diferite de la om la om, dar toti erau entuziasti, cu un hamburger si cu o doza de Coca-Cola in mana. Intervievati de marile retele de televiziuni de stiri din intreaga lume precum Al-Jazeera, Iran News Network sau Russia Today, motivele entuziasmului par diferite. Insa marea majoritate se bucura ca o armata de romani va veni sa faca shopping in State, scotand astfel economia din recesiunea care a afectat Statele Unite din 2008 pana astazi. De altfel, paginile online dedicate recrutarii de personal au fost inundate de anunturi ale magazinelor care cauta vorbitori de limba romana. Magazinul de electronice B&H din New York este insa cel mai pregatit. Mai toti vanzatorii sunt evrei ortodocsi proveniti din Romania si multi dintre ei inca mai vorbesc ceva-ceva romaneste.

In cursul noptii, de asemenea, site-urile care prezinta retetele de mici, ciorba de burta si papanasi in limba engleza s-au prabusit din cauza milioanelor de hituri ale patronilor de restaurante disperati sa pregateasca un meniu traditional romanesc. Insusi motorul de cautare Google si-a schimbat temporar numele in Goagal in cinstea deciziei Congresului SUA.

Poate cei mai entuziasti au fost edilii din orasele americane falimentare precum Buffalo, Detroit si altele. Primarul orasului Buffalo a anuntat ca noul brand de oras va fi intr-o romaneasca neaosa. Din sutele de propuneri, a fost ales sloganul “La noi e MISTO !”… “Asa cum Nike are un slogan global in engleza – Just do it, noi vom avea un slogan global in limba romana” a declarat directorul de marketing al orasului. Edilul din metropola aflata nu foarte departe de cascada Niagara a sustinut ca introducerea limbii romane ca limba oficiala in Buffalo va atrage mii de milionari romani care isi vor stabili rezidenta in pitoreasca localitate, salvand astfel comunitatea locala.

In conformitate cu Constitutia Statelor Unite ale Americii, pentru ca legea votata de Congres sa intre in vigoare, ea trebuie semnata si de Presedintele Statelor Unite, Barack Hussein Obama. Desi mii de manifestanti au luat cu asalt Casa Alba pentru a cere semnarea imediata a Actului, presedintele Obama a fost plecat din oras, fiind prezent la un meci crucial de baschet dintre Universitatea din Pasadena si cea din Utah tocmai la Los Angeles. Acesta se va intoarce in cursul dupa-amiezii la Casa Alba si sa speram ca pana la sfarsitul zilei de azi sa semneze decizia Congresului.

 

LATER EDIT (2 Aprilie 2014)

Dupa cum v-ati dat seama, mai devreme sau mai tarziu, acest articol a fost o gluma de 1 aprilie, Ma bucur ca imensa majoritate dintre voi v-a amuzat si de fapt asta a fost si scopul acestui articol – sa va smulga un zambet. Revenind la viza de SUA si ridicarea ei, parerea mea este ca se va intampla mai devreme decat multi credem. Mi-aduc aminte ce discutii si controverse a iscat articolul in care spuneam (bazat pe informatii clare si cunoasterea cat de cat a principiilor de lucru a UE) ca nu vom mai avea nevoie de vize in Emirate. Nici o luna mai tarziu, a fost anuntat oficial ca nu mai avem nevoie de vize si acum este deja o realitate. Semnalele, dar si situatia politica recenta de la est de noi ma face sa cred ca pana la 1 aprilie viitor, acest tip de articol nu va fi un banc. Un aprilie minunat, plin de soare si calatorii sa aveti !

Etichete:
· ·
Categorii:
1 Aprilie

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest