Cum se ia viza de Vietnam

Viza Vietnam

Viza Vietnam

In ultima vreme, una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc este cum se ia viza de Vietnam. Am fost de doua ori in Vietnam – prima data (prin 2011), am luat-o de la Ambasada Vietnamului din Bucuresti, unde mi-au cerut un munte de acte, a doua oara (in 2015), am primit-o on arrival pe aeroportul din Hanoi, dar eram parte dintr-un grup si totul fusese aranjat de agentia din Romania. Intrebarea este – cum poti sa iei viza Vietnam daca mergi de capul tau? Sunt doua optiuni – fie o iei de la Ambasada din Bucuresti, fie o iei on-arrival, dar trebuie sa aplici on-line la o agentie vietnameza care intermediaza acest serviciu pentru un fee. Hai sa le luam una dupa alta

Viza Vietnam la Bucuresti

Trebuie sa te prezinti la Ambasada Vietnamului din Bucuresti (Str. CA Rossetti nr. 35 intr-o cladire clasica foarte frumoasa), cu urmatoarele documente: 1 fotografie de pasaport, biletul de avion dus-intors, rezervarea la hotel si cererea de viza. Viza costa 45 euro pentru o viza de 1 luna cu o singura intrare (30% in plus, daca o vrei in procedura de urgenta – in aceeasi zi). Daca vrei o perioada mai lunga sau mai multe intrari, te uiti aici pentru tarife.

Daca te afli in Cambogia, Laos sau Thailanda, gasesti numeroase agentii de turism locale care te rezolva cu viza, dar serviciul poate costa pana la 50 de dolari.

 

Visa-on-line

Exista doua optiuni.

  1. Aplicand prin sistemul de e-visa de stat.

Mai intai, citesti mai multe informatii aici si apoi aplici aici. Atentie – trebuie sa platesti 25 de dolari. Cand o primesti pe mail, trebuie sa o tiparesti, sa o ai cu tine. Viza se proceseaza in 3 zile lucratoare (atentie la sarbatorile legale din Vietnam, de exemplu in jurul Anului Nou Vietnamez, activitatea poate inceta si pentru o saptamana).

Cu aceasta viza, se poate intra in Vietnam prin mai multe puncte de frontiera aeroportuara, rutiera si maritima / fluviala. Lista punctelor de trecere frontiera pe unde poti intra cu e-visa o gasesti aici.

 

  1. Aplicand printr-o agentie de turism on-line

Exista numeroase agentii on-line care iti rezolva viza de Vietnam rapid si eficient. Eu nu am folosit niciuna, dar Alex mi-a recomandat Vietnam Visa Pro. Aranjarea unei vize de o luna (cu o intrare sau cu intrare multipla) costa 6 dolari (se plateste on-line) pentru serviciul prestat. Scrisoarea de invitatie vine in aceeasi zi.

Cum ziceam, sunt multe agentii on-line, care unele pot fi foarte profesioniste… Dar exista si tepari, asa ca alegeti cu atentie cu cine sa lucrati!

 

ATENTIE

Odata ajuns la granita cu viza prearanjata, trebuie sa platesti pentru viza propriu-zisa. In cazul cetatenilor romani, pentru o singura intrare, viza este GRATUITA (pentru ca noi i-am ajutat pe vietnamezi in razboaiele din secolul XX, e o forma de multumire pe care am gasit-o si la laotieni, care nu cer bani pentru viza in cazul cetatenilor rusi, pentru ca URSS-ul i-a ajutat). In caz ca vrei viza cu intrari multiple, atunci trebuie sa platesti 50 de dolari. Uneori, la vama, trebuie sa le reamintesti vamesilor ca esti cetatean roman si nu trebuie sa platesti!

Nu stiu daca se plateste viza in cazul romanilor in cazul in care aplica on-line pe site-ul oficial de e-visa.

 

ATENTIE

Verifica daca poti intra in tara cu aceasta invitatie si pe cale terestra, fluviala sau maritima. De obicei, in cazul acestor invitatii, nu poti intra decat printr-un aeroport, dar e posibil sa se fi schimbat. In caz ca vrei sa treci terestru din China, Laos sau Cambogia, verifica cu agentia on-line inainte de a aplica.

 

Din toate alternativele acestea, am senzatia ca cea mai ieftina optiune este sa aplici prin agentie si la granita sa le spui ca nu trebuie sa iti ia bani.

 

Daca ati fost recent prin zona si ati luat viza Vietnam, v-as multumi daca ati povesti experienta voastra – ar fi de ajutor pentru multi calatori in aceasta tara extrem de pitoreasca!

Pentru mai multe informatii cu privire la Vietnam, aruncati o privire aici —-> articole despre Vietnam

Sursa foto

Viza Vietnam

viza Vietnam

La drum 🙂

Categorii:
Vietnam · Vize

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii